– Jeg tenkte bare «Faen, jeg hadde lyst til å stå lenger». For jeg hadde klart å stå lenger hvis ikke krampa hadde tatt meg, sier Marna Haugen (40) til Nettavisen etter at hun tapte melkespannkonkurransen mot Øyunn Krogh (26) søndag kveld og dermed måtte se seg slått ut av «Farmen kjendis» rett før finalen.

Les også: Vebjørn Selbekk sår tvil om TV 2s avgjørelse: – Han bommet på blinken

Haugen, som har vært med på «Farmen kjendis» tidligere, kjempet seg inn på gården igjen i år etter å vunnet «Torpet» (spin-off serien der tidligere «Farmen kjendis»-deltakere får en ny sjanse til å spille seg inn på «Farmen»-gården igjen).

Overfor Nettavisen avslører Haugen at hun under oppholdet på «Torpet» pådro seg en skulderskade som hun holdt skjult for de andre «Farmen kjendis»-deltakerne. Under semifinalen mot Krogh ble imidlertid skaden avgjørende for Haugen, ifølge henne selv.

– Jeg fikk ikke vondt i skulderen under konkurransen, men den var selvsagt ganske ødelagt. Den ville ikke høre på meg. Jeg prøvde å strekke ut armen med den vonde skulderen flere ganger, men det gikk ikke. Etter flere forsøk på å fortelle armen at den måtte strekkes ut, begynte jeg bare å le til slutt. Jeg tenkte bare «Holy fuck, nå har jeg prøvd alt jeg kan», så da var jeg egentlig fornøyd med det, sier Haugen til Nettavisen.

Ble satt ut av spill etter «masing»

Før Haugen sjekket inn på «Torpet» hadde hun sovet i en ubeleilig posisjon med skulderen som gjorde at skulderen ble irritert og svært øm. Oppholdet på den avsidesliggende gården, som blant annet krevde tungt fysisk arbeid, gjorde ikke situasjonen noe bedre.

Les også: Niklas Baarli voldstruet etter «Farmen kjendis». Nå vurderer TV 2 politianmeldelse

– Det var ekstremt dårlig timing. Inne på «Torpet» ble den bare verre, og til slutt pådro jeg meg en betennelse etter å blant annet ha båret flere liter med vann hver eneste dag. Jeg fikk behandling for betennelsen av produksjonen i all hemmelighet. Jeg prøvde alt jeg kunne å skjule at jeg var skadet overfor de andre deltakerne, for da hadde jeg blitt et «easy target» med en gang, sier Haugen.

I over fire minutter kjempet Haugen med å holde holde armene oppe, men etter flere bemerkninger fra programleder Tiril Sjåstad Christiansen (26) om at armen ikke var rett nok måtte Haugen til slutt kaste inn håndkleet.

– Under opptaket så maste Tiril så jævlig på meg. Jeg følte hun snakket til meg og distraherte meg hele tiden. «Hånda lenger frem, hånda lenger bak», og jeg bare: «Hva er det du mener?», for jeg forstod ikke hva hun mente. Jeg hadde jo armen rett ut, trodde jeg, sier Haugen og forklarer at hun forsøkte å komme seg inn i en boble slik at hun ikke skulle fokuserte så mye på konkurransen.

Men det ble umulig, ifølge Haugen.

– Strategien min var å telle takstein på et hus som lå borte i horisonten slik at jeg ikke fokuserte på det at det var så slitsomt, men da merket jeg ikke at armen flyttet seg fremover. Det ble utrolig masete med så mye snakk. Og mens jeg bare ville inn i bobla mi, så ble Øyunn ble enda mer motivert over at jeg begynte å slite, sier Haugen og mener at det ble helt avgjørende for konkurransen for hennes del.

En hårfin tredjeplass klager imidlertid ikke Haugen på. Selv om betennelsen ble et hinder for henne tror hun likevel Øyunn Krogh hadde tatt seieren.

– Øyunn stod som et fjell. Jeg hadde kanskje klart å stått to minutter lenger hvis det ikke hadde vært for skulderen og masingen til Tiril, men Øyunn hadde stått mye lenger enn det. Det var ikke antydning til at hun begynte å få problemer en gang, sier Haugen og synes Krogh er en verdig finalist.

Kunne kvalifisert seg direkte til finalen

Det var imidlertid ikke gitt at det var Krogh og Øyunn som måtte konkurrere i den siste kvalifiseringsrunden søndag kveld.

Les også: Kjersti Grini med blodig «Farmen»-skade: – Tenkte: «F**n, nå røk det noe»

I den aller første finalekvalifiseringen, der deltakerne ble utfordret i en snekkerkonkurranse, var Haugen svært nære å stikke av med seieren. Likevel var det Isak Dreyer som kom seg over målstreken først og kvalifiserte seg direkte til finalen.

– Siden jeg er venstrehendt så gikk ikke betennelsen ut over andre øvelser der jeg fint kunne bruke en hånd. I snekkerkonkurransen trodde jeg i et sekund at jeg faktisk hadde en sjanse til å vinne og kvalifisere meg til finalen da Isak gjorde en megastor tabbe, sier Haugen.

I snekkerkonkurransen fikk deltakerne i oppgave å bygge en bro. Et av kriteriene var at alle materialene de fikk utdelt måtte brukes, noe Dreyer ikke hadde fått med seg. Han måtte dermed rive opp broen og bygge den på nytt flere ganger før mentor godkjente broen.

– Det var egentlig soleklart at Isak kom til å vinne den konkurransen, men underveis, når jeg skjønte at han ikke hadde fått med seg en del av informasjonen, tenkte jeg at det var for godt til å være sant. Jeg synes det var skikkelig festlig at Øyunn og jeg faktisk kunne klare å slå Isak i noe han er ekspert på, sier Haugen.

Målet til Haugen ble dermed å få skaffe seg et godt nok forsprang slik at hun kunne ha en sjanse til å vinne, men Isak tar likevel raskt innpå og vinner den første kvalifiseringskonkurransen.

Du var svært nære å vinne den første kvalifiseringen. Er det bittert å tenke på i ettertid?

– Nei, det er ikke bittert i det hele tatt. Jeg følte meg ikke overlegen selv om jeg ledet en god stund. Isak tar innpå meg fordi han er bedre enn meg. Hadde han ikke surret i starten, så hadde han vunnet suverent og ikke på håret slik det endte, sier Haugen og synes at både Dreyer og Krogh er verdige finalister i «Farmen kjendis»-finalen 2022.

Hvem håper du vinner?

– Det er umulig å svare på. Både Øyunn og Isak er råskinn begge to, men med helt forskjellige kvaliteter. Så stemmen min er helt delt, sier Haugen.