H3 ARENA / FORNEBU (Nettavisen): Da den tidligere svømmeren Aleksander Hetland (39) entret «Skal vi danse»-parketten for en drøy uke siden, var det med et tydelig mål for øyet. Han skulle da vise svært emosjonell side av seg selv.

Les også: «Skal vi danse»-Helene har en helt spesiell rolle i årets sesong: – Utfordrende

Utfordringen kom fra dommerne, som ønsket å se mer sårbarhet fra Hetland. Denne oppgaven tok han på største alvor, og 39-åringen lettet på sløret om et brudd han har gått gjennom i en episode av «Dansebobla» på TV 2. Bruddet ble temaet for dansen, og Hetland høstet skryt fra dommerne.

– Dette var rett fra hjerterota, og du fortalte din historie som jeg trodde på, sa dommer Merete Mørk Lingjærde (60).

Dansen gikk åpenbart også hjem hos seerne. Under lørdagens «Filmkveld»-sending av «Skal vi danse» kunne nemlig 39-åringen røpe overfor Nettavisen at innboksen har vært full av fine tilbakemeldinger fra fansen den siste uken.

– Jeg tror det var mange som kunne kjenne seg igjen i situasjonen. Så jeg har fått veldig fine tilbakemeldinger, noe jeg setter veldig stor pris på. Det virker som det har nådd gjennom på en eller annen måte, da, sier han om responsen.

– Har det fint sammen

Hetland har ikke ønsket å kommentere sin nåværende sivilstatus etter at det ble kjent at han har gått gjennom et brudd, men overfor Nettavisen kan han avkrefte at det er noe mer enn vennskap mellom han og dansepartneren hans.

Les også: Denne «Skal vi danse»-kjendisen tjener best

Helene Spilling (25) har i tidligere sesonger blitt koblet til dansepartnerne sine, men alltid påpekt at kjemien på dansegulvet er et resultat av et godt samarbeid og tillit. Og et godt samarbeid har Spilling også med Hetland i år, sier han.

– Jeg får jo noen spørsmål om det er noe mellom oss, selvfølgelig, men jeg tror egentlig ikke det er så mye rykter.

– Vi har det fint sammen, og vi er gode partnere, sier han.

Videre konstaterer den tidligere svømmeren at han er godt fornøyd med sin nye dansepartner.

– Vi tar dette veldig seriøst, men har det også veldig gøy. Jeg er veldig glad for at jeg har henne på laget, sier Hetland.

– Høster erfaring fra eget liv

Det var som nevnt i «Dansebobla» for et par uker siden det ble kjent at Hetland hadde gått gjennom et brudd.

Ifølge TV 2 solgte Hetland og hans tidligere forlovede leiligheten de eide sammen på Fornebu i Bærum i juni, og selv om Hetland ikke spesifikt uttalte at det er bruddet med forloveden han skal danse om, la han ikke skjul på at han i lørdagens sending skal spille på egne erfaringer fra livet.

Les også: «Skal vi danse»-Nate unngår dette: – Redd for å bli et nervevrak

– Nå kan jeg i større grad høste erfaring fra eget liv, sa en følsom Hetland med en klump i halsen i TV 2-programmet.