Sennheiser GSP 670 er Sennheisers første trådløse gaming-headsett og mye har blitt gjort i god, typisk Sennheiser-stil. Det oser kvalitet av det. Headsettet er solid og røft, men det er stort. Da man ikke kan koble av mikrofonen, er det mest sannsynlig svært få som kommer til å bruke dette headsettet i en annen setting enn hjemme i stuen eller på rommet uansett. Da spiller det egentlig ingen rolle hvor stort det er, så lenge det ikke veier for mye. Men la oss starte med de tekniske spesifikasjonene:

Lydtrykk nivå: 112 dB
Vekt: 398 gr
Område: 10 meter wireless
Batteritid: 16-20 timer
Garanti: 2 år
Kontakt: USB-kabel
Den beste prisen finner du her

Førsteinntrykket var meget bra. Headsettet kom i en særdeles fin innpakning og det så råtøft ut. Det gode førsteinntrykket varte helt til jeg så bruksanvisningen.

Bruksanvisningen var dobbelsidet med MYE informasjon. Jeg hadde gledet meg til å teste spillet og headsettet, og jeg kjente at luften gikk rett ut av meg. Heldigvis var det beskrivelse på hvordan man kobler til de relevante spillkonsollene (PC og PS4). Alt gjaldt ikke meg og jeg kunne komme igang raskere enn fryktet.

Jeg var heldig da det eneste jeg trengte å gjøre var å koble mottakeren til headset-signalet til Playstationen. Det er ikke fullt så enkelt på en pc, har jeg lest. En av knappene på headsettet må også konfigureres. Nå sitter headsettet riktignok på og jeg er klar til å bli sugd inn i Star Wars-universet med spillet Star Wars Jedi: Fallen Order. Gåsehud var det jeg ble møtt med. En del fra spillet, men også fra lyden.

Se den beste prisen på headsettet her.

Lyden

I en av de første scenene i spillet, flyr det en TIE fighter (de ondes fly i Star Wars) rett over hodet ditt. Hårene sto fra korsryggen helt opp til nakken. For min del er god lyd vel så viktig som godt bilde, og dette headsettet skuffet absolutt ikke. Lyden var krystallklar og detaljert. Bassen ga en god romling i headsettet og spillopplevelsen økte med flere hakk.

Headsettet serverer jevnt over god lyd. Det mangler riktignok det lille ekstra på bassen. Den var en smule flat. Skulle gjerne vært litt dypere. Et annet problem er også at det ikke har surround-høytalere. På PC kan surround-emulering skrus på via Sennheiser Gaming Suite, men dette er ikke mulig på Playstation. I et spill der surround ikke er megaviktig (f. eks Jedi: Fallen Order), gikk det helt fint. I et competitive spill som f. eks Fortnite der lokasjon av fiender er kritisk, kan dette by på utfordringer.

Design og funksjonalitet

Headsettet er stort og har muligens litt voldsomt design. Som sagt benyttes dette mest hjemme i stuen, så da spiller det ingen rolle. Det bærer riktignok preg av kvalitet, og det føles særdeles solid ut. Klokkene sitter også som et skudd rundt øre. Veldig fine og myke puter og absolutt ingen ting å klage på etter noen times bruk. Da headsettet er såpass store og veier litt, kan man etter noen timer merke bøylen presse oppå hode.

Når det gjelder knappene, er det en del av de. Volum-hjulet funker bra, men skulle ønske det var litt høyere. Dette gjøres heldigvis i innstillingene på Playstation. Lyden var litt for lav uten å ha gjort det. De andre knappene er Bluetooth-parring, smartknapp for lydinnstillinger, knapp for justering av chattvolum og volum-knapp. Relativt enkelt og greit, men smartknappen må konfigureres etter eget ønske. Litt irriterende var at lyden ikke byttet over til tv'en da headsettet ble skrudd av. Løsningen var å dra ut Bluetooth-mottakeren i Playstationen.

Burde du kjøpe det?

Dette er godt headsett som er komfortabelt og gir meget god lyd. Dette er flaggskipmodellen til Sennheiser innen gaming, så det er klart lyden er noe av det bedre på markedet. Det er riktignok et stort "men" her. På Sennheiser sine hjemmesider har headsettet en pris på 3349 kroner. Dette er veldig mye for et headsett. Og for den prisen forventer jeg mye mer. Som sagt lyden var veldig god, men bassen var litt flat. Full utnyttelse av knappene krever ekstra arbeid og en pc. Tilkobling av headsettet til en pc har jeg også lest flere steder er en utfordring. For å oppsummere er det et veldig godt headsett og lyden er veldig nær perfekt, men prisen trekker det kraftig ned. Prisen på slike headsett går riktignok veldig fort ned. En mulig løsning kan være å vente til en nyere modell er på markedet for å så kjøpe denne til redusert pris. Er det knalltilbud på det, er det også verdt å vurdere. Se den billigste prisen på headsettet her.

Samlet karakter: 7/10