Gå til sidens hovedinnhold

Slik unngår du musearm og muskelplager på hjemmekontoret

Sliter du med plager og spenninger i kroppen som en følge av at du ikke har riktig arbeidsstilling på hjemmekontoret? Denne rullestaven kan være løsningen.

På de fleste norske arbeidsplasser har arbeidsgiver tilrettelagt for god arbeidsstilling for de ansatte. Pulter kan heves og senkes. Det finnes spesialtilpassede tastaturer og datamuser, og mange ansatte får også hjelp av bedriftsfysioterapeuter.

På hjemmekontoret må man derimot ofte ta til takke med det man har av stoler, bord og litt tilfeldig utstyr man rasket med seg fra arbeidsplassen før kontoret stengte ned. Det har ført til at mange arbeidstakere nå sliter med ulike plager relatert til feil arbeidsstilling.

Sjekk ut produktet som hjelper mot muesarm

1 av 4 sliter med plager

En undersøkelse utført av Opinion i 2020 avdekket at hver fjerde nordmann har fått rygg- og nakkesmerter eller lignende plager på grunn av mer hjemmekontor eller mer stillesitting etter koronautbruddet.

Plagene er spenninger og smerter som føles i muskler, leddbånd og nerver, for det meste i underarmer, albuer, håndledd, hender, nakke og skuldre. På engelsk blir dette kalt RSI (repetitive strain injury), noe som best oversettes til norsk med belastningsskader utløst av gjentatte og ensidige bevegelser.

Slik motvirker du musearm

RollerMouse Pro3 er et tilbehør til tastaturet som er utviklet for forhindre musearm og tilsvarende plager. Den lette rullestaven gjør det mulig å bruke musen uten et krampaktig grep, og dermed reduseres belastningen på hånd og fingre etter lange arbeidsdager.

Les mer om RollerMouse Pro3 og bestill til deg selv eller de ansatte

Med RollerMouse Pro3 får du en naturlig og balansert sittestilling. Du hviler hendene foran kroppen og reduserer belastningen hele veien fra fingerspissene og opp i skuldre og nakke. Dermed konsentrere deg om arbeidsoppgavene og jobbe mer komfortabelt og effektivt.

RollerMouse Pro3 har også en rekke praktiske integrerte funksjoner. Du kan blant annet kopiere og lime inn med ett enkelt klikk, bytte mellom tre forskjellige moduser og tilpasse klikkfølsomhet og markørhastighet. Med knappen for markørhastighet kan du bytte mellom ti forskjellige hastigheter. En indikatorlampe viser den innstilte hastigheten fra høyest til lavest. Du kan også justere hvor hardt du må trykke for å utføre et museklikk.

Les mer om RollerMouse Pro3 og bestill til deg selv eller de ansatte

Blir sykmeldt hvis hun bruker vanlig datamus

Mona Östman er en av mange som får smerter av å bruke vanlig datamus. Hun har vært tidvis vært sykmeldt på grunn av plager i rygg og nakke, men ble helt smertefri etter at hun begynte å bruke RollerMouse.

- Det er bare fantastisk. Jeg skjønner ikke hvorfor ikke flere bruker RollerMouse Det er en billig investering. Det tilsvarer én eller to dagers sykefraværskostnader for arbeidsgiveren, forteller Mona.

Les mer om Monas historie her

Momsfradrag ved kjøp av utstyr til hjemmekontoret

Tidligere i 2021 ble det kjent at skattemyndighetene lemper på kravene for å få momsfradrag når ansatte kjøper inn utstyr til hjemmekontoret på grunn av koronapandemien.

Den nye koronaregelen fører til at bedriftene vil spare 25 prosent av kostnaden til hjemmekontorinnkjøp, sammenlignet med normal regelfortolkning.

Les mer om RollerMouse Pro3 og bestill her

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene