Sjaman Durek ut mot rykteflommen: – Får oss til å se ut som et klovnesirkus

Etter at kirkeforedraget ble avlyst, svarer prinsessens kjæreste på kritikken. – Jeg er svært skuffet, sier sjaman Durek Verrett.

15.05.19 17:43

Sjaman Durek Verrett og Märtha Louise skal neste uke legge ut på foredragsturné, med Stavanger som første stopp i Norge.

Prinsessen og sjamanen skulle i utgangspunktet holde foredraget i St. Petri kirke, noe som har skapt sterke reaksjoner da mange mente at kirken ikke var stedet for et slikt arrangement.

Onsdag ettermiddag kan TV 2 melde at paret likevel ikke får avholde sitt foredrag i St. Petri kirke. Ifølge Carina Scheele Carlsen er arrangementet flyttet til Clarion Hotel i Stavanger i stedet.

LES OGSÅ: Sjaman Durek Verrett og Märtha Louise nektes å holde arrangement i kirken i Stavanger

SKUFFET: Durek Verrett svarer kritikerne i et intervju med TV 2. Foto: TV 2 Nyhetskanalen

- Veldig skuffet

Sjaman Durek Verrett sier i et intervju på TV 2 Nyhetskanalen at han er skuffet over biskopens avgjørelse.

– Hvem som helst kan skrive hva som helst på nettet, si at jeg sa noe, og få folk til å tro på det. Det blir bare rot. Jeg er svært skuffet. Jeg skulle gjerne vært der sammen med biskopen i kirken og snakke om kjærligheten i religionen. Jeg har gått på kristne skoler, jeg har studert kristendom. Det vitner om uvitenhet at jeg ikke får lov til å snakke i kirken på grunn av sladder, sier sjamanen i TV 2-intervjuet.

Verrett sier videre at han elsker religion og at han hadde veldig lyst til å holde foredrag i kirken.

- Å få høre at jeg ikke får snakke i kirken fordi noen har hørt sladder, forteller meg at det finnes mye uvitenhet, sier Verrett.

Sjamanen mener det har versert mye informasjon i norsk media som ikke kommer fra ham - og som ikke er sant.

Under intervjuet får Verrett spørsmål fra TV 2-journalisten om hvorvidt hans sjaman-praksis har vitenskapelig beviselig effekt.

- Nei, jeg baserer ikke resultatene mine på vitenskapelige bevis før jeg tar en blind-test. Jeg behandler uansett ikke medisinske problemer. Jeg ber folk om å fortsette å gå til legen, mens jeg kan hjelpe dem med det mentale aspektet i den spirituelle verdenen. Men jeg er ikke her for å sette diagnose, jeg er ingen lege.

– BARE LER: Verrett fortalte i et intervju med TV2 at prinsesse Märtha Louise og ham selv bare ler av kritikken. Foto: Foto: Daryl Henderson / NTB scanpix (NTB scanpix)

- Et klovnesirkus som prøver å ta penger fra folk

Sjamanen mener altså at han har lest mye sladder og usann informasjon om seg selv i norsk media.

- Jeg har lest utallige ting som ikke er sant, til og med ting om prinsesse Märtha. Folk får oss til å se ut som et klovnesirkus, at vi er dumme folk som prøver å ta penger fra folk, sier Verrett.

LES OGSÅ: Vil utfordre sjamanen: - Er dette virkelig noe han mener?

Selv om Verrett er skuffet over å ikke få holde foredrag i kirken, tar han kritikken med knusende ro. Han er uenig med kritikerne som mener prinsesse Märthe Louise bruker prinsessetittelen for å tjene penger, og mener han er et såpass kjent navn at turneen uansett ville vært utsolgt.

- Märtha og jeg ler av kritikken. Vi tilbringer mye tid med å le. Folk sier hva som helst for å skape overskrifter, så vi ler bare av det. Vi vet sannheten, og den er at vi elsker hverandre.

Anne Lise Ådnøy har foreløpig ikke besvart Nettavisens henvendelser.

Nettavisen har vært i kontakt med manageren til prinsesse Märta Louise, Carina Carlsen, som ikke ønsker å kommentere saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.