*Nettavisen* Livsstil.

«Skam»-stjernen Cengiz Al: - Jeg var ekstremt sjalu og kontrollerende

Cengiz Al:

GJENNOM TYKT OG TYNT: Cengiz Al og Maiken Blom Snersrud kommer fra to forskjellige kulturer. Likevel har de klart å trosse utfordringene som kan komme med det. Her sammen under P3 Gull i 2017. Foto: Mariam Butt (NTB Scanpix)

Åpenhjertig snakker «Skam»-stjernen Cengiz Al ut om hvordan kulturforskjeller kan påvirke et forhold.

Helt siden skuespiller, programleder og danser Cengiz Al (21) slo gjennom i suksesserien «Skam», har interessen for den 21 år gamle gutten vært enorm.

Spesielt har fansen vært svært nysgjerrige på hvem kjæresten er, som han helt siden han inntok rampelyset har snakket så varmt om.

Fansen ble raskt sjarmert over Als trofasthet overfor kjæresten. Da Al blant annet skulle spille inn en kyssescene i serien «Skam», med en annen enn kjæresten Maiken Blom Snersrud, knakk det helt for ham.

Aldri i sin villeste fantasi kunne han se for seg å kysse noen andre enn kjæresten. Det røpet han i en podkast fra VG.

I snart fem år har Al og Snersrud vært kjærester, og nylig valgte de å ta forholdet et steg videre, og flyttet sammen i en leilighet i Oslo sammen. Selv om forholdet til de to turtelduene ser rosenrødt ut utenfra, har det imidlertid ikke alltid vært slik.

Store kulturforskjeller

Nylig gjestet «Skam»-stjernen podkasten til Ida Fladen, «Ida med hjertet i hånden», der han åpenhjertig forteller om utfordringene han og Snersrud har vært gjennom.

Blant annet forteller Al om utfordringer knyttet til deres ulike kulturbakgrunn. Selv er han andre generasjons innvandrer fra Tyrkia, der islam er religionen i familien. Snersrud på sin side kommer fra en etnisk norsk, kristen familie.

I podkasten til Fladen forteller Al at familien hans er liberale-religiøse. Han praktiserer derfor religionen slik han selv vil, der han blant annet har valgt å holde seg unna alkohol. Som tenåring ble blant annet dette en stor utfordring i forholdet til Al og Snersrud.

Sjalusi

Da kjæresten begynte å utforske alkoholen, og stadig dro på fester, ble dette en stor usikkerhet for Al.

- Jeg var ekstremt sjalu. I den kulturen jeg er fra er det kanskje mer vanlig. Det er greit å være sjalu. Mens Maiken var ikke så vandt til den ekstreme sjalusien. Så det gikk veldig utover henne. Jeg var veldig overbeskyttende, og skulle kontrollere alt hele tiden, forteller en brutalt ærlig Al.

Han forteller videre at han startet å legge seg opp i hva kjæresten hadde på seg, og hatet tanken på at andre gutter skulle prøve seg på henne.

Han forklarer at mye av usikkerheten lå i det at han selv aldri hadde vært full, og ikke hadde noen anelse om hvordan følelsen av å være full egentlig var.

- Folk dømte henne på grunn av meg

Ifølge Al fant ikke Snersrud seg i hans kontrollerende sinne, og svarte på reaksjonene hans med å bevise gjennom motsatt handling at han ikke kunne bestemme over henne.

- Hun reagerte med å bevise at hun skulle bestemme selv. For selvfølgelig kan hun det. Så hun tok på seg de klærne jeg ikke likte, drakk om hun ville det, og gjorde alt for å bevise at hun bestemte over seg selv. Og selvfølgelig skal hun det, forteller Al.

Med tiden fant imidlertid Snersrud ut at alkohol og festing ikke var noe hun synes var aller mest gøy i verden, og deretter ble det mindre festing. Ifølge Al opplevde dermed Snersrud at folk dømte henne på bakgrunn av Als tidligere sjalusi.

- Hun drakk, men når hun ikke drakk trodde folk at det var jeg som bestemte, men det var jo egentlig ikke det. Det var fordi hun faktisk ikke er så glad i det heller, sier Al og fortsetter:

- Jeg spiser ikke svin, mens hun liker ikke kjøtt generelt. Men når hun ikke spiser svin, tenker mange «Åja, er det på grunn av Cengiz». Og det er det ikke. Folk dømte henne veldig, så hun fikk det veldig vanskelig med tanke på snakkiser og så videre, forteller han.

- Veldig frustrerende

Selv om Al og Snersrud har hatt sine turbulente perioder, er det i dag på et helt annet sted i forholdet.

Ifølge Al har de i dag løst konflikter og problemer seg i mellom ved å vise forståelse og respekt for hverandre.

- Så det var veldig frustrerende. Jeg gjorde en del feil, men vi var unge, sier han.

Nettavisen har vært i kontakt med Cengiz Al, som ikke ønsker å kommentere saken utover det han forteller i podkasten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag