Sigrid Raabes første møte med en scene var ikke spesielt hyggelig. Hør hva som skjedde i videoen under:

Sigrid Raabe (25) er i dag en av landets største hitmaskiner, og hun har også gjort stor suksess internasjonalt.

25-åringen fra Ålesund ble for første gang kjent for norske lyttere i 2013, men det var kanskje først i 2017 – da hun ble kåret til «Årets nykommer» under Spellemannprisen – at folk flest fikk øynene opp for den sprudlende sunnmøringen.

Les også: Realitystjerne blir Norges neste justisminister

Siden har hun stått på scener verden over, og spilt på flere store festivaler. Senest i august sto Sigrid foran over 100.000 mennesker og fremførte hitlåtene sine under Reading-festivalen i Leeds i England – en av verdens eldste festivaler.

Men at hun skulle ende opp på scenen foran hundretusener verden rundt var det få som trodde.

– Det er fremdeles et sjokk for hele familien at jeg gjør det jeg gjør, sier Raabe når hun fredag gjester «Lindmo» på NRK.

Teater ble redningen

Til programleder Anne Lindmo (51) forteller nemlig Raabe at hun var svært sjenert som barn.

Se videoen øverst i saken for å høre hva som skjedde første gang hun sto på en scene!

Vendepunktet ble imidlertid teater, forteller hun til Lindmo. For etter å ha prøvd seg på både fotball og håndball i oppveksten, skjønte Raabe fort at det ikke var noe for henne.

Les også: Fansen i harnisk etter intimt spørsmål til Adele

Men på teaterscenen kunne hun ta på seg en annen rolle, og det ble lettere å stå foran folk.

Etter en stund i teatermiljøet ble Raabe tilbudt hovedrollen som Putti Plutti Pott i en juleoppsetning, og da snudde «alt».

– Min første reaksjon var at det ble for mye, dette klarer jeg ikke. Og da sa søsteren min: Skjerp deg. Og sånne beskjeder kan være viktige å få av og til. Det føltes jo litt hardt når storesøsteren din ba deg om å ta deg sammen. (...) Men hun visste at jeg kom til å syntes det var gøy, og jeg syntes det var kjempegøy, forteller «Strangers»-sangeren til Anne Lindmo.

– Ble ganske cocky

Og da hun først hadde blitt varm på scenen, tok det ikke lang tid før unge Raabe tok seg godt til rette.

Etter hovedrolle-debuten fikk hun rollen som konge i en annen oppsetning, og da var det alt annet enn frykt som var i hodet hennes. Heller det motsatte, sier hun til Lindmo.

– Jeg ble ganske cocky, for det som skjedde senere da jeg skulle spille konge i et stykke, var at jeg kom ut på scenen på en generalprøve, også har de bygget en trone til meg. For jeg skulle jo være konge. Også kom jeg ut, da kan jeg ikke ha vært mer enn ni år, kanskje. Spankulerer ut, også sier jeg: Ja, den trona der, den er ikke stor nok for meg, sier Raabe og ler.

Se hele intervjuet på «Lindmo» på NRK fredag klokken 21.35.