Til sommeren er det Siri Kristiansen (43) som skal lede TV 2-programmet «Huskestue», og tar over stafettpinnen etter Kristian Ødegård (48).

Les også: Her har Siri Kristiansen mye å spare: Bruker over 200.000 kroner i året

I disse dager er Kristiansen å se på TV-skjermen som programleder for «Arveoppgjøret» på NRK, men da nyheten kom om jobbskiftet hennes forrige uke var det ikke alle som jublet like høyt.

– Blir lei meg

Søndag kveld tydde 43-åringen til Instagram for å takke følgerne for støtten, og i samme slengen takket hun også de som stilte seg mer kritisk.

På Instagrams historiefunksjon la Kristiansen ut flere skjermbilder av kommentarfeltet på Facebook hvor flere har hamret løs på tastaturet for å ytre sin misnøye over endringen i TV-programmet.

Ifølge kommentarene var et stort antall redd for hvordan programmet vil bli seende ut uten tidligere programleder Ødegård og hans makker, Dag Otto Lauritzen (65).

Selv om Kristiansen hadde forventet en miks av tilbakemeldinger legger hun ikke skjul på at kritikken som har kommet inn den siste tiden har vært tøft å stå i.

Les også: Shabana Rehman har samlet inn over 300.000 kroner til kreftbehandling i utlandet

– Jeg blir lei meg av all kritikk, og når jeg blir lei meg blir jeg sint. Har egentlig vært irritert på denne typen kritikk lenge. Men da på vegne av andre, så det lå i korta at det fort kunne renne over om jeg selv skulle stå i skytsilden en dag, forteller Kristiansen til Nettavisen.

Gjennom sju sesonger har duoen bak «Kompani Lauritzen» vært stjernene av programmet, men Kristiansen måtte forsikre kritikerne om at de begge fortsetter i programmet - som deltakere.

Svarer tilbake

Kristiansen er ikke redd for å fyre tilbake. Etter at 43-åringen så seg mett på kritikken bestemte hun seg for at hun ikke skulle ligge på latsiden denne gangen.

– Jeg liker å svare, og jeg liker å si ifra. Men stort sett biter jeg det i meg, fordi jeg blir så usaklig når jeg føler meg tråkka på. Det er lett å riste på hodet av denne typen kommentarer, men jeg synes egentlig ikke det er riktig at disse holdningene aldri skal få motstand, forteller TV-profilen.

Kristiansen, som også har drevet med stand-up, svarte på kommentarene med en humoristisk tone. Men etter tilbakemeldingene rant inn er det ingen tvil om at den nye programlederen forventet mer av slike kommentarfelter.

Les også: Svenske skapte full forvirring: Ble forvekslet med superstjerne

– På generelt grunnlag forventer jeg også at man leser teksten før man klikker nok til å publisere dritten sin. Er så dumt å hisse seg opp over noe man ikke har satt seg inn i, forteller hun til Nettavisen.

Og selv om kommentarene tilsynelatende er lagt igjen på Facebook, finnes det god grunn for at Kristiansen ikke svarte direkte der, og heller benyttet Instagram.

– Selv om jeg synes dette fortjener motstand så vet jeg at det er fånyttes. Antagelig mener de 10% av det, og er nok mennesker som kanskje har fått nok motstand ellers i livet. Jeg trenger ikke å tråkke på det. Jeg MÅ ikke vinne den kampen. Det ville blitt feige lag, forteller 43-åringen.

Etter Kristiansen publiserte skjermbildene har det rent inn masse tilbakemeldinger, men denne gangen av den gode sorten. Men det tror hun også er en god grunn til.

– Jeg har fått masse respons, og det er utrolig hyggelig. Det er nok mye fordi begge gutta fortsatt er med, sier Kristiansen.

Dette savner hun som deltaker

Den nye rollen følger med både ulemper og fordeler for 43-åringen, og innrømmer at de første 15 minuttene som programleder var en smule skummelt.

Den nye sesongen av programmet sendes på TV 15. august, men de er allerede i gang med innspillingen. Kristiansen var selv gjest i «Huskestue» i 2016.

Overgangen fra deltaker til programleder har vært spennende for Kristiansen, og hun gleder seg til at det ikke er hun skal grilles i programmene.

– Jeg liker ikke å føle meg dum, så å få sitte med fasit er helt gull. Men jeg savner straffene litt, det er jo der leken ligger. Straff og rare kostymer er jo gøy, sier Kristiansen om den omvendte rollen.

Kristiansen er ikke en ukjent figur for TV 2, og har deltatt i «Skal vi danse» i 2020 og i første sesong av «Kompani Lauritzen».

Les også: Linni Meister bekrefter: Fant lykken med bestekameraten