Se video! Slik skal «Skal vi danse»-seieren feires:

FORNEBU (Nettavisen): Etter en intens finale med skyhøye forventinger fra dommere, publikum og TV-seere var det Simon Nitsche (28) som til slutt kunne smykke seg den store «Skal vi danse»-pokalen og tittelen som vinneren av «Skal vi danse» 2021.

Les også: Hyller flørtingen fra parketten: – Du danser som en vinner

– Jeg vet ikke om jeg har nok ord, sier Spilling til Nettavisen som ikke legger skjul på at hun er svært stolt over partnerens prestasjoner.

– Det er helt sjukt. Det er helt sprøtt, sier Nitsche.

Ble kastet i luften av kompisene

At seieren ikke har gått helt opp for Nitsche ennå er ganske tydelig. Midt i seiersintervjuene med pressen, stormer også en gjeng gutter parketten og kaster Nitsche opp i luften.

En fortomlet Nitsche blir helt satt ut.

– Det var kompisene mine, forteller Nitsche til Nettavisen i ettertid.

Se hele intervjuet med Simon og Helene øverst i saken!

Seerne avgjorde det hele: – Ikke bittert

Det ble en svært jevn aften på parketten, og dommerne delte ut 30 poeng til finalistene gang på gang mens de kriget med hverandre etter den gjeve pokalen.

Men etter å ha gjennomført tre danser med dansepartneren sin, var det altså Nitsche og Spilling som sjarmerte TV-seerne i senk, og som gjorde at de ble kåret vinner av årets «Skal vi danse».

Det tar derimot Magnus Moan, som kan smykke seg med en andreplass i årets «Skal vi danse», med knusende ro.

– Vi er superhappy. I dag gjennomfører vi tre gode danser, så vi er veldig fornøyde. Det er folket som avgjør, og de fleste ønsket Simon og Helene til toppen. Det er en verdig vinner, så det er bare å gratulere, sier Moen til Nettavisen og understreker at tapet ikke er bittert.

– Vi har allerede vunnet, sier dansepartneren Ewa Trela og mener med det at hun og Moan fant dansegleden sammen og at det å komme til en finale i «Skal vi danse» er en seier i seg selv.

Se hele intervjuet med Magnus Moan og dansepartneren:

Festkveld: – Danset som en vinner

Nitsche danset tre danser med partner sin Helene Spilling. I første dans fikk han muligheten til å forbedre en Cha Cha Cha de danset på premierekvelden, og dommer Morten Hegseth var overveldet over innsatsen.

– Jeg sier ikke at du vinner i kveld, men du danset som en vinner, sa Hegseth.

Dans nummer to ble av den intime typen. I en slowfox danser en «stiv tysker i en så myk dans», som en av Nitsches bestekamerat kommenterte etter dansen. Det var ikke bare fra vennene hans reaksjonene kom, dommerne ble også mektig imponert. Cleve måtte ta av seg hatten for danseparet.

– Jeg ser at Helene, som er en profesjonell danser, hvordan hun danser i dine armer er fordi du er så god.

Siste dans ble en glitrende affære, og for aller siste gang delte Nitsche og Spilling dansegulvet, i en jive til «Blinding Lights». Selv om danseparet fikk litt kritikk for at dansen var for preget av show, hanket de likevel inn 30 poeng.

Om deltakelsen sin kommer ikke Nitsche unna med å hylle dansepartneren sin.

– For et eventyr det har vært! Tusen takk til Helene, det har vært en drømmehøst.

Her er alle høydepunktene fra årets finale:Hyller flørtingen fra parketten: – Du danser som en vinner

I forkant av den nervepirrende finalen, avslørte konkurrentene strategien deres for hvordan nettopp de skulle vinne.

Romanserykter

Tidlig i sesongen startet romanseryktene mellom han og Spilling, som har fått kjørt seg gjennom hele programmet. De har hele veien bekreftet at de kun er gode venner, men spekulasjonene har uansett svirret med den gode kjemien de to har fått.

For sportsankeren har dansepartneren blitt en viktig del av livet, og en livbøye for han under denne perioden.

– Vi er jo veldig glad i hverandre, og det er klart man får et ekstra spesielt forhold til henne, uttalte Nitsche i et tidligere intervju med Nettavisen.

Fjorårets sesong av danseprogrammet var heller ikke foruten ryktene om romanse mellom danseparene, da ryktene svirret mellom henne og tidligere dansepartner Nate Kahungu (25). De bekreftet fort at de også bare var gode venner.

Spilling innrømmet overfor Nettavisen at hun er redd for å bli den danseren som alltid blir koblet til dansepartnerne sine. Hvilken dansepartner Spilling ender opp med neste år, er litt bekymringsverdig for Nitsche.

– Da er det jeg som sitter på sidelinjen og blir sjalu. Jeg blir nok litt sjalu på den neste som får lov til å danse med henne, sa Nitsche, og la ikke skjul på at han har store forventninger til den neste mannen som skal danse med Spilling.

Til Nettavisen har han tidligere uttalt seg om romanseryktene, hvor han igjen understreker at de har et godt vennskap.

– Jeg tror folk kjøper forklaringen. Hadde vi sagt at vi bare er venner og det hadde vært noe som ligger under, så er det ikke sikkert de hadde kjøpt det. Men vi er veldig gode venner, som har veldig respekt for hverandre.