«Skal vi danse: All stars» har i åtte uker engasjert seere landet rundt. Også kjendisene har gått dypt inn i «dansebobla» og fått kjenne på både opp- og nedturer i løpet av årets sesong – som for øvrig har bydd på et skyhøyt nivå.

Deltakerne legger både hjertet og sjelen sin i konkurransen, og nedturene kan derfor kjennes spesielt vanskelige.

Les også: Reagerer på «Skal vi danse»-tilbakemeldingene

Det fikk enkelte føle på etter sendingen for en drøy uke siden, da noen opplevde en kommunikasjonssvikt mellom «lipsync»-utfordringen og hva dommerne dømte dem etter.

Dansepartneren til utslåtte Agnete Saba (28), Jørgen Nilsen, var blant de som reagerte på tilbakemeldingene fra dommerne, og Iselin Guttormsen (35) reagerte dagen derpå.

«Skal vi danse»-dommerne står imidlertid fortsatt på sitt, og mener deltakerne må tåle såpass.

– Jeg er ansatt for å være dommer, og det er det jeg er. Jeg må forholde meg til min profesjon og mitt yrke, og dømmer etter det jeg ser, sier dommer Trine Dehli Cleve til Nettavisen en uke etter den omstridte «lipsync»-sendingen.

– Folk har lov til å være uenige, men jeg må stå for mitt yrke og det jeg ser, legger dansedommeren til.

– Det er klart det svir

Også kollega Merete Mørk Lingjærde påpeker at jobben deres er å dømme dansen kjendisene byr på fra uke til uke.

– Vår jobb er å være dommere. Vi er ikke ansatt som pedagoger eller lærere. Vi er nødt til å gjøre vår jobb, og deltakerne må tåle å bli bedømt når de er med i en konkurranse. Og det er ikke sånn at vi gir toppkarakterer til alle gjennom hele sesongen, sier hun, og legger til at hun kan forstå at det er sårt å ikke få de poengene man ønsker.

Les også: «Skal vi danse»-Aleksander svarer på ryktene

– Det er masse følelser involvert, for de jobber jo beinhardt fra uke til uke. Og det er klart det svir for oss også å gi tilbakemeldinger som ikke er bra, men det må man tåle. Og de har all rett til å kritisere oss hvis de er uenige, sier hun.

Også Morten Hegseth kan forstå reaksjonene.

– Man trener så mye og det betyr innmari mye. Så da skjønner jeg at det blir sårt, forteller Hegseth til Nettavisen.

– Men er man med på «Skal vi danse», så er man med på «Skal vi danse». Er man dommer, så er man dommer. Og hvis man løfter blikket og ser ut i verden, så er det langt mer alvorlige ting som skjer enn dette. Så det å gå helt i bakken på bakgrunn av dommerpoengene, det synes jeg er litt rart.

Anklages for favorisering

I kjølvannet av kritikken mot dommerne etter «lipsync»-sendingen er det også enkelte seere som har kastet seg på kritikkbølgen. Blant annet i diverse kommentarfelt hos ulike nettaviser, men også på det anonyme, sosiale mediet Jodel.

Der var det forrige uke enkelte som mente dommerne driver med forskjellsbehandling og favoriserer deltakere.

Les også: Fyrer opp under kritikken mot «Skal vi danse»-dommerne: – Har ingenting med dans å gjøre

Spesielt Cengiz Al (25) ble nevnt, ettersom han fikk toppkarakter fra dommerpanelet mens flere av de andre deltakerne fikk lavere poengsummer enn vanlig. Anklagene om favorisering finner imidlertid ikke dansedommerne seg i.

– Cengiz blir ikke favorisert, han er bare god. At man reduserer hans gode tilbakemeldinger til favorisering – det synes jeg er ganske stygt gjort, sier Hegseth til Nettavisen.

– Han er den som har levert best gang på gang. Og det er ikke sånn at jeg tar med meg hans prestasjoner fra uke til uke og automatisk gir en tier. Du må ha progresjon, utvikle deg og bli bedre gang på gang, legger dansedommeren til.

Også Merete Mørk Lingjærde påpeker at poengene er basert på hva de enkelte leverer på parketten:

– Jeg kan ikke skjønne hvorfor jeg skal ha en interesse av å dyrke for eksempel Cengiz. Vi bedømmer det vi ser. Seerne kan synes det de vil, men jeg jobber profesjonelt og dømmer ut fra faglig kompetanse. Når han er så god, så er han så god.

– Det må vi tåle

Dommerne tar seg imidlertid ikke nær av kritikken som har kommet deres vei denne sesongen.

– Jeg mener at det må vi tåle. Også må kjendisene tåle det de får, sier Hegseth.

– Det er selvfølgelig noe hyggelig å se negative ting om seg selv. Men det er ytringsfrihet i Norge, og kritikerne får si hva de vil. Jeg skal møte neste lørdag uansett. Og jeg skal ikke gi noe bedre poeng bare fordi enkelte blir sure, legger han til.

Avslutningsvis sier dommeren seg godt fornøyd med både sin egen og kollegenes innsats.

– Vi gjør jobben vår, og jeg er veldig fornøyd med jobben vi gjør selv. Og jeg er veldig stolt av Trine og Merete. Trine har masse ballroomkunnskap, og Merete har masse dansekunnskap. Jeg synes alle gjør en innmari god jobb, så får det være opp til folk hvis de blir frustrerte, fastslår han.