Gå til sidens hovedinnhold

Wake-up light - og ni andre produkter som vil gjøre hverdagen enklere for deg

Skal du tilbake til kontoret? Eller skal du begynne å studere? Her har vi samlet 10 tips som kan gjøre overgangen litt enklere etter lang tid i korona-dvale.

De fleste av oss har jobbet hjemmefra det siste året. Dette har vært til glede for noen, men til frustrasjon for andre. Nå står høsten for døren, fellesferien er snart over, og folk skal atter en gang tilbake til jobb og studier.

Stadig flere vender tilbake fysisk på jobb, og lesesalene og bibliotek er blitt åpnet igjen for studenter. Med and andre ord skal vi ikke bare ut av feriemodus, men ut av korona-dvalen vi har vært i. Overgangen fra å gå i joggebukse hjemme hele dagen, til å måtte ta på seg bukse igjen kan være stor for noen.

Derfor har vi samlet sammen 10 tips over ting som kan gjøre overgangen litt lettere!

1. Wake-up light Vekkerklokke

Det desidert deiligste med hjemmekontor er at man har kunnet rulle ut av sengen klokken 07:55 og likevel rukket jobb klokken 08:00. Nå må vi nok belage oss på litt lengre reisevei, noe som betyr at vi må stå opp tidligere enn det vi har gjort det siste året.

For å gjøre dette litt enklere anbefaler vi denne vekkelampen, som gradvis øker lyset opptil 200 lux i løpet av 30 minutter og gir en behagelig oppvåkning.

2. Kaffetrakter med tidtaker

De fleste av oss ønsker ikke å bli snakket til før vi har fått i oss morgenkaffen. For å gjøre hverdagen lettere for deg, og de rundt deg, kan vi anbefale denne smarte kaffetrakteren som kan redde deg fra å bli kjent som «h*n gretne». Sett på timer kvelden før, og få nytraktet kaffe til ønsket tid. Du kan takke oss senere.

3. Post-it lapper

Uansett om du studerer eller jobber, er det ingenting som skriker «jeg er viktig og har mye å gjøre» mer enn post-it lapper klistret rundt på bord og vegger. Ikke la illusjonen briste, du får enkelt skaffet deg post it-lapper her

4. Fineliner

Lur hjernen din til å tro at det du holder på med er morsommere enn hva det faktisk er. Det er lett å miste motivasjonen etter noen uker med rutiner. Dersom du tar notater og skribler med denne fargerike finelineren vil du garantert holde ut én uke til. For å holde ut lengre anbefaler vi å bytte mellom fargene ofte. La oss vite hvordan dette funket for deg!

5. Stylus penn

For deg som foretrekker en litt mer konservativ tilnærming kan vi anbefale den stilrene Stylus-pennen til din touch-enhet. Denne kan brukes både analogt og digitalt, så her får man en penn som passer en hver smak. Pennen fungerer som en finger på kapasitive pekeskjermer. Vender du på pennen og tar av lokket så går det an å skrive analogt på et vanlig papir. En slik penn bør alle ha for lange telefonsamtaler der man later som man noterer, men egentlig tegner kruseduller.

6. Drikkeflaske

Husk at ingen kan overleve på kun kaffe! Minn deg selv på at det er like viktig med vann ved å gå til innkjøp av denne praktiske flavour flasken . Denne smarte flasken har en kolbe i rustfritt stål som du kan fylle med ulike frukt eller urter og gir deg uendelig mange muligheter til å sette smak på hverdagen. Stay hydrated, friends!

7. Kalender og skrivebok

Når hverdagen er i full sving med jobb, forelesning, møter, prøver og alt annet av aktiviteter, er det fort gjort glemme datoer man helst ikke skal glemme. Unngå denne flausen ved å skrive ned jubileum, bursdager og lignende i denne lekre kalenderen og skriveboken.

Syns du marmormønsteret blir for meget? Du finner også en litt mer subtil kalenderbok til samme formål her

Våre tre siste tips er rettet spesifikt mot studenter, men det kan argumenteres for at vi alle er studenter ved livets harde skole, så ingen grunn til å slutte å lese videre.

8. Selvhjelpsbøker - Hvordan studere smart

Som student vil du fort oppleve at studietiden er emosjonell. Du er kanskje vant til å gjøre det bra på videregående, men får nå oppleve akademias harde slag i magen når du kommer forberedt til eksamen, har lest alle sidene på pensum, men stryker likevel. Du begynner (kanskje) å gråte, forteller deg selv at du ikke er smart nok, og at høyere utdanning ikke er for deg!

Dette er i hvert fall hvordan jeg opplevde mitt første år som student. Da skulle jeg ønske at noen hadde fortalt meg om denne boken som hjelper deg med hvordan å lykkes som student, uten å lese alle sidene på pensum. Spar tårene til senere i studieløpet ! Klikk og kjøp!

9. Highlighters

De fleste har nok med å lese pensum én gang. Du vil likevel lære at når eksamen nærmer seg, så må du gå over det viktigste du har lest om igjen. Highlighters er derfor livsnødvendig for å spare deg selv for unødvendig gråting mot slutten av semesteret. Marker kun det viktigste du har lest, og det vil være en dans på roser når du senere skal repetere dette.

Dersom du syns disse fargene er litt harde, kan du også få disse markørene i flotte duse pastellfarger

10. Spar der det spares kan!

Studenttilværelsen er ikke akkurat glamorøst. Du får rundt 8000 kroner av lånekassen til å dekke mat, bolig og andre utgifter (les: øl, fest og sosialt). Et smart sted å stramme inn pengebruken er matbudsjett. Denne boken er derfor en investering for fremtiden!