Det skriver VG som har sniktittet på TV3- og Viaplay-programmet «I lomma på Silje», som har premiere i dag tirsdag 28.01.

I den nye TV-serien tar forbrukerøkonom Silje Sandmæl (41) et dypdykk i kontoutskriften til flere norske kjendiser med ett spesielt mål for øye: Å lære kjendisene ett og annet om økonomi.

Fotballspiller John Arne Riise (39) er først ut.

Les også: Gedigen opptur for John Arne Riise

Det er lite å si på 39-åringens inntekt. Forbruket derimot, er skyhøyt. For eksempel brukte han 25.000 kroner i måneden på gaver til kona Louise Angelica Riise (30) - i snitt.

Riises sparing er minimal og han er heller ikke flink til å betale regninger i tide. Han består dermed bare ett av tre krav for å få lånebevis fra banken, skriver VG.

Dette brukte de på restaurant og klær

På ett år har han, ofte sammen med kona, spist på restaurant 360 ganger. Totalpris: 210.000 kroner. I samme periode har paret brukt en halv millioner kroner på klær og sko. I tillegg kommer luksusvarer, som dyre vesker til kona, interiørvarer og privatreiser.

– Etter å ha møtt Silje, ser jeg jo at denne pengebruken kanskje ikke har vært nødvendig, erkjenner 39-åringen overfor VG.

Sandmæl tar imidlertid Riise i forsvar.

– Mange vil bli sjokkerte over det høye pengeforbruket hans. Men man må huske på at John Arne er vokst opp i fotballmiljøet, der slike summer blir nesten å regne som melk og brød, sier Silje Sandmæl til VG.

John Arne Riise spilte syv år i Liverpool, før han fortsatte proffkarrieren i Roma og deretter Fulham. Det var under denne perioden at han møtte sin nåværende kone, Louise Angelica.

Les også: John Arne Riise om pappparollen: - Sånn skulle det ikke være, og det er vondt å tenke på

Ønsker seg flere barn

Episoden av «I lomma på Silje» ble spilt inn i 2019, som må sies å være et begivenhetsrikt år for John Arne og hans kjære Louise Angelica.

I høst fikk de nemlig sønnen Colin, som er John Arnes fjerde barn.

Da Nettavisen møtte paret på rød løper noen måneder senere, bekreftet paret at de ønsker seg flere barn - og helst raskt.

– Jeg tror kanskje vi ikke skal drøye for lenge før vi prøver igjen, fortalte Louise Angelica den gang.

I årets sesong av «I lomma på Silje» vil en rekke norske kjendiser brette ut økonomien på tv og få forbruket gransket av Silje; Carina Dahl, Bård Hoksrud, Mia Gundersen, Kristin Gjelsvik, Erlend Elias, Dennis Poppe, Ronny fra P3 Morgen og Gunhild Dahlberg.

Fra Nettavisen Pluss: Vil du spare penger? Her er fire gode middager under 40 kroner – og en kjapp dessert