Fredag kunne Viaplay røpe at det blir nok en sesong av realityprogrammet «Robinsonekspedisjonen» etter at programmet gjorde comeback i fjor.

Deltakerne skal i kjent «Robinson»-stil overleve så lenge som mulig på lite mat, lite komfort og kun med hverandre som selskap. Denne gang på en øy i Malaysia.

Les også: Debuterte som programleder: – Mer omsorgsfull en Christer Falck

– Jeg gleder meg til å presentere en ny runde med «Robinson», og har denne gangen fått med meg en gjeng som ikke går av veien for å spille høyt; tidlig! Jeg kan bare si til alle seere: gled dere, sier programleder Silje Torp.

Blant årets deltakere er det spesielt én som skiller seg ut.

Fra «Skal vi danse» til «Robinson»

En av deltakerne har du muligens sett før – men i et helt annet realitykonsept.

I fjor imponerte svenske Philip Raabe (22) på parketten som proffdanser og partner til skihopper Maren Lundby (27). I år skal han danse sammen med TV-profil og Youtuber Victor Sotberg (31) i samme program. Men i høst blir Raabe også å se i en helt annen drakt i «Robinsonekspedisjonen».

Programmet har premiere 5. september og vil sendes samtidig som «Skal vi danse».

– Det blir mye TV-tid på meg i høst, det kan man trygt si. Men det var ikke hensikten med hvorfor jeg meldte meg på ekspedisjonen. Jeg trodde egentlig ikke at noen skulle komme til å kjenne meg igjen, sier Raabe til Nettavisen.

Raabe har vært en trofast seer til TV-programmet og meldte seg på «Robinson» av to grunner.

– Jeg er ganske redd for mange ting, så jeg meldte meg på hvor å prøve å overvinne meg selv. Grunn nummer to handler om å få testet den fysiske formen min. Er jeg den toppidrettsutøveren som jeg tror jeg er, eller er som en sliten 40-åring, ler Raabe.

Raabe kan ikke røpe så mye om hva som vil skje på øya, eller hvordan ekspedisjonen har gått, men han kan si så mye som at overrasket seg selv flere ganger og at han har blandede følelser for premieren.

– Jeg gruer meg skikkelig. Jeg har ikke tenkt på noe annet i sommer, og det er flere ganger jeg har spurt meg selv: «Hva er det jeg har gjort», sier Raabe.

Nye spilleregler

«Robinsonekspedisjonen» vil bli sendt på samme måte som i fjor, gjennom 28 programmer. Ulikt fra konseptet tidligere er at deltakerne ikke blir sendt hjem etter utstemmelse.

Ifølge pressemeldingen blir deltakerne sendt til den lille øya Kembali. På malaysisk betyr Kembali «å komme tilbake», og det er dette som er målet for deltakerne som ender opp her.

– Her skal de konkurrere mot andre utstemte og holde seg så lenge at de får mulighet til å kjempe seg inn igjen i ekspedisjonen, skriver kanalen videre i pressemeldingen.

Disse skal også delta i «Robinsonekspedisjonen» i år:

Norma Bris Bois, Andreas Carlsen, Liselotte Petersen, Camilla Smith, Elisabeth Berland, Ferdinand Joppe Udness, Karim Sabeur, Knut Even Nomerstad, Heidi Dorris Aas, Are Kvaal, Maria Voss, Robby Nordfjeldmark, Susann Moen, Karoline Victorsson, Rune Andre Olsen, Maren Haugli, June Folkestad, Nils Ragnar Flindt Haugstad, Daniel Gimnes.