Det er The Telegraph som i utgangspunktet forteller at hertugen og hertuginnen av Sussex i utgangspunktet hadde blitt invitert til en kongelig mottakelse for verdens statsledere i Buckingham Palace søndag, men at slottet nå insisterer på at mottakelsen bare er for kongelige som aktivt jobber.

Artikkelen har blitt sitert i en rekke britiske og andre internasjonale medier - blant andre Daily Mail.

Spørsmålet om parets deltakelse på mottakelsen søndag, har vært gjenstand for spekulasjoner i flere dager. Fredag uttalte Buckingham Palace offentlig at «kongen og dronninggemalen vil være vertskap for en mottakelse for statsoverhoder og offisielle utenlandske gjester».

Les også: De siste bildene av dronning Elizabeth

Britiske medier skrev da at sentrale medlemmer av kongefamilien, inkludert prins Harry og hertuginne Meghan, var invitert.

Det er denne uttalelsen som The Telegraph skriver at Buckingham Palace nå har presisert bare gjelder kongelige som arbeider aktivt med representasjon. Det inkluderer altså ikke Harry og Meghan, som har brutt med familien.

Det er kong Charles III og dronninggemal Camilla som står for mottakelse for verdensledere som har kommet til London for å delta på dronning Elizabeths begravelse mandag.

Nettavisen er på plass utenfor Buckingham Palace etter dronning Elizabeths dødsfall. Der har tusenvis møtt opp for å hedre monarken.

Blant de som kommer på mottakelsen, er USAs president Joe Biden, Frankrikes president Emmanuel Macron og Canadas statsminister Justin Trudeau.

Buckingham Palace skal også tidligere ha blandet seg inn, og sagt at prins Harry kunne bære sin militæruniform under en seremoni i Westminister lørdag. Det skjedde etter at Harry tidligere hadde sagt at han ville kle seg i sørgedress til alle tilstelninger knyttet til farmorens begravelse., videreformidler Daily Mail.

Lørdag morgen skrev BBC at kong Charles ønsker at Harry ifører seg militæruniform når vokter kisten til dronning Elizabeth i Westminster lørdag kveld. Fredag ettermiddag sto dronningens barn vakt ved dronningens kiste. Da sto også prins Andrew i sin militæruniform.

Harry, iført militæruniform, skal vokte kisten sammen med andre barnebarn av dronningen. Harry har tjenestegjort som soldat, og var to runder i Afghanistan.

Les også: Nye skrekktall for Harry og Meghan

Den uavklarte situasjonen rundt prins Harry og hans kone Meghan, skylles at paret i 2020 trakk seg fra offisielle roller knyttet til kongefamilien, og flyttet til California.

– Vi har til hensikt å tre tilbake som fremstående medlemmer av kongefamilien og arbeide for å bli økonomisk uavhengige, samtidig som vi vil fortsette å støtte Hennes Kongelige Høyhet Dronningen fullt ut, skrev prins Harry og hertuginne Meghan på Instagram i 2020.

Samtidig kom det fram at det var dårlig stemning mellom paret og Buckingham Palace. Noe som også ble svært tydelig i intervjuet med Oprah i 2021.

Bruddet mellom kongefamilien og Harry og Meghan var svært offentlig i 2020 og 2021. Blant annet gjorde paret et intervju med Oprah, der de hevdet at det britiske kongehuset hadde vært rasistiske.