Teslas nye «vaktmodus», eller «Sentry Mode» som det originalt kalles viste seg å være redningen for en uheldig bileier, det melder electrek.

En kvinne vandaliserte nemlig Teslaen hans ved å skrape den opp med bilnøklene sine. Heldigvis for bileieren så filmet bilen det hele, og kvinnen kunne dermed bli identifisert og arrestert for vandaliseringen.

Skader for 8.000 kroner

Ifølge electrek, som har snakket med mannen hvis bil ble vandalisert, ble det gjort skader for 900 dollar, eller rundt 8.000 norske kroner.

Eieren skal ifølge nettstedet ikke ha kjent kvinnen som utførte vandaliseringen, og dermed heller ikke hvorfor hun valgte å skrape opp bilen.

Flere modus

Ifølge Teslas egen blogg er «Sentry Mode» en ny måte å beskytte bilen på. Når aktivert vil vaktmoduset kontinuerlig overvåke området rundt bilen når den står alene.

Måten det hele fungerer på er at alle kameraene i bilen er på for å oppdage potensielle farer, og hvis en minimal fare blir oppdaget, som for eksempel dersom noen lener seg på bilen, vil bilen gå inn i en «alert-tilstand», der skjermen inne i bilen vil advare eventuelle mennesker rundt om at kameraene filmer.

Dersom bilen derimot oppdager en større fare bytter den over fra Sentry Mode til en alarmtilstand, der bilalarmen vil starte, og musikk vil bli spilt på fullt volum.