Gå til sidens hovedinnhold

«Skal vi danse»-Victor med stikk til homo-terapauter: - Tror folk vet hvor jeg står i den saken

«Skal vi danse»:

Victor Sotberg fikk oppmerksomhet for sin engelske, kjærlighetsvals under kveldens sending av «Skal vi danse».

NYDALEN (Nettavisen): Den siste uken har det blusset opp en voldsom debatt etter VGTV-dokumentarserien «Homo-terapi» traff strømmetjenestene.

I serien avdekker programleder Morten Hegseth hvordan prester og andre har drevet med det han omtaler som skjulte maktovergrep og skadelige samtaler overfor unge mennesker.

Les også

Victor Sotberg kom på tredje plass i «Skal vi danse»

Dette var også tema for Debatten i NRK - altså hvorvidt homofili skal kunne «helbredes bort». I kjølvannet av forsøk på dette, er det både mange selvmord og ødelagte liv.

I kveldens sending av «Skal vi danse» imponerte NRK Super-profil og youtuber Victor Sotberg «Skal vi danse»-dommerne i senk med sin romantiske, engelske vals. Før han entret parketten uttalte han at han viet dansen til kjærligheten, noe som gjorde «Skal vi danse»-dommer Tore Petterson svært rørt.

- Du beviser at vi ikke trenger terapi, men at vi bare trenger kjærlighet, sier Tore Petterson og refererer til ukas debatt om homo-terapi.

- Folk vet hvor jeg står

Til Nettavisen forteller Sotberg at han i utganspunktet ikke hadde planlagt dansen som et stikk til debatten, men at det gjerne kan være det.

- Det var ikke ment til å være det til å begynne med, men hvis det er sånn folk tolker det, så gjerne det. Kjerlighet er kjærlighet, sier han til Nettavisen.

Se hele intervjuet øverst i saken!

KrF-leder: - Unødvendig å utrede forbud mot homoterapi

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad ser ikke behovet for å utrede et forbud mot konverteringsterapi. Han viser til at «kvakksalveri og overgrep» allerede er forbudt.

Høyres medlemmer i familie- og kulturkomiteen på Stortinget går inn for å utrede et forbud mot homoterapi. Dermed ligger det an til flertall for dette i komiteen, meldte VG torsdag.

Les også

Demonstranter protesterte mot foredrag om homoterapi på høgskole i Bergen

– Jeg tenker det er unødvendig, fordi dette allerede er regulert i dag. Det er KrFs utgangspunkt, sier Ropstad, som også er barne- og familieminister.

– Veldig mye av dette er forbudt i dag, enten det er kvakksalveri eller rett og slett overgrep, utdyper KrF-lederen.

Debatten har blusset opp i forbindelse med et forslag fra Arbeiderpartiet i Stortinget om å forby homoterapi.

Les også

Imponerer dommerne i senk i «Skal vi danse»-semifinalen: - Legendarisk sexy!

Kommentarer til denne saken