Fredag har den nye NRK-serien «Exit» premiere. Allerede før første episode er sendt, har serien blitt en stor snakkis. Ikke bare fordi traileren har vakt oppsikt med pikante sex-scener, men også fordi 70 prosent av manuset kommer fra virkelige hendelser.

Og det er ikke hvilke som helst hendelser. I den nye, norske storsatsingen skildrer serien livene til fire menn i den norske finansbransjen som alle lever dobbeltliv – med det tradisjonelle familielivet på den ene siden og et ungkarsliv med kokain og prostituerte på den andre.

Se traileren øverst i saken!

De ulike scenene er hentet direkte fra fire virkelige menn i finansmiljøet i Norge. Fire menn som faktisk lever disse dobbeltlivene, der de blant annet har kjøpt en leilighet de eier i hemmelighet som brukes til fest, kokain og prostitusjon, skriver blant andre D2 i en større artikkel.

Ble skjenket fulle

Ifølge helgemagasinet ble disse fire mennene skjenket fulle før de velvillig delte historier fra sine ville liv.

– Jeg kom inn i denne prosessen litt senere enn Frementals som er produksjonsselskapet. De har filmet en samtale med disse fire personene som varer i to og en halv time, fortalte regissøren for serien, Øystein Karlsen, til Nettavisen under NRKs høstlansering tidligere i år.

Ut i fra disse fire mennene har Karlsen og resten av produksjonen kartlagt hva som er viktig for dem, hva de har opplevd, hvordan de har havnet der de har havnet og hva de drømmer om.

– I tillegg har vi fulgt opp disse med samtaler med kvinner som er i samme miljø, og andre som observerer disse transaksjonene i samfunnet ellers. Alt dette har vi satt sammen til en serie, der alle historiene som er fordelt utover utgjør det jeg mener er 70 prosent, fortalte Karlsen.

Ganske nøyaktig bilde

At serien kanskje setter finansmiljøet litt på spissen, kan Karlsen innrømme. Likevel mener han at serien gir et ganske nøyaktig bilde av hvordan enkelte miljøer i finansbransjen kan være.

– Kan du gi et eksempel på en av historiene i serien som stammer fra virkeligheten?

– Det kan være greit for publikum å ikke vite hva som er sannhet og hva som er eventuelt er diktet opp, men det som for eksempel traileren viser - det er helt riktig.

For å spille disse fire finansmennene har Karlsen castet Tobias Santelmann, Jon Øigarden, Pål Sverre Hagen og svenske Simon J. Berger - til tross for at ingen av de originale finansmennene er svenske.

– Tragisk

Simon J. Berger er allerede litt kjent for det norske publikumet. I 2012 spilte han blant annet i langfilmen «Tørk aldri tårer uten hansker»

«Exit» blir imidlertid noe helt annet.

– Det er utrolig bra materiale. Da jeg fikk manuset klarte jeg ikke legge det fra meg. Jeg lå på sengen etter at jeg hadde lagt datteren min og leste manuset til langt på på natt, fortalte Berger til Nettavisen under NRKs høstlansering.

– Når du hører at 70 prosent av materiale stammer fra virkeligheten, hva tenker du om nordmenn da?

– Det er tragisk, men jeg tror nok at akkurat dette miljøet er veldig globalt. Jeg tror ikke det hadde sett så mye mer annerledes ut i Sverige. I hvert fall visse deler av komplekset som de lever i, sa han.

Oppfordrer folk til å holde seg unna

Rollen Berger spiller er i følge ham selv helt ekstrem. Så ekstrem at han hadde nektet noen han kjenner å date en mann lik hans karakter.

– Jeg tenker at, som man allerede har sett i traileren, hvis man er i et forhold der den ene forsøker å få barn og den andre har sterilisert seg uten å fortelle om det - så er ikke det et bra forhold. Da sier jeg bare «run for your life», uttalte han.

– Hva gjør du om datteren din begynner å date en fra finansbransjen?

– Det får vi se på. Jeg skal i hvert fall sørge for at hun har sett denne serien. Jeg kommer i så fall til å se den med dem på deres andre date, sier han lattermildt.

«Exit» sendes på NRK fredag klokken 23.15. Hele sesongen kan strømmes på NRK TV.