NYDALEN (Nettavisen): Den siste uken har det blusset opp en voldsom debatt etter VGTV-dokumentarserien «Homo-terapi» traff strømmetjenestene.

I serien avdekker programleder Morten Hegseth hvordan prester og andre har drevet med det han omtaler som skjulte maktovergrep og skadelige samtaler overfor unge mennesker.

Dette var også tema for Debatten i NRK - altså hvorvidt homofili skal kunne «helbredes bort». I kjølvannet av forsøk på dette, er det både mange selvmord og ødelagte liv.

I kveldens sending av «Skal vi danse» imponerte NRK Super-profil og youtuber Victor Sotberg «Skal vi danse»-dommerne i senk med sin romantiske, engelske vals. Før han entret parketten uttalte han at han viet dansen til kjærligheten, noe som gjorde «Skal vi danse»-dommer Tore Petterson svært rørt.

- Du beviser at vi ikke trenger terapi, men at vi bare trenger kjærlighet, sier Tore Petterson og refererer til ukas debatt om homo-terapi.

- Folk vet hvor jeg står

Til Nettavisen forteller Sotberg at han i utganspunktet ikke hadde planlagt dansen som et stikk til debatten, men at det gjerne kan være det.

- Det var ikke ment til å være det til å begynne med, men hvis det er sånn folk tolker det, så gjerne det. Kjerlighet er kjærlighet, sier han til Nettavisen.

Se hele intervjuet øverst i saken!

KrF-leder: - Unødvendig å utrede forbud mot homoterapi

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad ser ikke behovet for å utrede et forbud mot konverteringsterapi. Han viser til at «kvakksalveri og overgrep» allerede er forbudt.

Høyres medlemmer i familie- og kulturkomiteen på Stortinget går inn for å utrede et forbud mot homoterapi. Dermed ligger det an til flertall for dette i komiteen, meldte VG torsdag.

– Jeg tenker det er unødvendig, fordi dette allerede er regulert i dag. Det er KrFs utgangspunkt, sier Ropstad, som også er barne- og familieminister.

– Veldig mye av dette er forbudt i dag, enten det er kvakksalveri eller rett og slett overgrep, utdyper KrF-lederen.

Debatten har blusset opp i forbindelse med et forslag fra Arbeiderpartiet i Stortinget om å forby homoterapi.