Ulrikke Brandstorp (25) åpnet «Kompani Lauritzen»-sesongen med et brak, og imponerte både seere og løytnanter med sin stå-på-vilje og flere imponerende resultater. Etter bare én uke på militærleiren ble hun utnevnt som korporal og ble raskt en stor konkurrent.

Men så begynte det å stagnere, og Brandstorp havnet i dimmekamp etter dimmekamp etter å ha havnet nederst på poengtavlen. Lørdag kveld møtte hun forfatter og lærer Håvard Tjora i nok en dimmekamp, noe som også ble enden på visa for 25-åringen.

– Jeg gjorde mitt beste, men skjønte jo at det var store muligheter for at jeg måtte i kamp når det ikke gikk så fryktelig fort ned demningen. Ikke fikk jeg festet noen bomber heller, ler Brandstorp til Nettavisen.

Les også: Ulrikke Brandstorp får pepper for korporal-rollen: – Kjæresten min er ikke overrasket

- Hadde nok med meg selv

Ukens tema i «Kompani Lauritzen» handlet om mot og det å våge å begi seg ut i det skumle og ukjente, noe som blant annet innebar en over 100 meter lang demning som deltakerne måtte rappellere ned.

På vei ned den 100 meter lange veggen måtte deltakerne også feste flere miner på ulike sprengningspunkt - noe som gjorde utfordringen enda mer utfordrende for enkelte av deltakerne.

– Jeg hadde hadde nok med meg selv ned den veggen, sier Brandtstorp, som har høydeskrekk.

– Fair å ryke

Til tross for at Brandstorp tidlig i løpet forstod at hun kom til å havne i nok en dimmekamp, lot hun ikke dette psyke henne ut.

– Tjora er en meget smart og ikke minst herlig mann, så det var jo spennende å skulle møte ham, sier Brandstorp.

Dimmekampen gikk ut på å tenke taktisk smart. Tjora og Brandstorp fikk tildelt like mange soldatbrikker hver, der de hver runde skulle plassere et visst antall soldater ut på slagmarken uten å vite hvor mange soldater motstanderen plasserte ut. Den som plasserte flest soldater ut på slagmarken vant runden.

Brandtorp startet bra, men så tok Tjora innpå og vant flest runder totalt.

- Jeg syntes jo at det var veldig trist å måtte forlate alle folka og leieren, men jeg synes det var helt fair å ryke sånn som jeg gjorde. Jeg hadde jo fått oppleve så mye fantastisk og var skikkelig stolt av meg selv, så jeg hadde en veldig ro i meg når jeg skjønte at min tur hadde kommet, sier Brandstorp.

Ikke overrasket

Selv om det for mange er sjokkerende at det nettopp var Ulrikke Brandtstorp som røk ut etter å ha karret seg videre etter konkurranse på konkurranse, ser hun ikke på det som en sjokk-exit selv.

– Noen konkurranser var jeg bedre i enn andre, og sånn var det jo bare. Man er flinke på ulike ting. Det viktigste er å ikke gi opp, og det gjorde jeg i alle fall ikke, sier Brandstorp og fortsetter:

– Det er en så utrolig sterk gjeng som er igjen, og alle har kjempet hardt hele veien. Konkurransen var tøff, så jeg var på ingen måte overrasket.

Les også: Håvard Tjora åpner opp om ulykken for 20 år siden: - Har satt dype spor

Da Brandstorp kom hjem til den normale hverdagen gikk mye av tiden til å kose med hunden og kjæresten som hun hadde savnet så mye. Likevel tok det ikke så lang tid før hun begynte å savne tilværelsen på militærleiren.

– Jeg savnet å klemme alle de flotte menneskene jeg fikk muligheten til å bli kjent med, sier Brandstorp, som ikke er ikke i tvil om at deltakelsen er noe hun sent kommer til å glemme:

– Det var en fantastisk opplevelse som gir deg muligheten til å utforske sider ved deg selv som man vanligvis kanskje ikke tør å dykke ned i. Det var kult og veldig lærerikt å føle at man mestret de sykeste ting, og å oppleve hva kroppen faktisk kan klare. Veldig takknemlig for en slik mulighet.