Gå til sidens hovedinnhold

Tursekker til dagsturer, helgeturer og lange turer

Sekken avgjør hvor god naturopplevelsen din blir. Her er fine tursekker til ulike behov.

Mange har planer om både lange og korte fotturer i vår og sommer. Da trenger man en god, romslig tursekk som tåler vær vind og rommer nødvendigheter.

Du kan velge ettersom du skal på kort tur, dagstur eller overnattingstur. På de sistnevnte trenger du en større sekk med god plass til utstyr og klær. Under finner du tursekk til de lange turene.

Til lange turer

Bærekomfort er hovedfokus til lange turer, og sekken bør kunne justeres for å passe godt til din kropp. Den må være stabil, og ha en konstruksjon som gjør at den tåler en god del vekt.

Det spørs også hva slags tur du skal på. Noen ganger er det viktig at sekken er stor nok til at du får plass til alt oppi, mens det andre ganger kan gå fint å henge f.eks liggeunderlaget på utsiden.

Størrelse på sekken bør være 60 til 100 liter.

Tasmanian Tiger Range Pack MKII 90+10 liter

En fin militærsekk som kan brukes til lange turer. Sidelommene er avtagbare, stroppene er justerbare og behagelige å bruke.

Hovedrommet og nederste rommet er adskilt.

Her finner du den

Den kommer også i denne fargen i 45 liter

Osprey 65L

Enten du utforsker varmt klima eller vandrer gjennom tundraen, så gir denne sekken deg god ventilasjon og komfort, i tillegg til utmerket bæreevne.

Den vil føles nesten vektløs på ryggen, takket være ExoForm- Biostretch-sele, løftestang til lasten og Fit-on-the-Fly hoftebelte.

Her finner du den

Til dagsturer

På dagstur kan bør du gå for en sekk som rommer fra 8 liter til 35 liter. Alt etterson hvor langt du skal.

I hvert fall bør du tenke på å ha små lommer til mobil, nøkler og småsaker. Et regntrekk er smart siden dette fort blir en sekk du bruker hele året, i all slags vær.

Osprey Archeon 25 liter

Archeon 25 har Ospreys karakteristiske gode passform og lar deg bære eiendelene dine komfortabelt ute på fottur.

Den dekker behov som backpacking, reiser, fotturisme og den daglige turen til og fra skole eller jobb. Med en polstret laptoplomme og innvendig organisering egner sekken seg like godt til bybruk som ute i naturen.

Her finner du den

Douchebags 20 L

Her får du det beste av flere verdener: Duffelbag, solid støvelbag og en smart ryggsekk. Allsidigheten er stor, baggen er tøff og kvaliteten er uslåelig.

Her finner du den

Tasmanian Tiger Combat 22 L

Liten, universell ryggsekk med elastiske sidelommer. Skulder-og hoftestropper er avtagbare slik at sekken også kan tilpasses vester.

Skulderstroppene og hoftestroppene er behagelige å bruke. Sekken har flere lommer for enkel oppbevaring.

Her finner du den

Til helgeturer

Blir du bort 2-3 dager er det viktig å ha en sekk med plass til det viktigste, og som har smart organisering. Riktig rygglengde og tilpasning til kroppen din, er viktig for bærekomfort når du skal ha på sekken over lengre tid.

Størrelsen bør være fra 35 til 65 liter.

Tasmanian Tiger 37L

Denne ryggsekken har to store hovedrom delt inn i syv separate lommer. Sekken har også hoftebelte med glidelåslommer og integrert regntrekk.

Skulderstroppene og hoftestroppene er justerbare er behagelige å bruke. Sekken har flere lommer for enkel oppbevaring.

Her finner du den

Mammut Trion Spine 35L

Trion Spine gjør det enklere å bære med seg tungt utstyr på krevende turer. Du kan enkelt justere høyden på bæresystemet for perfekt passform, og dette gir deg i tillegg større bevegelsesfrihet for skuldre og hofter.

Her finner du den

Osprey Talon 55 liter

2021-modellen har fått en oppdatert rygg et mer slitesterkt yttermateriale.

Det nye ryggpanelet er utviklet med horisontale kanaler for å gjøre at sekken kan være fleksibel vertikalt mens den holder seg flat horisontalt, selv når sekken er helt full.

Her finner du den

Se flere tursekker her

Les også

Nyhet fra Adidas: Resirkulerte Stan Smith

Les også

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris

Les også

Norsk strand er Europas beste