Sigrid rykker rett inn på en utrolig 4. plass på Official Charts -listen, uken etter at hun slapp «Sucker Punch».

De eneste andre norske artistene som har klatret så høyt på den britiske albumlisten er ifølge Sigrids norske plateselskap Petroleum a-ha og Kygo.

Også på den norske Topplista går hun rett inn på førsteplass.

– Helt sykt

Sigrid er på turné som support for George Ezra, og fikk den store nyheten bare timer før hun entrer en ny arenascene foran 12.000 publikummere Hun ler når hun får det uunngåelige spørsmålet «hvordan føles det?».

– Det er det eneste spørsmålet man kan stille når noe slikt skjer! sier Sigrid på telefon fra Glasgow til NTB.

– Det er helt sykt, kanskje litt vanskelig å ta innover seg. Særlig fordi jeg er norsk – og suser rett inn på fjerdeplass. Jeg vet ikke hvor ofte det skjer? Det er stort, og det er veldig godt å vite at det har skjedd på mine premisser. Jeg lager den musikken jeg elsker, og er stolt av hver eneste låt på den platen. Jeg er bare glad, det fryktelig kjekt.

– Du har jobbet hardt for dette?

– Ja, fy flate, og nå får jeg igjen for det harde arbeidet. Jeg skal søren meg gi litt kred til meg selv! Jeg har stått på, jeg har reist, og denne uken her er bare galskap, sier Sigrid, som har gjort mye platepromotering uken etter slippet samtidig med turneen.

– Bare jeg får i meg nok brødskiver med ost er jeg fornøyd.

Tre Spellemenn-nominasjoner

Lørdag kveld arrangeres årets Spellemannspris på Chateau Neuf i Oslo. Der skal norske musikkartister som har utmerket seg på en positiv måte det siste året, hedres for sin innsats.

Sigrid er nominert i tre kategorier.

I kategorien «Årets låt» er hun nominert for sangen «Strangers».

Låten «Raw» er nominert i kategorien «Popsolist», mens sangen «Sucker Punch» er nominert for «Årets musikkvideo».

Sigrid kan altså stikke av med hele tre Spellemannspriser i år.

Varmer i hjertet

Du blir hyllet som et forbilde? UKA-sjef Julian Mæhlen kaller deg «noe av det viktigste som skjer i norsk kultur» forbildemessig, fordi du har vokst til å bli et internasjonalt fenomen uten å gi slipp på det menneskelige og autentiske.

– Det er veldig hyggelig. På platesignering i dag kom det både små jenter og gutter, helt ned i 6-7-årsalderen. Det betyr utrolig mye når du vet at dette kanskje er den første CD-en de kjøper, det varmer langt inn i hjerteroten, sier Sigrid – som godt husker den første platen hun kjøpte:

– Det var Coldplay.

Samtidig understreker hun at hun bare er en person som iblant gjør feil eller sier dumme ting.

– Jeg prøver å ta det som et stort kompliment at folk ser opp til meg for det jeg gjør. Det betyr utrolig mye for meg, og det er definitivt en stor drivkraft at folk synes det jeg lager er kult. Men det viktigste er at jeg har det bra med meg selv og gjør noe som betyr noe for meg selv. Det er jeg som står opp hver morgen og går på jobb.

– Full av meninger

– Er du sta som har klart å kjøre ditt løp så konsekvent?

– Jeg er full av meninger, og vet hva jeg liker og ikke liker. Jeg har et veldig ressurssterkt team, og vi fant ut tidlig at det var lite poeng i å lage noe annet: Det var viktig for meg å kjenne meg igjen i alt jeg gjorde, og at jeg så ut som meg selv.

– Samtidig var det ikke noen bevisst marketing heller, det har folk lurt på – og da ler jeg. Jeg går bare i mine vanlige klær, jeg sminker meg når jeg vil, og går i kjole når jeg vil. Jeg behøver ikke være det ene eller det andre, for alle mennesker er fulle av dynamikk og kontraster, og det er fascinerende.

Hun har ikke sett 4.-plassen fysisk, svart-på-hvitt ennå. Det gleder hun seg til og tror det blir «et enormt rush».

– Men jeg tror i kveld skal jeg kose meg skikkelig på scenen. Da blir alt virkelig, når du møter folkene som har hørt platen, hørt på den, og kommer på konsert. Selv om jeg er supportartist, kommer det mange som tydeligvis er her på grunn av oss!

Fjelltur

Timeplanen er fullspekket for Sigrid i månedene fremover. Etter turneen med Ezra venter enda mer promo for «Sucker Punch», før det blir tid til litt fri.

I juni venter turné med Maroon 5 i juni, og så begynner festivalsommeren. Blant annet skal hun tilbake til den engelske gigafestivalen Glastonbury for andre gang.

– Det blir veldig stas, det er mange norske festivaler jeg gleder meg til, sier den travle Sigrid, som også har plottet inn den norske Spellemannprisutdelingen 30. mars. Hun skal være til stede – for å se om det vanker pris:

Hun er nemlig nominert i tre klasser: For beste popartist og årets låt samt for musikkvideoen til «Sucker Punch».

Oversikt: Her spiller Sigrid konsert i Norge i 2019

  • 24. mai – Jærnattå, Bryne
  • 5. juli – Kongsberg Jazzfestival
  • 18. juli – Vinjerock, Eidsbugarden
  • 19. juli – Malakoff, Nordfjordeid
  • 8. august – Øya, Oslo
  • 16. august – Bergenhus, Bergen
  • 17. august – Parken Festival, Bodø
  • 19. oktober – UKA i Dødens Dal, Trondheim
  • 25. oktober – Terminalen, Ålesund