Kritikken har haglet mot prinsesse Märtha Louises nye kjæreste, Durek Verretts sjaman-praksis, og paret har også mottatt kritikk for å bruke navnet «The Princess and The Shaman» på foredraget de reiser på turne med.

Fredag publiserer Dagbladet et lengre intervju med paret. Her snakker de blant annet om kjærligheten, kritikken og forholdet til familien. Märtha Louise forteller blant annet at navnet på foredraget oppsto som en spøk.

Les Stavrums kommentar: Smålig skepsis mot den synske sjamanen som overlever døden og forutser terror

Ingen merkelapper

I intervjuet forteller Verret også om at han tidligere har vært sammen med en mann. På spørsmål fra Dagbladet om det er viktig for ham at det skeive miljøet gir ham «kred» for å vise at han kan elske personer av begge kjønn svarer han ja, men at det ikke handler om merkelapper, men om kjærlighet.

- Det er maskulinitet og femininitet i både kvinner og menn, og jeg står for kjærlighet uavhengig av kjønn. Det er derfor jeg elsker Märtha, fordi hun forstår dette ved meg. Det er både kvinne og mann i meg, det finnes mange ting i meg. Jeg er et interessant menneske, sier han til avisen.

- Jeg kunne ikke vært sammen med Märtha om hun ikke var interessant. Hun har en veldig maskulin og en veldig feminin side - hun har småjentefakter, og så har hun denne mektige kvinnen i seg. Man kan ikke være sammen med noen som forsøker å få plass i en boks. Så ja - jeg var i et forhold med en mann. Det var en herlig opplevelse, og jeg vil alltid elske ham. Men han ville bare være sammen med menn. Det er greit, men for meg er det den ubetingede kjærligheten som er viktig, så det fungerte ikke. Jeg definerer ikke meg selv som homofil eller biseksuell. Jeg relaterer bare til én ting, og det er kjærlighet.

Prinsesse Märtha Louise sier blant annet at hun synes det er inspirerende at den yngre generasjonen ikke bryr seg om bokser og merkelapper.

- Jeg har aldri møtt en person som har sagt at han er helt normal, og selv er jeg født helt utenfor en slik boks, sier hun blant annet til Dagbladet.

Langer ut

Både Märtha Louise og sjamanen har slått tilbake mot pressen de siste dagene. Durek har blant annet nektet for at han har sagt at han kan kurere leukemi og prinsessen sa på God Morgen Norge torsdag at hun forstår at folk er skeptiske, men også at hun mener pressen spinner videre på opplysninger som ikke er helt sanne.

På 17. mai publiserte også Verret en video der han langer ut mot pressen.

- Hvorfor svarer jeg egentlig på spørsmål fra pressen? Det er latterlig, fordi det jeg har lært, er at pressen egentlig ikke vil lære noe om sjamanisme eller gavene mine, sier Verrett i videoen som er lagt ut på Instagram.

Han mener blant annet at pressen ikke forstår hans verden.

- Nei, de vil bare finne måter å fordømme det på. Og i vår kultur gjør det deg til en blind person. Så til alle dere dommere og hatere der ute, dere er blinde og uvitende.