Trelagsprinsippet og ullundertøy til fjells har vært vanlig lenge, men i det siste har man også begynt å bruke ullundertøy i hverdagen. Det både varmer og puster godt.

Faktisk er ull temperaturrergulerende, og holder deg varm på kalde dager, samtidig som det kan være med og kjøle deg ned på varme dager. Ullundertøy tørker fort sammenliknet med ull i bomull, og har et mikroklima som bakteriene ikke trives i. Det vil si at ullundertøyet lukter mindre selv om du er svett.

Ullundertøyet er spesielt viktig hvis det regner, da det holder på varmen selv om det blir vått. Nøkkelen er å finne et sett som er av 100 % ull, da blandingsull ikke holder like godt på varmen.

Her er 5 norske merker som produserer ullundertøy av høy kvalitet.

1. Pierre Robert

Pierre Robert er et ledende undertøysmerke i Norge, og lager baseplagg av høy kvalitet.

Ullundertøyet er kun laget av merinoull, som er 100 % fornybart og naturlig. Det holder på varmen, trekker luft bort fra huden, virker bakteriehemmede og kan i de fleste tilfeller vaskes i vaskemaskin. Merinoull klør ikke, og føles behagelig mot huden.

Her finner du ullgenseren fra Pierre Robert

Her finner du flere ullundertøy fra Pierre Robert

Stilongs fra Pierre Robert - Ulltrøye fra Pierre Robert

2. House of Hygge

Norske House of Hygge er en utradisjonell merkevare som holder til i Hemsedal. Ullundertøyet fra norske House of Hygge er i 100 % merinoull og kan brukes året rundt. De er designet i Hemsedal, og er testet og godkjent av skiutøvere.

Her får du tak i genseren

Her finner du buksen

Sokkene finner du her

Sjekk ullundertøy fra House of Hygge her

Hyggewool genser - Hyggewool bukse

3. Brynje

Brynje er en liten, norsk familiebedrift fra Larvik. Helt siden 1887 har de vært verdenskjent for kvalitet, funksjonalitet og varighet. Det er særlig ullundertøyet fra Brynje Arctic som er bestselgende.

Hemmeligheten er et innovativt to-lags prinsipp. Det har Super Thermo netting inn mot kroppen. Utenpå nettingen ligger et lag med merinoull blandet med polyamid. Denne løse to lags kombinasjonen er meget lett i forhold til den varmeeffekt som oppnås.

Onepiece fra Brynje Arctic finner du her

Se flere ullundertøy fra Brynje hos Milrab

4. Dovrefjell

Dovrefjell er eget varemerke designet og produsert av Friluftmagasinet.

Produktene er testet og utviklet av mennesker med stort engasjement for jakt, fiske og friluftsliv. Ullundertøyet er særlig populært, og kommer i 100 % merinoull.

Sjekk ut denne nyheten fra Dovrefjell

Se oversikt over ullundertøy hos Magasinet her

Dovrefjell Classic ullpolo - Dovrefjell Classic ullbukse

5. Helly Hansen

Norske Helly Hansen ble grunlagt i Moss i 1877 av sjømannen Helly Juell Hansen.

Ullundertøy fra Helly Hansen er ekstremt slitesterkt og et 2-i-1 konstruksjon.Underlaget er av 100% merinoull utvendig og 100 % Lifa Stay Warm Technology materiele innvendig. Det klør ikke, og kommer i ulike design og farger.

Her får du tak i genseren

Se flere ullundertøy fra Helly Hansen her

Lifa Merino Lightweight Hoodie - Lifa Merino Lightweight pant