LOS ANGELES (Nettavisen): – Hold navnet til kona mi ute av den jævla munnen din, ropte Will Smith til skuespillerkollega Chris Rock under nattens Oscar-utdeling.

Kommentaren kom etter det som må sies å være utdelingens kanskje største snakkis.

Da Chris Rock skulle dele ut prisen for beste dokumentar dro han nemlig en vits der han refererte til Smiths kone, Jada Pinkett Smith, som «G.I. Jane». I filmen fra 1997 spiller Demi Moore en snauklipt soldat, og Smiths kone dukket selv opp med kort hår under prisutdelingen. Dette grunnet hårtap, som hun tidligere har snakket åpent om med fansen.

Les også: – Gjør dere klare til å se Renate Reinsve overalt

Men til tross for at kona selv har omtalt hårtapet tidligere, fant ikke Smith seg i å høre Rock spøke om temaet. Rett etter at ordene kom ut av Rocks munn, gikk nemlig Smith bestemt opp på scenen og tilsynelatende slo ham i ansiktet.

Bildene har siden gått verden rundt, og både Smith og Rock trender i skrivende stund også på Twitter.

I tillegg trender #whatjusthappened og «G.I. Jane».

Se opptrinnet i videoen øverst i saken!

– Skal løse dette som en familie

Konfrontasjonen mellom de to gikk med andre ord ikke ubemerket hen, til tross for at ABC valgte å skru av lyden da ordkrigen fant sted. Også publikum i Dolby Theatre, der utdelingen fant sted, var det flere som så relativt sjokkert ut.

Sean «Diddy» Combs, som delte ut den neste prisen, valgte på sin side å adressere situasjonen da han tok scenen.

– Will og Chris, vi skal løse dette som en familie. Nå går vi videre med kjærlighet, sa han.

Les også: Slik har Renate Reinsve blitt brukt i et politisk «spill» før Oscar-utdelingen

I sosiale medier har det siden konfrontasjonen blitt spekulert i om det hele var et stunt eller ei, men Variety er blant mediene som skriver at Smiths representant kom bort og hadde en diskusjon med ham i den første reklamepausen.

Smiths takketale da han litt senere i sendingen vant prisen for beste mannlige skuespiller kan også tyde på at krangelen faktisk var ekte. Da tok han nemlig til tårene og beklaget seg.

Beklaget til akademiet

Will Smith vant prisen for sin innsats i filmen «King Richard», der han portretterer faren til tennisstjernene Serena og Venus Williams. I takketalen sa han at Williams-søstrenes far var en «heftig forsvarer av familien sin».

Les også: Har festet seg gjennom Oscar-uken: Dette har skjedd i kulissene

Videre forklarte han at i skuespillerbransjen må man tåle å både bli kalt ting og få ting sagt om seg, men at han ønsker å forsvare familien sin og de han elsker. Det er den typen kjærlighet og omsorg han vil være ambassadør for, sa Smith.

– Jeg vil beklage til akademiet og til mine felles nominerte.

– Jeg er som den gale faren, akkurat som de sa, men kjærlighet vil få deg til å gjøre ville ting, sa Smith fra scenen.

Etter utdelingen melder Variety at Rock ikke kommer til å politianmelde hendelsen. Det får de bekreftet av politiet i Los Angeles.

På Twitter har Oscar-akademiet slått hardt ned på hendelsen.

– Akademiet tolererer ikke vold av noen form, skriver akademiet på Twitter.