*Nettavisen* Livsstil.

«Skam»-stjernen Marlon Langeland om kjærlighetslivet: - Helt håpløst

IKKE PÅ JAKT: Marlon Langeland har lagt fra seg jakten på drømmedama. Han mener kjærligheten dukker opp når man ikke er på jakt. Her er han avbildet på den røde løperen under premieren på «Wisting» på Sentralen i Oslo. Foto: Rune Bendiksen (Viaplay)

Marlon Langeland har det siste året levd et svært hektisk liv. Det har gått utover kjærlighetslivet.

11.04.19 09:02

Over natten ble 19 år gamle Marlon Langeland en internasjonal stjerne med suksesserien «Skam». I fire sesonger spilte han rollen som Jonas, som smeltet flere pikehjerter over hele Europa.

For snart to år siden, etter at siste episode av de totalt fire sesongene ble vist, har mye skjedd i livet til den unge skuespillerspiren.

Stor forandring

I fjor høst tok Langeland på seg det noen kanskje vil kalle for en mer seriøs rolle i samfunnet. Med sin massiv følgerskare i sosiale medier, valgte 19-åringen å lage sin egen Instagram-serie.

Med mål om å endre de fiendtlige holdningene enkelte har overfor flyktninger, reiste Langeland verden rundt og møtte ungdom på flukt. Under hashtaggen #Marlonsjourney, besøkte han land som Colombia, Kongo og Libya for å vise Instagram-følgerne sine hvordan ungdommene opplevde å være på flukt fra krig og konflikt.

Det er imidlertid ikke bare imaget til Langeland som har endret seg etter «Skam»-suksessen. Det siste året har han også endret seg drastisk uteseendemessig, blant annet ved å la håret gro.

Da han dukket opp på premieren til TV3s store seriesatsing «Wistling» tidligere denne uke, overrasket han mange med sin helt nye hårsveis. Han hadde nemlig klippet av seg det lange håret, og blitt kort igjen.

Klikk på bildet for å forstørre.

NY SVEIS: Marlon Langeland har nå klippet av seg det lange håret etter at innspillingen av «Twin» nå er ferdig. Foto: Viaplay / NTB Scanpix

Ny rolle

Til Nettavisen kan Langeland avsløre at han i fjor høst, samtidig som han holdt på med #Marlonsjourney, også spilte inn filmen «Twin» som har premiere i høst.

Sammen med skuespillere som blant andre Kristofer Hivju (40) og Rebekka Nystabakk (34) har Langeland vært travelt opptatt med filminnspilling i både Nord-Norge og Oslo, der spenningsdramaet «Twin» utspiller seg.

Klikk på bildet for å forstørre.

NY SERIE: Til høsten blir Marlon Langeland å se i NRK-serien «Twin» sammen med blant andre Rebekka Nystabakk og Kristofer Hivju som spiller mot hverandre. Foto: Lars Olav Dybvig (Nordisk filmproduksjon / NRK)

I rollen som Lukas spiller Langeland en ung surfer.

- Det er derfor jeg har hatt langt hår. Nå kan jeg si det. Jeg fikk ikke lov til å klippe meg, avslører Langeland.

- Jeg spiller en «surferboy», og løper rundt i våtdrakt. Så dere kan bare glede dere til å se. Jeg tror det blir skikkelig bra, fortsetter han.

- Med andre ord kommer jentene til å forelske seg igjen?

- Ja, det har jo egentlig ikke stoppet, gliser Langeland med glimt i øyet.

Håpløs på kjærestefronten

Selv om selvtilliten tilsynelatende er på plass, får pipa raskt en annen lyd når spørsmålet om han har rukket å få seg en kjæreste blir stilt.

- Nei, jeg har ikke fått meg noen kjæreste. Jeg var ute med to kompiser der vi endte opp på nachspiel en gang. Begge kompisene mine endte opp med hver sin jente, mens jeg satt der tomhendt, forteller Langeland.

Han gikk dermed inn på do, lastet ned datingappen Tinder og begynte å sveipe.

- To dager etter slettet jeg den, og tenkte at «dette er helt håpløst». Jeg skjønner ikke hva jeg skal gjøre, sier han.

Svært hektisk år

At Langeland ikke har hatt så mye tid til å finne den store kjærligheten, er kanskje ikke så rart.

I tillegg til sin unge alder, er det først nå han har hatt tid til å reflektere over det hektiske fjoråret.

- Jeg hadde en ganske hektisk høst i fjor, med reising til Libya, Colombia og Kongo med #Marlonsjourney, inspillingen av «Twin» oppe i Nord-Norge og her i Oslo. Opptaksprøve på teaterhøyskolen, pluss skolen og eksamen. Det var et mirakel at ting ikke krasjet. En av de siste dagene på innspillingen «Twin» måtte vi kutte fordi jeg måtte løpe til flyet fordi jeg skulle til Kongo. Det var helt sykt, forteller han.

Saken fortsetter nedenfor.

Snart ferdig på skolen

Nå om dagen bare «chiller han», som han sier, og er straks ferdig med videregående skole.

- Jeg leser til eksamen. Jeg er ferdig 17. juni - for godt. Da er jeg ferdig, sier han.

Likevel har han ingen planer om å lete etter en potensiell kjæreste.

- Det er kanskje en litt nørd metafor, men la oss si at du leter etter en ting... Jeans, for eksempel. Du leter og leter, men ingenting passer og du finner den ikke. Men så plutselig en dag, når du har sluttet å lete etter den, så ser du en jeans henge i et vindu – og der er den!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag