Se Linni Meister dumper finalistene i videoen under:

Finalen i «Linni søker drømmeprinsen» bød mandag på en noe overraskende slutt.

Etter tre intense uker i Kragerø sto nemlig Linni Meister (36) til slutt igjen med frierne Birger Heimdal (28) og Joakim Johansen-Asprusten (39), men da tiden var inne for å ta det siste valget endte de alle opp med å reise hjem alene.

– Jeg er veldig spent på hvordan folk vil reagere, sier Meister til Nettavisen i dag.

Les også: Nektet å sende hjem frier: – Var helt ute av meg

Den populære TV-profilen har tidligere i sesongen måttet ta et oppgjør med engasjerte seere som har rettet sinne mot henne etter at hun har sendt hjem tidligere «drømmeprinser», og nettopp derfor er hun ekstra spent nå:

– Det har vært et så stort engasjement, og folk har virkelig satt seg inn i dette og heiet på sin favoritt. Noen har jo selv blitt forelsket i disse guttene, og blitt sint på meg når jeg har sendt dem hjem. Men man må ikke glemme at det ikke er alt som kommer frem på skjermen, og at det er en grunn til at jeg har tatt de valgene jeg har tatt. Sannheten er at jeg ikke ble forelsket, og for å bli kjærester er jo det en vesentlig ting.

– Fikk nesten et panikkanfall

Overfor Nettavisen legger ikke Meister skjul på at opplevelsen var tøff, da det var veldig mye følelser i sving.

– Jeg var så utmattet både psykisk og fysisk, og sliten av å bruke så mye følelser. Jeg kjente på både stress og press, samt forventninger til meg selv. Så det var ikke lett, men jeg ville aldri vært foruten. Jeg er kjempetakknemlig for å ha blitt kjent med så nydelige menn, og det er vel nok av damer som står med åpne armer for å ta dem imot, sier hun og ler.

Psykisk slitsomt var det også for de to siste frierne.

– Jeg husker ikke så mye fra finalen, for jeg var litt blåst i hodet. Det var mye inntrykk den dagen, sier Birger Heimdal til Nettavisen, og avslører noe som ikke kom frem i den siste episoden og som virkelig viser hvor intens situasjonen var:

– Da jeg sto der i trappen og hørte at alt var klart og at jeg kunne komme, da tok jeg meg selv i å ta et siste dypt pust, og da fikk jeg nesten et panikkanfall. For da kom hele opplevelsen i revy. Da var det ferdig. Hva skjer etterpå? Hva skal skje nå? Da måtte jeg bare trekke meg tilbake og gå ned en etasje. Da kom reality-checken, for å si det sånn, sier han.

Les også: Ørjan (34) sikret seg sesongens første kyss. Så ble han sendt hjem

Det hele viste seg å bli en tårevåt opplevelse for Heimdal.

– Så da kom produksjonen og helsepersonell løpende og lurte på hva som skjedde. Og jeg visste ikke hvorfor jeg gråt, men det var bare litt mye, minnes 28-åringen nå i ettertid.

Mye følelser i sving

Linni Meister påpeker at hun i løpet av innspillingen ikke ble forelsket i verken Heimdal eller Johansen, og at det til syvende og sist var nettopp derfor hun valgte å dumpe dem.

– Jeg har siden barnehagen visst hva forelskelse er. Jeg husker så godt hvordan det var, og i senere tid er det også noe som har kommet naturlig. Det er ikke noe jeg skal tvinge frem eller prøve å jobbe med. Det har aldri vært sånn for min del, i alle fall. Så den følelsen fikk jeg aldri, men jeg prøvde.

Forelskelsen blomstret heller ikke helt ut hos Heimdal og Johansen, men de legger ikke skjul på at følelser var i sving.

– Jeg har litt vanskelig for å bli forelsket i en sånn setting. Det at man får litt følelser og merker at det er noe man kan bygge på er helt naturlig, og det er mye følelser i sving, men det skal litt mer til for min del å bli forelsket, deler Heimdal.

Les også: Sendte hjem to friere: – Ville endret livet mitt for henne

Også Joakim Johansen-Asprusten erkjenner at noe var på gang.

– Jeg skal ikke legge skjul på at jeg begynte å få litt følelser for Linni. Hun er en flott dame og vi fikk god kjemi. Synd vi ikke fikk mer tid sammen, det kan være at det hadde utviklet seg mer utenom dette, sier han åpenhjertig til Nettavisen.

Han hadde imidlertid uansett et lite håp:

– Jeg håpet jo at jeg skulle bli valgt og at vi kunne datet litt på utsiden for å se om det var noe å bygge videre på, men det var vel litt frem og tilbake. Jeg vet ikke om jeg ble letta eller ikke, men det føltes litt greit da den beskjeden kom. Og jeg var så sliten i hodet at jeg var på en måte litt ferdig, sier han.

Les også: «Linni søker drømmeprinsen»-Sven ble overfalt og knivstukket på åpen gate

– Virket ikke så åpen

Både Birger Heimdal og Joakim Johansen-Asprusten kjente på følelsen av at det kanskje ikke ville gå veien da finalen kom.

– Da jeg kom inn der, da merket jeg egentlig på hele stemningen at resultatet sa seg selv. Jeg skjønte hva som kom. For sammenliknet med de andre datene jeg har hatt med Linni, der det alltid har vært mye energi og ganske tydelig at hun har vært gira og at dette skal bli gøy, så var det noe annerledes. Da jeg så henne i øynene der, da så jeg at det var en helt annen stemning, sier Heimdal til Nettavisen.

Johansen følte på sin side at det var vanskelig å forutse hva som kom til å skje hele veien under innspilling.

– Det var spesielt, for jeg føler jeg tidligere har vært ganske god på å lese om noen er interessert i meg eller ikke. Men med Linni klarte jeg ikke helt å tolke det. Jeg har en tendens til å trekke meg litt unna om jeg ikke leser signalene rett, og det er jo trist. Men jeg kjørte 100 prosent og hadde fullt fokus på å bli kjent med henne, deler Johansen-Asprusten og legger til:

– Jeg gjorde alt jeg kunne på den tiden vi hadde. Men hvis man ikke får de rette signalene så trekker man seg litt unna, og det var vel det som skjedde litt med Linni og meg.

Meister påpeker på sin side at det skulle ganske mye til for at en av de elleve frierne hennes var den store kjærligheten.

– Men det gikk jo for Jan Thomas, så man vet aldri, og jeg gikk «all in». Det finnes ekstremt mange single mennesker i Norge, det er ikke bare-bare å finne kjærligheten. Og jeg var veldig tydelig på at jeg ville ikke legge press på meg selv og bare sette det armbåndet på noen for å gjøre det – så jeg gikk mange runder med meg selv, forteller hun ærlig og legger til:

– Det var veldig viktig for meg å være ærlig med meg selv, med guttene og med seerne. Og jeg ble ikke forelsket i noen av dem, og da ble det feil å gi armbåndet til noen. Jeg hadde jo selvsagt et håp om det, men ble ikke skuffet av den grunn.

Fortsatt på jakt etter kjærligheten

I dag er både Heimdal og Johansen-Asprusten single, men de er åpne for at kjærligheten kan ligge rundt neste hjørne.

– Jeg har møtt noen for å sjekke om det er noe man kan bygge på. Men så er det jo det at det skal passe for alle parter, og med det jeg er oppi nå så er det litt vanskelig, for det er så mye som skjer. Men jeg har ikke gitt opp. Jeg har fortsatt troen på kjærligheten. Har man gitt opp det så er det vel ikke noe annet i livet, mener jeg, sier Birger Heimdal.

Les også: Linni-frieren måtte deaktivere Instagram: – Ble tilbudt 40.000 kroner

Også Johansen-Asprusten beskriver seg selv som «single and ready to mingle» etter TV-innspillingen.

– Ja, jeg er singel. Men jeg er absolutt åpen for kjærligheten, så vi får ta det som det kommer, sier han lurt.

Meister har på sin side et noe mer kryptisk svar på statusen:

– Det har jo svirret mye rykter om hva jeg gjorde før «Linni søker drømmeprinsen», og hva gutta gjorde før innspillingen. Men det er jo helt uvesentlig. Da vi var der var det for å prøve å uttrykke noe, og det klarte ingen av oss. Og for min del tok det lang tid før jeg landet. Men jeg tror det er lurt å se på «Linnis Univers» hvis man vil få svaret på det. Og det sier jeg ikke for å trekke seere, men fordi det skjer ting som kommer veldig overraskende. På meg, også, hinter hun.

– Ville ikke vært foruten

Selv om det ikke ble kjærlighet på Meister i «Linni søker drømmeprinsen», ville hun aldri vært foruten opplevelsen.

– Dette handlet om livet, fremtiden og kjærligheten. Og kjærligheten betyr alt for meg. Det å være med på den reisen var fantastisk på godt og vondt, men jeg ville ikke vært foruten. Jeg vokste mye og lærte mye om meg selv og følelsene mine, sier hun stolt før hun utdyper hva hun lærte.

– Når det kommer til kjærligheten så er jeg ekstremt seriøs, det betyr mye for meg. Jeg så ikke på dette som et TV-program, da hadde jeg kanskje bare satt armbåndet på en av dem og avsluttet det på utsiden. Men det var så viktig for meg å være ærlig. For det er ikke gitt at man finner kjærligheten. Det sto aldri skrevet i stein at jeg skulle finne drømmeprinsen – det skal ganske mye til for å bli kjærester.

Joakim Johansen-Asprusten ville heller ikke vært foruten, og påpeker at han gjerne kunne gjort noe liknende igjen.

– Jeg synes det var en veldig fin opplevelse. Det var jo flere grunner til at jeg var med på det her, og det første var jo selvsagt for å finne kjærligheten. Men det var også litt det å prøve noe jeg ikke var så komfortabel med og gå «all in». Og det å oppleve det her, bli kjent med hele produksjonen og hele den bobla, det var en fin erfaring, sier han og legger til:

–Det ga mersmak, det her. Det var tre veldig fine uker, og et kjempefint minne fra 2021. Så jeg kunne absolutt datet på TV igjen. Vi får se hva som skjer, men jeg kunne gjerne tenkt meg å være med på noe annet. For eksempel «71 grader nord», «Farmen», Kompani Lauritzen» eller «Skal vi danse».