Gå til sidens hovedinnhold

Silje Sandmæl bretter ut John Arne Riises skyhøye forbruk

John Arne Riise var på restaurant 360 ganger på ett år. På samme tid brukte han cirka 500.000 kroner på klær og sko.

Det skriver VG som har sniktittet på TV3- og Viaplay-programmet «I lomma på Silje», som har premiere i dag tirsdag 28.01.

I den nye TV-serien tar forbrukerøkonom Silje Sandmæl (41) et dypdykk i kontoutskriften til flere norske kjendiser med ett spesielt mål for øye: Å lære kjendisene ett og annet om økonomi.

Fotballspiller John Arne Riise (39) er først ut.

Les også: Gedigen opptur for John Arne Riise

Det er lite å si på 39-åringens inntekt. Forbruket derimot, er skyhøyt. For eksempel brukte han 25.000 kroner i måneden på gaver til kona Louise Angelica Riise (30) - i snitt.

Riises sparing er minimal og han er heller ikke flink til å betale regninger i tide. Han består dermed bare ett av tre krav for å få lånebevis fra banken, skriver VG.

Dette brukte de på restaurant og klær

På ett år har han, ofte sammen med kona, spist på restaurant 360 ganger. Totalpris: 210.000 kroner. I samme periode har paret brukt en halv millioner kroner på klær og sko. I tillegg kommer luksusvarer, som dyre vesker til kona, interiørvarer og privatreiser.

– Etter å ha møtt Silje, ser jeg jo at denne pengebruken kanskje ikke har vært nødvendig, erkjenner 39-åringen overfor VG.

Sandmæl tar imidlertid Riise i forsvar.

– Mange vil bli sjokkerte over det høye pengeforbruket hans. Men man må huske på at John Arne er vokst opp i fotballmiljøet, der slike summer blir nesten å regne som melk og brød, sier Silje Sandmæl til VG.

John Arne Riise spilte syv år i Liverpool, før han fortsatte proffkarrieren i Roma og deretter Fulham. Det var under denne perioden at han møtte sin nåværende kone, Louise Angelica.

Les også: John Arne Riise om pappparollen: - Sånn skulle det ikke være, og det er vondt å tenke på

Ønsker seg flere barn

Episoden av «I lomma på Silje» ble spilt inn i 2019, som må sies å være et begivenhetsrikt år for John Arne og hans kjære Louise Angelica.

I høst fikk de nemlig sønnen Colin, som er John Arnes fjerde barn.

Da Nettavisen møtte paret på rød løper noen måneder senere, bekreftet paret at de ønsker seg flere barn - og helst raskt.

– Jeg tror kanskje vi ikke skal drøye for lenge før vi prøver igjen, fortalte Louise Angelica den gang.

I årets sesong av «I lomma på Silje» vil en rekke norske kjendiser brette ut økonomien på tv og få forbruket gransket av Silje; Carina Dahl, Bård Hoksrud, Mia Gundersen, Kristin Gjelsvik, Erlend Elias, Dennis Poppe, Ronny fra P3 Morgen og Gunhild Dahlberg.

Fra Nettavisen Pluss: Vil du spare penger? Her er fire gode middager under 40 kroner – og en kjapp dessert

Kommentarer til denne saken