Lørdag kveld er det endelig premiere på fjorårets NRK-suksess «Maskorama», som flere allerede begynte å lengte etter da første sesong ble avrundet.

Åtte ukjente, nye kjendiser skal konkurrere om å holde masken lengst mulig før de blir avslørt av detektivpanelet og seere som stemmer.

Les også: Dette er de nye «Maskorama»-karakterene

I detektivpanelet sitter de samme kjendisene som i fjor, Jan Thomas (54), Nicolay Ramm (32) og Marion Ravn (37), som får stille spørsmål til de mystiske maskene under hver sending. Til å lede programmet har NRK også et vinnerkort fra i fjor, programleder Silje Nordnes (36).

Noen endringer blir det likevel. I år blir nemlig sendingene sendt uten koronarestriksjoner noe som vil si at kanalen kan by på med enda mer brask og bra m enn i fjor. Hver lørdag fremover kan blant annet hele 1000 publikummere få ta del i sceneshowet live.

– Jeg gleder meg skikkelig. Selv i fjor, da det bare var oss på scenen, fikk jeg følelsen av fyrverkeristemning. Tenk hvordan det blir i år, da! sier en opprømt Marion Ravn, til Nettavisen.

– Håper folk vil bli med på leken igjen

Til tross for flere muligheter for å skape et skikkelig fyrverkeri av en sesong er det likevel rettet stor spenning om sesong to vil engasjere seerne i like stor grad som sist. På denne tiden i fjor satt folk hjemme i sofaen under en pandemi og total nedstengning.

Om det var situasjonen Norge var i i fjor som gjorde at TV-konseptet ble en suksess, gjenstår å se. Marion Ravn og Silje Nordnes er imidlertid overbevist om at det er andre faktorer ved programmet enn en pandemi som skapte det voldsomme engasjementet.

– Det var nok kanskje et visst element av det, men jeg tror likevel at det er ett eller annet ved dette konseptet som treffer oss, og som treffer veldig bredt. Små barn vet kanskje ikke hvem kjendisene er nødvendigvis, men synes det er gøy med kostymer, mens de eldre trigges kanskje av uvissheten. Nysgjerrigheten pirrer noe helt elementært inni oss, sier Nordnes og mener at så lenge folk er villig til å være med på leken, blir dette en like stor suksess i år.

– Det er jo litt sånn: Jo flere som blir med på leken, jo morsommere blir det jo. Og jeg håper folk vil bli med på leken igjen, sier hun og oppfordrer til engasjement.

Les også: «Vikingen» i britiske «Maskorama» er en nordmann

Marion Ravn på sin side er overbevist om det vil bli den samme suksessen. Helt siden NRK slapp de første hintene ved å avsløre hvilke masker som er med i år, har spekulasjonene allerede begynt å svirre.

Vil unngå fjorårets feil

I fjor ble både Marion Ravn og Silje Nordnes overlesset med meldinger i innboksen med seere som var desperate etter svar. Enkelte ble også så desperate at de tok turen til innspillingslokalene for å spionere på potensielle deltakere som kom ut og inn av døra.

– Man blir jo helt koko i hodet av det. Jeg fikk vel rundt 1000 meldinger hver dag. Det var veldig overveldende, sier Ravn til Nettavisen som allerede nå har fått kjenne på interessen.

Selv har også Ravn og Nordnes begynt å spekulere på hvilke kjendiser som denne gang kan skjule seg under maskene, og har allerede utpekt sine favoritter.

– Jeg synes nøkken er ganske kul, og vi har allerede begynt å tenke. Jan (Jan Thomas journ.anm) er overbevist om at Carola er med i år. Selv synes jeg det hadde vært veldig gøy om for eksempel Sophie Elise er bak en av maskene. For meg er drømmegjesten en person som man ikke vet kan synge bra, sier Ravn.

Ravn har imidlertid gjort seg klok av skade og har denne gang gått for en ny taktikk fra i fjor.

– Jeg låste meg veldig til ett navn i fjor. Denne gang skal jeg prøve å holde meg så åpen som mulig. Jeg må tenke litt bredere, sier maskedetektiven.

Sportspill: Maskorama 2021: Kommer Tix til å delta?

Nordnes på sin side ønsker ikke å avsløre hvem av maskene som foreløpig er hennes favoritt, men er klar i sin mening om hvem hun ønsker skal være bak en av maskene.

– Der har jeg ett svar og det er Marit Bjørgen. Det hadde vært veldig gøy, sier Nordnes.

Svarer mystisk på «Maskorma»-spørsmål

Er det noe «Maskorama» lærte oss i fjor, så er det at i «Maskorama» kan man aldri vite og man kan aldri si aldri.

Les også: Sinte seere, debatt og rørende scener. Dette er statsrådenes beste TV-øyeblikk

Spesielt overrasket Ulrikke Brandstorp (26) midt i sendingen som en gjesteopptredener, samtidig som alle var overbevist om at hun skjulte seg under en av maskene selv. Sceneopptredenen satte griller i hodet på folk, som deretter utelukket Brandstorp som aktuell kandidat under en av «Maskene». Senere skulle det derimot vise seg at hun vant hele greia.

På spørsmål om ikke Ravn og Nordnes kunne tenke seg å stå på scenen som en av maskene selv, svarer spesielt Nordnes noe mystisk.

– Jeg elsker å sitte i panelet, men det hadde også vært gøy å være deltaker. Men jeg vil ikke bytte ut plassen min for noe annet, sier Ravn.

– Det hadde vært gøy, men det er noe med å få være med på gjetteleken som jeg synes er veldig gøy. Jeg ville nok ikke sagt fra med rollen som programleder for å være en av maskene på scenen, men du vet hva man sier i «Maskoroma»: Man skal aldri si aldri, svarer Nordnes mystisk.