Gå til sidens hovedinnhold

Siris Svale Band: «30 Years with Siri´s Svale Band»

Plateanmeldelse

Et av 80- og 90 tallets mest ettertrakta band her hjemme, Siris Svale Band, har våkna av dvalen. Det er intet mindre enn veldig hyggelig.

Bandet blei sjøsatt i 1987 på initiativ fra John Pål Inderberg. Barytonsaksofongiganten ønska å se hva som kunne komme ut av et møte mellom cooltradisjonen han representerte og soulverdenen som vokalist Siri Gellein kom fra. Med de to bassistene Bjørn Alterhaug og Odd Magne Gridseth og trommeslager Carl Haakon Waadeland, skapte de et unikt lydbilde - ei slik instrumentering hadde vi aldri hørt før.

I 1990 kom bandets første skive «Blackbird», der et knippe standardlåter blei miksa med en John Surman-komposisjon og en komposisjon av Alterhaug. Det var tøft og annerledes og en solid bekreftelse på at de to nevnte musikalske utgangspunktene absolutt hadde noe å si hverandre.

Sju år seinere kom oppfølgeren «Necessarily So...». Fortsatt var oppskriften mye av den samme, men her fikk vi også låter som «You Make Me Feel Like a Natural Woman» og Bruce Springsteens «Fire». Inderbergs musikalske vokalakrobatikk hadde også blitt en herlig ingrediens.

I 2001 trodde de fleste, sikkert også bandet sjøl, at det hele var over til tross for at publikum hele tida var begeistra for det de blei servert. Helt til i fjor var det sille, men sjefen for Jazzfest i Trondheim, Ernst Wiggo Sandbakk, ville det annerledes.

Han ville at bandet skulle markere at det var 30 års jubileum under fjorårets festival, og de involverte var ikke vanskelige å be. Gridseth er erstatta med den brasilianske bassisten Celio Barros som har flytta til Norge etter å ha hørt de to første skivene med bandet.

Ikke bare sa bandet ja til festivaljobben. De gikk også i studio og laga ei ny skive, «Sval e Afinado», som med Barrios inntreden har fått herlig brasiliansk krydder med på veien. Ellers er det fortsatt ei herlig blanding standardstoff, dandert på bandets originale måte, mer vokalakrobatikk a la Inderberg pluss blant annet Cindy Laupers nydelige «Time After Time».

Når så alle innspillingene har blitt samla i en fin boks med et flott hefte til, så er det bare å slå fast at Siris Svale Band var bra før, men enda bedre nå. Det er bare å glede seg til de neste 30 åra.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Reklame

Grillpakken som gir deg saftig mat

Kommentarer til denne saken