Gå til sidens hovedinnhold

Topp 10 sportsklokker

Mangler du motivasjon og trenger hjelp til å komme deg på trening? Heldigvis finnes det hjelp - og det kan du få rett fra håndleddet.

En sportsklokke gjør treningen morsommere og langt mer effektivt. Den hjelper til med å øke motivasjonen og gir deg alt du trenger av informasjon for å mest mulig ut av treningen.

De nyeste multisportsklokkene har mange nyttige funksjoner som innebygde kart, pulsmåling, søvnanalyse og treningsveiledning. Husk at selv når du ikke trener, er sportsklokken et nyttig verktøy til en sunnere hverdag.

Før du bestemmer deg for hvilken klokke du skal gå for, bør du stille deg to spørsmål:

  • Hva slags aktiviteter skal sportsklokka brukes til?
  • Hva slags funksjonalitet har du behov for?

Under har vi samlet 9 gode sportsklokker som scorer høyt på funksjonalitet og kvalitet. Høsten er tiden for nye sportsklokker, det betyr at disse klokkene har lavere pris enn normalt.

1. Garmin fenix 6S Sapphire

Garmins toppmodell! En mindre og slankere GPS-multisportsklokke, hvor du kan du legge til kart, musikk, intelligent tempoplanlegging og mer i treningsøktene dine.

Klokken har både innendørs og utendørs treningsfunksjoner som terrengløping, løping, fotturer, yoga, terrengsykling, alpint, snøbrett og langrenn.

Med fenix kan du lagre opptil 2000 sanger, eller få tilgang til forhåndslastede strømmeapper som Spotify , Deezer og Amazon.

Du får den her

2. Polar Ignite

Mye klokke til en fin pris. En utmerket treningspartner for løping, sykling og annen utendørsaktivitet. Med integrert GPS registrerer klokken hastighet, distanse og rute.

I tillegg til viktige funksjoner som daglig aktivitetsmåling, skritt og kalorier, får du detaljert informasjon om restitusjonen og dagsformen din.

Funksjonen Nightly Recharge hjelper deg med bedre søvn og mindre stress. Du kan til og med følge søvnstadiene dine og få detaljert søvnanalyse.

Klokken er også egnet til svømming med vanntetthet på 30 meter.

Her finner du den

3. Samsung Galaxy Watch

Samsungs mest avanserte Galaxy-modell. En mer sofistikert variant av sportsklokken, som passer til både hverdagsbruk og helseforbedring. Den hjelper til med å utvikle løpeteknologien din og oksygenopptaket ditt. En helt oppdatert versjon som er bygget på Googles smartklokkesystem er den nye utgaven.

Du kan enkelt ha med deg klokka uten å være koblet til mobilen. Du kobler den altså til eSIM for å få tilgang til meldinger, samtaler og hendelser.

Les mer om den her

4. Garmin Forerunner 245 Music

Rimelig Garmin-modell med plass til mye musikk. Ta deg en løpetur og ha fortsatt tilgang til viktige smartfunksjoner. Med Forerunner kan du parkoble enheten med en kompatibel smarttelefon for flere tjenester. Motta og svar på tekstmeldinger og se oppdateringer fra sosiale medier, e-poster og mer.

Dersom du skulle trenge hjelp, kan du enkelt dele posisjonen din med utvalgte kontakter.

Musikk gir alltid motivasjon på trening, og denne klokken er designet for å gjøre lyttingen enklere for deg. Synkroniser spillelistene dine fra utvalgte musikkstrømmetjenester, som for eksempel Deezer og Spotify. Du kan til og med lagre opptil 500 sanger på klokken.

Her finner du den

5. Garmin fenix 6X Pro Solar

Suveren batteritid. Fenix 6X Pro Solar er den første Garmin-klokken med solcellelading. Du får ytterligere tre dagers batteritid med solcellelading. Et oppladbart batteri uten solcellelading gir opptil 21 dagers batterilevetid.

Sportsklokken byr også på tempoveiledning, håndleddsbasert pulsmåling, pulsoksymetri (måling av oksygenmetning i blodet) , rutbare kart, musikk og mer.

Denne passer best til aktiviteter som løping, klatring, sykling, alpint, styrketrening, kondisjonstrening og yoga.

Her finner du den

6. Garmin Forerunner 945

Den perfekte klokken til den dedikerte løperen og til multisportutøvere som tåler mye smerte. GPS-multisportssklokken har blant annet kart og musikk, samt Garmin Pay, som lar deg betale for kjøp med klokken din.

Innebygde kart hjelpe deg med å holde deg på sporet - uansett om du løper i gatene eller sykler på gjengrodde stier.

Med denne kan du beregne kondisjonen din, og justere verdien basert på varme og høyde. Se om du trener på en produktiv måte.

Her finner du den

7. Polar Unite

Den nest rimeligste klokken i oversikten. Treningsklokken Polar Unite er designet for å hjelpe deg med å oppdage potensialet ditt. Med avansert pulsmåling fra håndleddet, søvnregistrering og treningsveileideren FitSpark, er du langt på vei.

Slapp av og demp stressnivået ditt med Serene pusteøvelser. Du kan koble klokken til telefonen for å bruke GPS.

Denne klokka passer altså best til løpeturer og for en bedre livvstil i hverdagen.

Her finner du den

8. Garmin Venu

En elegant treningsklokke. Med enkle, animerte treningsøkter slipper du å måtte bruke Youtube for treningsvideoer. Få hjelp med kondisjonstrening, styrketrening, yoga og pilates som du kan se på skjermen. Du kan laste ned flere treningsøkter fra nettsamfunnet Garmin Connect.

Se hvordan du puster gjennom hele dagen, når du sover og under pusteøvelser og yogaaktiviteter. Du får påminnelse om å puste dersom aktivitetsnivået blir for høyt.

Klokken er kompatibel med Spotify og andre musikkleverandører.

Du får den billigst hos NetonNet

9. Polar Vantage

En bestselger fra Polar. Dette er en alt-i-ett multisportsklokke med GPS og den banebrytende teknologien Polar Precision Prime, som gir nøyaktig måling av puls fra håndleddet. Lav vekt og moderne design gjør den enkel å bære.

Klokken er fylt med viktige verktøy som hjelper deg med å nå målene dine. Du kan også synkronisere treningsdataene dine med andre online treningsnettverk, for eksempel Strava eller TrainingPeaks.

Her finner du den

10. Garmin Forerunner 35

For deg som vil har en rimelig klokke er dette et særdeles godt valg.

Her finner du den

Les også

3 ørepropper som sitter godt fast, har knallgod lyd og tåler slitasje

Les også

5 sterke lommelykter for både friluft og hverdagsbruk