I dag er vi bortskjemte; vi kan streame tusenvis av sanger enkelt og raskt, høre på musikk på mobilen og bruke Blueetooth til å spille musikk hvor som helst.

Det har vært en lang prosess for å komme dit vi er i moderne tid. Eller rettere sagt 42 år siden da vi fikk portable mediespillere, og det startet med Sony Walkman.

Historien bak Sony Walkman

Den første Walkman ble designet i Japan for Sonys medstifter Masaru Ibuka. Han ønsket å kunne lytte til operamusikk på sine lange flyreiser, og mente at selv den minste av de personlige lydspillerne var for store til å være reisevennlig.

En prototype ble raskt laget for ham, basert på en båndopptaker som var designet for journalister i 1977. Walkman, en portabel kassettspiller, ble født i 1979.

Sony Walkman ble lansert gobalt i 1980, og solgt for 150 dollar per stykk. Over 220 millioner enheter ble solgt over hele verden siden den ble lansert, til tross for kopier som ble lagt ut på markedet.

Den hadde forskjellige navn i forskjellige globale markeder, inkludert "Soundabout" og "Freestyle", men på begynnelsen av 1980-tallet ble navnet Walkman et fast varemerke.

Sony designet også hodetelefoner som var lette og behagelige å bruke mens du er på farten. Tidligere var øretelefonene mye tyngre og større, men med disse nye gjorde Sony det å gå rundt med hodetelefoner helt hverdagslig.

Sony Walkman i dag

Walkman utviklet seg i takt med med musikkens skiftende medier; fra kassettbånd gjennom CD-er (Discman), mini-plater og MP3, og sist til musikkstreaming. Dog ble det originale kassettbåndet avviklet i 2010, men Sonys musikk-app kalles fortsatt Walkman.

I dag er det nyeste innen Sony Walkman en mediepsiller med touchscreen som spiller av musikk fra MP3-filer, kjøpte musikkfiler og strømmetjenester som Tidal og Spotify.

Sony Walkman NW-A105

NW-ZX500 støttes av Android og er kompatibel med Wi-Fi, noe som gir deg enda flere måter å lytte til musikk på. Du kan bruke favorittstrømmeappene og musikkappene dine på Walkman-enheten. Eller koble til en PC for å få tilgang til musikksamlingen din.

Med 26 timers batteritid har du mer enn god tid. Høyoppøsning lyd gir deg nærmere det originale studioopptaket. Med plass til et microSD-kort får du enda større plass til musikksamlingen din.

Nå er denne satt ned 16 prosent.

Her finner du den

Sony Walkman NW-A55

Sony Walkman NW-A55 lar deg ta med deg tusenvis av sanger når du er på farten uten at du må bruke opp all lagringsplassen på smarttelefonen din. Hør på sanger i høyoppløselig lydkvalitet, selv ved trådløs lytting.

Både den innebygde platen og kontaktfjærene til NW-A50 som forbinder kretskortet til den rillede aluminiumsrammen, er gullbelagte. Resultatet er en kraftig bass og klare mellomtoner. Den har Bluetooth-kobling.

Denne haar plass til 16 GB, og er satt ned 19 prosent.

Her finner du den

Sony Walkman Premium NW-WM1Z

En av de dyreste og mest luksuriøste varianten av Sony Walkman. Den er innkapslet i et gullbelagt oksygenfritt kobber-chassis av høy kvalitet.

Kobber er mye brukt i musikkinstrumenter, og det er dette materialet som gir spilleren den naturlige lyden.

Lyden er så bra at du får følelsen av at artisten fremfører i samme rom som deg. Lagringsplass er på 256 GB, og batteritiden er på 33 timer. Den kan enkelt kobles til Bluetooth.

Prisen taler for seg selv.

Her finner du den

Kilder: iconeye.com/theverge.com/time.com/Sony