På Instagram har blant annet «Farmen»-deltaker Karianne Vilde Wølner delt en rekke videoer som viser fest og god stemning med flere andre deltakere fra reality-serien.

VG skriver at minst elleve personer fra «Farmen» deltok på festen, i tillegg til fem personer fra Billefjord idrettslag. Avisen skriver at minst 20 personer var i samme rom.

Les også: Lasse Matberg og Terje Sporsem tar vennskapet ett steg videre

Forbudt med flere enn ti

Det er ifølge de nasjonale koronareglene forbudt å ha flere enn ti personer på private sammenkomster utenfor eget hjem. Det er langt færre enn som var på lørdagens fest, som fant sted i Lakselv.

– Dette er en politisak, og ikke en kommunesak, men vi må ta en drøfting og vurdere hvordan vi skal forholde oss til dette, sier ordfører i Porsanger kommune, Aina Borch til avisen.

Wølner opplyser til VG at alle deltakerne har tatt to koronatester før avreise, samt vært i karantene for at oppholdet skal være trygt. Andre deltakere sier at de har vært i kontakt med kommuneoverlege i Porsanger, Jørn Gregersen, som skal, slik de forsto det, ha gi tillatelse til at gruppen kunne regnes som én kohort.

- Tull og tøys

Det er imidlertid kommuneoverlegen ikke enig i.

– Det stemmer overhodet ikke, og er bare tull og tøys. Jeg har ikke gitt tillatelse til noe som helst, sier han til VG.

Årsaken til at mange av deltakerne nå er samlet oppe i nord, er blant annet for å samle inn penger til en innsamlingsaksjon for å holde vinterstengte kirker åpne, det skriver iFinnmark.

Søndag var det duket for en spesiell gudstjeneste, hvor prest og publikumsfavoritt Thor Haavik skulle holde preken.

– Det blir på in­gen må­ter en or­di­nær guds­tje­nes­te, vi skal ha li­ve­mu­sikk, Thor skal hol­de pre­ken og det skal til og med bli en om­kamp mel­lom fi­na­lis­te­ne Daniel Viem År­dal og Per Gun­vald Haugen. Thor har for­be­redt seg godt til pre­ke­nen, og gle­der seg mas­se, ikke minst til å møte kon­fir­man­te­ne, har Kvalvik tidligere uttalt til iFinnmark.

Les mer: Aksel Lund Svindal vant «Mesternes mester» 2021: – Hele finalen gikk i sakte film