Gå til sidens hovedinnhold

Trendalarm: Ball-genseren er tilbake!

I en periode på 80-tallet var klær fra Ball det kuleste du kunne ha på deg. I år har merket gjort et sensasjonelt comeback.

Alle som vokste opp på 80-tallet og tid lig på 90-tallet, har et forhold til Ball. Det italienske merket ble etablert i Italia i 1974, men de første jeanskolleksjonene slo aldri an i Norge og resten av Norden.

Da de stripete collegegensertene ble lansert i 1983, tok imidlertid merket etter hvert helt av. I mange miljøer og vennegjenger var du helt ute hvis du ikke eide gensere med stor Ball-logo trykket på magen.

Ferner Jacobsen og Miinto har tatt inn nye kolleksjoner med Ball-gensere

Endte opp som kostyme i Lille Lørdag

Genserne skulle stappes godt ned i høyvannsbuksa (helst Levi's 501), og for å få en komplett stil måtte du i tillegg iføre deg hvite tennissokker, seilersko og ha hockeysveis, pigg (gjerne begge deler) eller tupert lugg.

På slutten av 80-tallet dalte interessen for Ball og stripete gensere i skrikende farger, og for mange ble merket snart det dølleste i hele verden. Det var ikke tilfeldig at de sære Lille Lørdag-figurene til Harald Eia og Bård Tufte Johansen som vanket på rutebilstasjonen i Arendal, var ikledd stripete collegegensere fra 80-tallet.

Produksjonen av Ball-gensere opphørte i 1996, og de siste 24 årene har merket kun eksistert som et nostalgisk minne for folk i 40- og 50-årene.

Her får du tak i Ball-klær på nett

Relansert i 2020

Baggy og komfortable plagg fra slutten av 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet har preget motebildet en stund, og det kommer egentlig ikke som en overraskelse at noen kom på ideen om å lansere Ball på nytt.

Ifølge Balls offisielle hjemmeside har designere og stylister brukt flere måneder på å gå gjennom hundrevis av klassebilder, fotoalbum og bortlagte klær fra perioden 1976 til 1996 for å gjenskape passformen og det karakteristiske snittet.

Samtidig er 2020-kolleksjonen noe modernisert for å kunne passe inn i dagens trender. Det ser det ut til at Ball har lykkes bra med, for merket ble superhot i Oslo og enkelte andre steder i landet på rekordtid.

Tilbake på lager - perfekt som julegave

Ferner Jacobsen og Miinto er to av svært få butikker som tok inn den nye Ball-kolleksjonen tidligere i år. Begge ble raskt utsolgt for modeller og størrelser, men nå i desember har de endelig fått fylt opp lageret igjen. OBS! Salget går unna - du må handle før det blir utsolgt igjen.

Ball er et merke mange unge ønsker seg som julegave, og det er nok en god del menn og kvinner i 40- og 50-årene som også hadde blitt positivt overrasket hvis de pakket opp en Ball-genser på julaften.

Her er noen av Ball-klærne du får tak i hos Ferner Jacobsen og Miinto nå:

J Montana Midnight

Unisexmodell inspirert av Ball-genseren anno 1983. Har rund hals og kengurulomme. Les mer og bestill her.

J Montana Mint

Samme genser i en herlig retrofarge fra 80-tallet. Les mer og bestill her.

J Montana Midnight Velvet

Samme genser i en vakker rød farge. Les mer og bestill her.

Plunket Black

En loose fit-modell i 100 prosent økologisk bomull. Les mer og bestill her.

Dorset Olive

En loose fit-modell som er stor i størrelsen. Les mer og bestill her.

A Monk Off white

Her er Ball-logoen diskret plassert på brystet. Minner veldig om en håndballgenser artikkelforfatteren hadde i 1985. Les mer og bestill her.
L Taylor Grey

En loose fit-modell som er stor i størrelsen. Les mer og bestill her.

Se flere Ball-plagg hos Ferner Jacobsen
Se flere Ball-plagg hos Miinto

Reklame

Siste sjanse i dag: Halv pris på alt fra Comfyballs