Gå til sidens hovedinnhold

Sjokk-exit i «71 grader nord». Én detalj utgjorde det hele

Cecilia Brækhus er ute av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis».

Se video! Her blir Cecilia Brækhus slått ut av Birk Ruud:

Søndag kveld var det duket for en ikke hvilken som helst utslagskonkurranse i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis».

Etter å ha havnet nederst på tabellen i merkekonkurransen møttes de to verdensmesterne Cecilia Brækhus (40) og Birk Ruud (21) til en intens og iskald dykkerkonkurranse der taperen måtte forlate ekspedisjonen.

Les også: «71 grader nord»-innspillingen sto i fare for avlysning: – Måtte legge alt på is

Brækhus var regjerende verdensmester i boksing frem til august 2020, mens Birk Ruud tok på sin side OL-gull i «slopestyle» for ungdom i 2016. Han kan også smykke seg med X Games-gull i «big air» i 2018 og gull vinter-X Games i Aspen i 2019. Han tok også et VM-sølv i «slopestyle» i 2019.

– Kan ikke stupe

Det var derfor ventet stor spenning rundt hvem av de to verdensmesterne som skulle danke ut hverandre.

Utslagskonkurransen denne gang gikk ut på å svømme ut til en bøye, for deretter dykke ned to meter under vann for å hente to nøkler. Nøklene skulle deretter brukes til å åpne opp en kiste med «kastestjerner» som skulle brukes til å kaste blink på de ulike «71 grader nord»-blinkene. Første man til å treffe begge blinkene, og få dem til å knuse, ble vinneren av konkurransen.

Brækhus lå langt etter Ruud allerede fra start og tapte til slutt konkurransen mot freestylekjøreren. Ifølge Brækhus var det én spesiell detalj som gjorde at hun kom dårlig ut i konkurransen.

– Jeg kan ikke stupe, og gjorde det nest beste, sier Brækhus til Nettavisen.

Brækhus valgte nemlig å hoppe ut i vannet på vanlig måte, for deretter begynne å svømme. Det gjorde at Ruud fikk et enormt forsprang og vant konkurransen.

Riktig vinner

Til tross for at Brækhus ikke var klar for å ta farvel med de andre deltakerne og forlate ekspedisjonen på dette tidspunktet, tok hun tapet på strak arm.

– Det var en morsom og spennende utfordring. Det var ingen jeg ville treffe mer eller mindre, sier Brækhus og mener at vinneren av konkurransen var en fullverdig vinner.

– Det var riktig vinner. Vel fortjent!

Ruud på sin side legger ikke skjul på at han så på Brækhus som en stor konkurrent, men at han likevel ikke utelukket en seier til tross for at han skulle møte en verdensmester i boksing.

– Jeg vet ikke helt hva jeg tenkte akkurat da det ble kjent at det var Cecilia jeg skulle møte til utslagskonkurranse. Jeg visste at hun er veldig sterk, men vi begge er jo veldig flinke i det vi driver med. Uten å vite hva konkurransen skulle gå ut på kunne hva som helst skje, sier Ruud til Nettavisen.

Les også: Thomas Numme fryktet å bli hatet før «71 grader nord»-innspilling: Slik gikk det

Vemodig å vinne

Selv da Brækhus og Ruud fikk vite hva konkurransen skulle innebære var ikke Ruud sikker på at han kom til å vinne.

– Jeg visste ikke at jeg skulle slå Cecilia. Jeg var veldig fokusert på det jeg drev med, ikke noe annet, sier Ruud som egentlig synes det var mer trist å slå ut Brækhus enn det var kult å slå en verdensmester.

– Jeg har ikke tenkt så mye over at jeg har slått en verdensmester i boksing. Det er jo ikke boksing vi har drevet med under ekspedisjonen. Det var deilig å vinne konkurransen for min egen del, men det var samtidig trist. Jeg ønsket jo å ha med Cecilia videre, sier Ruud.

Brækhus på sin side er ikke bitter for at det var hun som måtte ryke.

– Det var en veldig fin gjeng, og jeg håper de hadde en fantastisk tur videre, sier Brækhus.

– Har deltakelsen gitt mersmak på med reality-TV?

– Jeg var mest med for denne spesifikke turopplevelsen, sier Brækhus og angrer overhodet ikke på at hun takket ja.