Gå til sidens hovedinnhold

Sisig - retten som startet med en munk

Retten kom fra en spansk munk, men har fått en rekke oppdateringer. Nå oser den av det asiatiske kjøkken.

Sisig har du kanskje aldri hørt om, men dette er en rett du helt klart bør få med deg. Retten kan dateres helt tilbake til 1732 da en spanske munk lagde den for første gang i regionen Pampanga på Fillipinene. Den har i nyere tid blitt endret på av den amerikanske flybasen i området, og er i dag en folkelig og moderne blanding med røtter fra Spania, Fillipinene og USA. Retten oser av deilig asiatisk gatemat.

Retten kan lages med svin, men vi kjører på med tofu. Se hvordan det gjøres i videoen øverst i saken!

Dette er vinene som vinekspert Kjell-Gabriel har plukket ut til retten:

Riesling to go kr 43.90 - varenummer: 10890404

Cune Crianza kr 149.90 - varenummer: 5705701

Ingredienser

Vegansk/vegetar sisig:

250g tofu kuttet i terninger og fritert i olje

1 løk

1 grønn paprika

Chili etter ønske

2 ss Maggi seasoning

2 ss Mushroom sauce

2 ss vegetar postei