Mandag denne uken ble det kjent at den franske TV-stjernen Igor Bogdanoff hadde gått bort, bare seks dager etter at broren, Grichka, døde. Tvillingene ble 72 år gamle.

De eneggede brødrene, som ble kjent gjennom vitenskapsserien «Temps X» på 80-tallet og opp gjennom årene ble beryktet for sin kjærlighet til plastisk kirurgi, døde begge som følge av koronasmitte, skriver den britiske tabloidavisen Daily Mail.

Ifølge den franske avisen Le Monde har det etter at dødsfallene ble kjent vist seg at ingen av de to var vaksinert mot viruset, da de nektet å ta koronavaksinen.

Les også: Dette er mennene som skal kjempe om å vinne Linni Meisters hjerte

Trosset kameratens råd

En kamerat av tvillingbrødrene, Luc Ferry (71), skal ha oppfordret dem begge til å vaksinere seg flere ganger, men både Igor og Grichka insisterte på at de aldri ble syke og at vaksinen var verre enn viruset i seg selv, skriver Daily Mail.

Ferry insisterer imidlertid på at tvillingene ikke var vaksinemotstandere – men at de mente de ikke trengte den.

Bogdanoff-tvillingene ble lagt inn på intensiven 15. desember, der de begge lå i koma frem til sin død. Igor, som døde seks dager etter broren, døde uvitende om at broren allerede hadde gått bort.

Hardt kritisert

De to ble for alvor kjent da de TV-debuterte i 1979, men fikk senere oppmerksomhet for helt andre ting.

På starten av 90-tallet ga duoen ut sin første bok, som gikk rett til topps på listene i Frankrike. Kort tid etter ble de imidlertid saksøkt av en amerikansk akademiker, som anklaget de franske tvillingene for å kopiere arbeidet hans.

Igor og Grichka skal ha inngått et forlik, og startet deretter på en doktorgrad de senere besto – så vidt det var.

Det påfølgende arbeidet deres ble sterkt kritisert, og brødrenes teorier om hva som skjedde under «big bang» ble senere døpt til «Bogdanoff-affæren» og endte med en rapport som tilsa at tvillingbrødrenes teser ikke hadde noen form for vitenskapelig holdepunkt.

Les også: Tristan Thompson nektet for farskap etter utroskap: Nå legger han seg flat

Nektet for kirurgiske inngrep

Tvillingene skal etter å ha debutert på tv-skjermen ha utviklet en kjærlighet for plastisk kirurgi, og flere medier har opp gjennom årene skrevet om at de begge skal ha gjennomgått flere ansiktsoperasjoner – og blant annet fått satt inn både hake- og kinnimplantater, samt injisert botox og fillers.

Til tross for at de i voksen alder så helt annerledes ut enn de gjorde da de var yngre, har brødrene alltid nektet for at de har gjennomført noen kirurgiske inngrep, skriver Daily Mail.

Som et resultat av de angivelige operasjonene ble brødrene ofte omtalt som både «freakish» og «kattemennesker» i kjendispressen.

Vernet om privatlivet

Til tross for at de var blant verdens mest omtalte tvillinger, er det lite som er kjent om tvillingenes privatliv. Spesielt Grichka holdt kortene tett til brystet hva gjaldt kjærlighetslivet hans, mens Igor hadde en rekke offentlige romanser.

Etter å ha fått fire barn med sin første kone, møtte Igor historikeren Amélie de Bourbon-Parme – som var etterkommer av Ludvig XIV og i slekt med den danske kongefamilien. De giftet seg i 2009 og fikk to barn, men skilte seg i 2018 etter at Igor hadde innledet et forhold med den 40 år yngre biologistudenten Julie Jardon året før.

I november samme år ble Igor ifølge Gala arrestert for å ha brutt seg inn i Jardons hus, etter å ha hatt en mistanke om at hun hadde funnet seg en ny flørt.

Tvillingbrødrene har for øvrig selv europeisk adel i slekten. Bogdanoff-brødrenes bestemor, Bertha Kolowrat-Krakowská, var gift med et medlem av den østerriske adelsfamilien Colloredo-Mannsfeld. Etter at Bertha hadde en affære med en afroamerikansk mann og fikk tvillingenes mor som følge av dette, flyktet hun derimot til Château de Saint-Lary i den vestlige delen av Frankrike sammen med datteren, etter å ha blitt utestengt fra samfunnet sitt.

Der skal hun ha jobbet som tolk for tyske okkupanter under andre verdenskrig, men hevdet senere også å ha beskyttet jøder.

Les også: Miley Cyrus tar til Instagram etter direktesendt klestabbe: Hylles av fansen

Maskorama og Bitcoin

Etter at «Temps X» ble lagt på is etter nesten 10 år på den franske TV-skjermen, fortsatte tvillingbrødrene i TV-bransjen. De var for det meste aktuelle med vitenskapsprogram med fokus på verdensrommet.

De senere årene rettet brødrene fokuset mot kryptovaluta, hvor de i et intervju på fransk TV har hevdet at de var med på å starte opp Bitcoin-industrien ved å bidra med utarbeidelsen av kildekoden til Bitcoin.

Etter Grichkas bortgang har flere hyllet den tidligere programlederen på Twitter, hvor de beskriver han som «a real one», eller «en ekte en».

I tillegg til å lede en rekke vitenskaps-programmer på TV, dukket tvillingbrødrene også opp i den franske versjonen av «Maskorama» i 2020. Der var de maskerte som to fargerike fugler.

«Maskorama»-eventyret tok slutt etter den andre direktesendingen for de to brødrene.

Da de to gjestet det franske talkshow-programmet «Touche pas à mon poste», kunne de avsløre at det var gøy å prøve seg som sangere, men at kostymene var noe ubehagelige.

– Det var forferdelig varmt i kostymet, og fremfor alt kunne vi ikke se noe som helst.

Les også: Helene Olafsen får kritikk på Instagram: - Jeg er for å bruke huet, men mot å være fullstendig firkanta