De som har fulgt med på «Farmen» de siste årene, kjenner garantert igjen navnene Daniel Godø (29), Dineke Polderman (49) og Nils Kvalvik (40). Til tross for at ingen av dem klarte å stikke av med seieren i de foregående sesongene, bemerket de seg godt på hver sin måte med sin deltakelse.

Nå får de en ny sjanse, men først må de karre til seg en plass på årets «Farmen»-gård gjennom «Torpet».

Les også: Dette er deltakerne i «Farmen» 2021

For fjerde år på rad kjører nemlig TV 2 i gang nettserien «Torpet». TV-konseptet er en sidekonkurranse til realitykonseptet «Farmen», der utslåtte «Farmen»-deltakere blir sendt til «Torpet» der de skal kjempe om en plass tilbake på gården sammen med disse tre deltakerne:

Sendte seg selv hjem

Nils Kvalvik er kanskje deltakeren som sitter ferskest i minne hos «Farmen»-seerne. Han deltok i fjorårets sesong, og endte med å trekke seg etter grove regelbrudd inne på gården.

Etter at hele syv av årets «Farmen»-deltakere brøt både strenge smittevern- og innspillingsregler, varslet programleder Mads Hansen at det ville få alvorlige konsekvenser for deltakerne det gjaldt.

Hansen ga deltakerne selv valget om hvem av de syv som skulle sendes hjem, og etter mye frem og tilbake, diskusjon og tårer, insisterte Kvalvik på at han ønsket «å ta en for laget», slik at de andre kunne fortsette kampen for tilværelsen som vanlig.

Til Nettavisen fortalte imidlertid Kvalvik at det var en helt annen grunn til hvorfor han ønsket seg hjem. To uker inn i oppholdet fikk Kvalvik en trist beskjed fra produksjonen om at onkelen hans hadde gått bort.

Les også: Trakk seg etter grove regelbrudd. Årsaken var en helt annen: - Fikk dødsbudskap fra familien

Kvalvik tok tapet av onkelen svært tungt. Onkelen var ikke syk på det tidspunktet Kvalvik sjekket inn på gården, og dødsfallet kom som et sjokk. Han fikk blant annet fripass fra produksjonen til å møte opp i begravelsen.

– Vi hadde gjort noen forferdelig dumme valg med å bryte reglene inne på gården, men det var familien min som var hovedgrunnen til at jeg valgte å trekke meg. Man kan ikke sette familie og TV-innspilling opp mot hverandre, sier han.

Nå er Nils Kvalvik klar igjen for nok et «Farmen»-eventyr, men veien dit blir ikke enkel.

Tøff konkurranse

Kvalvik møter nemlig tøff konkurranse inne på «Torpet». Dineke Polderman var med i 2018-sesongen av programmet, der hun røk ut rett før finaleuken.

Som «Farmen»-deltaker den gang var hun ikke like begeistret over «Torpet», og deltakere som kom inn på gården på et senere tidspunkt enn de originale deltakerne. Da Polderman måtte reise hjem fra gården til fordel for andre som hadde hatt ett kortere opphold på gården enn henne, kom hun med en klar beskjed:

– Jeg synes at Tonje og Kjetil fortjener plassen mer enn Karianne, som kom inn som utfordrer i uke fem, da vi andre var ganske slitne og hadde kjempet oss dit. Hun har hatt det litt lett som utfordrer, uttalte Polderman til TV 2 den gang.

Daniel Godø på sin side røk ut allerede i uke to da han var med på realitykonseptet i 2014.

Godø skapte imidlertid «Farmen»-historie på helt annet vis da han i beste sendetid stod frem som homofil for de andre deltakerne inne på gården, rett før han røk ut.

Avsløringen kom etter at flere deltakere spekulerte på om han og «Farmen»-konkurrenten Charlotte Thøgersen hadde funnet en ekstra god tone.

– Jeg og Charlotte kom så godt overens, og det kom et punkt hvor jeg tenkte: «Jeg faller uansett ikke for Charlotte». Jeg ville fortelle hemmeligheten min. Nå er jeg 22, og det føltes ut som om det kunne være riktig tidspunkt å fortelle det. Det skjedde noe inne på «Farmen». Kanskje jeg lærte å akseptere det mens jeg var på gården, uttalte Godø til VG.

Syv år senere er altså Godø tilbake på skjermen og er klar for å skape mer historie, og forhåpentligvis kjempe seg inn igjen på gården.

«Torpet» sendes på TV 2 Play i høst.