I januar i fjor ble det kjent at tidligere sportsjournalist og «Skal vi danse»-vinner, Simon Nitsche (31) hadde sagt opp stillingen sin i TV 2 sporten.

Kort tid etter kom nyheten om at han ønsket å utforske underholdningsverden, ved å blant annet starte podkasten «Kunne vært proff». I tillegg skulle han lede et helt nytt program på TV 2, nemlig «I fyr og flamme».

Les også: Kommer med stikk til mediebransjen etter TV-overgang: – Mange blir byttet ut med folk uten utdannelse

Nå er ventetiden over, og på torsdag går det nye underholdningskonseptet av stabelen.

Overfor Nettavisen letter Nitsche på sløret om hvordan det var å gi slipp på jobben som sportsanker til å bli programleder i et helt annet format.

Vil ikke gi slipp på sporten

Da Nettavisen møter 31-åringen i forbindelse med pressedagene til «I fyr og flamme» tidligere denne måneden er det en åpenhjertig Nitsche som kan fortelle at det har vært spennende å innta rollen som programleder.

– Det har vært veldig spennende. Jeg har jo lyst til å gjøre veldig mye forskjellige. Sporten var litt mer kontrollert enn dette her, sier han og referer til den nye programlederrollen.

Videre kan han fortelle at den nye jobben har gått i alle retninger, men legger ikke skjul på at han ikke har gitt helt slipp på sporten.

– Jeg har elsket begge delene så jeg syntes det har gått fint, men jeg er fortsatt en sportsmann i hjertet, så jeg håper ikke det er siste gang jeg jobber med sport, sier Nitsche.

Nitsche tror nemlig det er mulig å kombinere underholdning og sport. I hvert fall å ta med seg erfaringer og inspirasjon fra sporten og inn i et program som «I fyr og flamme».

– Programmet har en del sterke prestasjoner og da blir en sportsmann glad. Jeg føler jeg har vært litt sportsanker innimellom, sier han med et smil om munn.

Blir revet med

«I fyr og flamme» går ut på at tre kjendisduoer påstår at de har gjennomført de villeste, rareste og mest vågale utfordringene – som alt er dokumentert på video.

Spørsmålet og spenningsmomentet er bare om de faktisk forteller sannheten når de sier de har gjennomført det de sier at dem skal ha gjort. Klipp for klipp viser deltakerne fram opptak av utførelsen av utfordringene, og med to nye dommere i hver sending skal de finne ut om de kjendisene lyver eller ei.

Som programleder har Nitsche vært meget imponert over de tre lagene, som består av Ailo Gaup (43) og Thomas «finger'n» Gullestad (42), Iselin Guttormsen (35) og Alexandra Joner (32), og Victor Sotberg (30) og Robin Hofset (30).

– Jeg har vært jevnt over veldig imponert over deltakerne, og som sportsmann har jeg blitt ekstra engasjert de gangene de har prøvd seg på obskure konkurranser i inn- og utland og representert Norge. Da har jeg kjent litt sånn «kom igjen Norge», sier han lattermildt.

Som å være på hyttetur

På spørsmål om hvordan overgangen fra sportsanker til programleder for et underholdningsprogram har vært, sammenligner 31-åringen den nye jobben delvis som å være quizmaster på hyttetur med venner.

– Sportsankring er bare et kort, sju minutters program med mye informasjon, mens her er det et litt lengre format og mange flere folk å holde kontroll på. Som programleder skal man være litt ordstyrer, og folk blir ikke alltid enige og krangler på poeng, sier han og legger til:

– Det er litt som å være quizmaster på hyttetur og måtte fortelle alle at vi må videre.

Nitsche forteller videre at det er god trening å arrangere spillkveld når man skal lade opp til en slik rolle.

– Jeg tror at som programleder i et underholdningsprosjekt og «I fyr og flamme», så må man skjære gjennom noen ganger og har kontroll på reglene og si «sånn blir det». Det samme gjør jeg på spillkveld. Jeg lener meg ikke tilbake og lar det flyte fritt. Hadde jeg vært deltaker selv i programmet så hadde jeg sagt ifra til gjestedommerne hvis jeg hadde vært uenig i dem. Og det skal det være takhøyde for i programmet.

Flyttet tilbake til Oslo

Det er ikke bare en ny jobb Nitsche har fått det siste året, men for å kunne satse mer på underholdning måtte han også ta det store steget om å flytte fra Bergen og tilbake til Oslo.

Og fra å være en del av en redaksjon, som han jobbet svært tett sammen med, til en litt mer avslappet frilans-tilværelse er det blitt en helt annen hverdag for 31-åringen.

– Nå sitter jeg litt mer på kafé hvor jeg jobber mer med ting som er prosjektbasert og i mellomtiden der så planlegger jeg for nye konsepter og prøver å stå litt på egne bein, sier Nitsche og legger ikke skjul på at han kan kjenne på savnet til sportsredaksjonen og Bergen til tider.

– De ringte fra sportsredaksjonen i Bergen for noen dager siden, og da kjente jeg at det banket litt ekstra i hjertet. Han ene ringte for å spørre om hvordan jeg ville uttalt et navn på en alpinist, og da slår vi jo av en prat. Jeg savner den greia der, og det å jobbe med et sportsprodukt, sier han og synes det er hyggelig at de tidligere kollegene ringer og sjekker inn.

– Tiden i Bergen var helt fantastisk, men jeg stortrives i Oslo også. Jeg syntes det har vært en veldig fin overgang, legger han til.