Se hva Siri og Tarjei sier etter exiten:

H3 ARENA/FORNEBU (Nettavisen): Det var endelig tid for den nervepirrende semifinalen i «Skal vi danse» lørdag kveld, og det var en het stemning på parketten da deltakerne danset blant annet salsa, samba og tango akkompagnert av musikken til Madonna, Meghan Trainor og OneRepublic.

De tre gjenværende parene kjempet om en plass til selveste finalen neste lørdag. Spenningen på parketten var tydelig da parene fremførte to danser hver, før to par havnet til slutt i en danseduell og kriget om en finaleplass.

Les også: «Skal vi danse»-Simon startet kvelden med full pott hos dommerne: - Fantastisk åpning

Semifinalen har vært svært så jevn da det skilte bare et poeng fra første og sisteplassen.

Men etter at dommerpoengene hadde blitt slått sammen med seerstemmene, var det Magnus Moan (37) og Ewa Trela (42) og Siri Avlesen-Østli (37) og Tarjei Svalastog (23) som måtte ut i kveldens duell, hvor sistnevnte måtte forlate konkurransen bare en uke før den store finalen.

- Det er jo trist, jeg hadde lyst til å danse en uke til. Takk til Tarjei for en reise, jeg har blitt veldig glad i deg. Det er kjipt, men jeg føler vi har gjort vårt beste, sier en tydelig skuffet Avlesen-Østli etter nederlaget.

Også når Nettavisen tar en prat med paret etter sending, er det lite som kan skjule skuffelsen.

- Det er kjipt, jeg skulle gjerne vært i en finale, sier Avlesen-Østli til Nettavisen.

Se hele intervjuet med Siri og Tarjei etter nederlaget øverst i saken!

Neste lørdag skal altså de gjenværende parene Simon Nitsche (29) og Helene Spilling (24) og Magnus Moan og Ewa Trela kjempe om den gjeve førsteplassen i årets sesong av «Skal vi danse».

Redd for romanse-stempelet

Tidligere denne uken tok Nettavisen en prat med danseparet som ikke bare har vakt oppmerksomhet på parketten, men også av scenen.

Romanseryktene mellom Simon Nitsche (28) og Helene Spilling (24) har blusset opp siden sesongstart, men de har hele veien bekreftet at de kun er gode venner.

I fjorårets sesong var det tydelig at Spilling også fikk god kjemi med dansepartneren sin Nate Kahungu (24), og flere spekulerte i om de var mer enn bare venner. De havnet på andreplass i dansekonkurransen.

«Love Island»-profilen har fulgt med på høstens sesong, som nå er erstattet med Nitsche. At han har mistet sin tidligere dansepartner til en ny en var «som å se dama di med en annen mann», avslørte Kahungu til Nettavisen.

Spilling røper at hennes bekymring nå er at hun vil bli kjent som danseren som alltid blir sammen med dansepartnerne sine i «Skal vi danse».

I dag er hun gode venner med både Nitsche og Kahungu, og forteller at dansene er avhengige av den gode kjemien for å gjøre dansene enda bedre.

- Man skal jo få det til å virke som man liker hverandre, sier Spilling.

Det sier sportsankeren Nitsche seg enig i med dansepartneren sin:

- Vi prøver å formidle en historie, følelser, og en opplevelse.

Når Spilling får utdelt en ny dansepartner til neste års sesong, kan ikke Nitsche garantere at han ikke blir sjalu på den unike relasjonen man får til dansepartneren sin under den intense «Skal vi danse» perioden.

-Kysset dere?

Men Nitsche og Spilling er ikke det eneste paret i dansebobla som har satt fyr på romanseryktene denne sesongen.

Royane Harakati (28) og dansepartner Ole Thomas Hansen (22) sjokkerte både dommerne og seerne da de avsluttet en rumba som Pocahontas og John Smith med et lidenskapelig kyss.

Merete Mørk Lingjærde satt i dommerstolen med vanntro, og utbrøt:

– Kysset dere på ordentlig?!

Paret stormet fort av parketten, som ikke hjalp på ryktemøllen mellom de to.

I starten av sesongen avslørte Harakati at hun hadde avsluttet et udefinert forhold, for å kunne legge alt fokuset sitt i danseprogrammet.

Sjokkexiter

Det har mildt sagt vært flere tårevåte avskjeder denne sesongen. Forrige uke var det Vinni, som egentlig heter Øystein Savik (45) og Rikke Lund som måtte seg slått av Nitsche og Spilling i en grufull danseduell.

Denne sesongen har imidlertid båret preg av en god dose med sjokkerende exiter. Allerede i episode to måtte Iselin Guttormsen (34) takke for seg etter brudd i foten, fire sendinger senere var det Anniken Jørgensen (25) som valgte å trekke seg på grunn av en lungebetennelse.

Senere i sesongen var det Maren Lundby (27) som kom med den triste beskjeden om at også hun måtte sette danseskoene på hylla, og trekke seg fra konkurransen.

– Jeg er blitt nødt til å trekke meg på grunn av en overbelastning i føttene. Jeg har slitt med dette siden vi danset jive for 2-3 uker siden, og klarte meg forrige uke da vi danset uten sko. Men jeg har skjønt at noe har vært galt, og sjekket det ut mer denne uken, uttalte Lundby den gang.