«Exit» er en serie som, om vi skal tro NRK, er basert på sanne historier. Historier fortalt til folkene bak serien av folk i det norske finansmiljøet.

Hovedrollene er basert på fire virkelige personer, og «Exit» skildres som et slags dokumentarisk innblikk i et miljø av penger, dop, sex og makt som er skjult for flest av oss.

Agnes Kittelsen er frustrert som faen som finansfrue. Jon Øigaarden er en hyperaktiv, motbydelig og helgjennomjævlig kødd, mens svenske Simon J. Berger er en slik fyr du får lyst til å gi et nærmere bekjentskap med knyttneven.

Pål Sverre Hagen stjeler oppmerksomheten i scenene sine som finansfyren William og Tobias Santelmann er sjokkerende troverdig.

På utsiden er dette folkene vi alle vil bli. De vi drømmer om å kunne være i skoene til, i noen sporadiske flytende sekunder. Så vellykkede at utsikten fra takterrassene deres er som dugg på våre våte drømmers morgenbrød. For sex er det selvfølgelig mye av. Sammen med kokain. Penger. Faenskap.

Har du sett amerikanske «Succession» på HBO Nordic vet du hvor langt fra virkeligheten virkelig rike folk lever, i hvert fall i TV-serier. Denne gangen blir det nærmere. Dette er her. I Norge.

Disse folkenes biler har parkert på handikapp-plassene utenfor butikken du kanskje går i. De har med vilje tråkket i din salat, og gitt faen.

Samtidig, selv om serien er vilt underholdende, er den ikke perfekt. Den har en avslutning som er mer interessant enn hvor den begynner, og det blir mange steder bare en overflate som ligner på en overflate slik disse folkene lever i.

Historien om at Agnes Kittelsens finansfrue Hermine ikke blir gravid fordi hennes mann har sterilisert seg, og hun ikke vet det, blir bærende. Den er dramatisk, men er den nok? Kanskje ikke?

Alt trenger likevel ikke å være så dypt. «Entourage» fungerte som pynt på kaken, og «Exit» fungerer fint som et sjokkerende vindu inn i en verden vi ikke er så veldig stor del av.

Det er bare at det kunne vært ... mer.

Betyr det at du ikke skal se den? Du skal selvfølgelig det, men ikke forvent at dette er serien som oppnår mer enn å bare irritere deg enda mer over hvor mye drittsekk noen mannfolk egentlig kan være.