Et foreldrepar fra Scottish Borders i Skottland søker etter ny barnepasser til sine barn på fem og syv år. De har utlyst stillingen i en annonse på nettsiden Childcare, det er bare én hake: Barnepasseren må være forberedt på det de omtaler som «overnaturlige hendelser».

Annonsen er omtalt av en rekke medier, deriblant BBC, The Independent og The Telegraph.

Paret tilbyr 50.000 britiske pund i årslønn, som tilsvarer nærmere 550.000 norske kroner. Til tross for at dette er å regne som en relativt god lønn i Skottland, har altså de fem siste barnepasserne sluttet i jobben.

«Vi har bodd i huset i nesten 10 år. Vi ble fortalt at det var «hjemsøkt» da vi kjøpte det, men bestemte oss for å ha et åpent sinn og kjøpte huset likevel. Fem barnepiker har sluttet i jobben i løpet av det siste året, hver av dem oppga overnaturlige hendelser som årsaken, altså merkelige lyder, knuste glass og møbler som flytter seg,» skriver paret i annonsen.

- Ikke personlig opplevd noe overnaturlig

Videre skriver paret at den stadige utskiftningen av barnepassere, har ført til en urolig tid for barna deres, som er fem og syv år gamle.

«Vi har ikke personlig opplevd noe overnaturlig, og de har bare blitt rapportert mens vi har vært ute av huset, men vi tilbyr oss gjerne å betale over vanlig lønn, og vil gjerne være så ærlig som mulig på forhånd slik at vi finner riktig person,» skriver de.

- Genuin etterlysning

Richard Conway, eier av Childcare.org.uk, sier til BBC at de ble svært overrasket da de så annonsen.

- Noen av de på hovedkontoret var skeptiske, men etter å ha snaket med familien og deres tidligere arbeidsgivere, forsto de at dette var en genuin etterlysning.

Conway sier at siden har såpass mange brukere, at han håper familien vil finne en barnepasser som kan gjøre en god jobb for dem.

- Familien har understreket at det aldri har skjedd noe med noen som har bodd i huset, men barnepasseren må ha et stødig lynne, sier Conway.

Har du sett denne populære videoen?