«Skal vi danse»-proffdanseren Helene Spilling (25) realiserte en drøm da hun i fjor startet sitt eget dansestudio, The Zone Dance, der hun selv har tilbrakt en rekke dansetimer.

Bygget der dansestudioet ble drevet skulle imidlertid rives etter kun seks måneder, og 25-åringen var derfor nødt til å finne nye lokaler denne sommeren.

Til slutt dukket det opp en unik mulighet på Torshov i Oslo, der Spilling nå har blitt mange kvadratmeter rikere.

Les også: Byttet ut dansepartneren til fordel for en annen: – Ikke noe jeg kan gjøre med

Men det er ikke hvilket som helst lokale Spilling nå driver. Både hennes tidligere og nåværende danselokaler har nemlig blitt flittig brukt av «Skal vi danse»-produksjonen, som leier av 25-åringen under innspillingsperioden.

– God leie

Overfor Nettavisen forteller proffdanseren at hun har drømt om å drive eget dansestudio i mange år, men at denne investeringen var nokså spontan. Hun legger ikke skjul på at hun satset og tok en sjanse på at driften ville gå rundt.

– Jeg har jo ikke spart opp så mye. Jeg tok en liten sjans og hoppet rett i det, sier hun til Nettavisen.

Hun avslører at hennes nye dansestudio rommer hele 1300 kvadratmeter, og det er derfor mer enn nok av plass.

Plassen deles derfor med TV 2s «Skal vi danse»-produksjon de kommende månedene.

Samarbeidet mellom programmets egen proffdanser og produksjonsselskapet oppsto da 25-åringen fortalte dem at hun drømte om sitt eget dansestudio. Selv var TV 2 på utkikk etter nytt studio på tidspunktet, og de inngikk derfor en avtale om leie.

Les også: Klining, blåmerker, og nakenstunt: Dette er de største «Skal vi danse»-skandalene

Til tross for at «Skal vi danse»-produksjonen har tatt opp store deler av studioet, forteller Spilling at det fortsatt er oppsatt andre dansetimer og kurs under de fire månedene lokalet er leid for å få driften til å gå rundt.

Nøyaktig hvor mye TV 2 bidrar i driften ønsker hun ikke å svare på, men hun innrømmer at hun har fått en god avtale i boks:

– Jeg kan si at jeg har fått en god leie, sier hun.

Hektiske dager

I motsetning til mange andre har ikke sommeren gått til solfylte dager og paraplydrinker på stranden for 25-åringen. Hun har nemlig brukt hele sommeren på en intensiv oppussing av det nye studioet.

– Det var vært så mye oppussing. Det har jo vært kontorlokaler tidligere, så det var ikke akkurat en ferdig dansesal der, sier Spilling.

Hun forteller videre at de har lagt parkett på 700 kvadratmeter, og revet store deler av det tidligere lokalet. I tillegg har de laget flere dansesaler og satt opp en rekke skillevegger.

– Jeg har hatt tre dager ferie, der jeg ble tvunget av mamma og pappa til å være med dem på ferie, ler hun.

Også etter oppussingen av lokalet er det ingen tvil om at Spilling har hendene fulle. Nå er hun både en del av produksjonen som proffdanser, samtidig som hun er daglig leder av dansestudioet.

Hun legger likevel ikke skjul på at det er to forskjellige roller det kan være vanskelig å kombinere:

– Jeg har jo både proffdanser-hatten min og studioeier-hatten min på. Produksjonen kommer bort noen ganger og ber meg ta på studioeier-hatten min, sier hun og legger til:

– Jeg merker at det er en rar posisjon fordi jeg bestemmer over studioet, og produksjonen spør jo stadig om ting. Men samtidig er jeg også med som proffdanser, så det er litt utfordrende.

Til tross for utfordringene ser 25-åringen frem til årene fremover, og har allerede lagt en rekke planer og mål for dansestudioets fremtid.