En drøy måned har gått siden prins Harry (35) og hertuginne Meghan (38) offisielt trakk seg tilbake fra sine kongelige plikter - og med det startet sitt «nye», skjermede liv. Det betyr derimot ikke at offentligheten ikke lenger er interessert i dem.

Mens prins Harry helt siden barndommen har vært i medienes søkelys, fikk hertuginne Meghan for alvor kjenne på oppmerksomheten da hun giftet seg inn i den britiske kongefamilien i mai 2018.

Selv om hun fra før av var godt kjent med livet som kjendis, skulle det konstante søkelyset vise seg å bli en utfordring – noe som også bidro til valget paret tok om å trekke seg tilbake.

De siste årene er det blitt skrevet side opp og side ned om hertugparet i medier verden over, men hva er det egentlig som stemmer og ikke? Er det sant at Harry har mistet det nære båndet til broren, prins William (37)? Og er det egentlig dårlig stemning mellom Meghan og hertuginne Kate (38)?

Les også: Harry og Meghan svartelister britiske storaviser

«Unikt innblikk»

Det hevder kongehusekspertene Omid Schobie og Carolyn Durand å ha svaret på. I den kommende biografien «Finding Freedom: Harry and Meghan and the making of a modern royal family» loves det et «unikt innblikk» i Harry og Meghans mye omtalte liv.

Boken kommer i butikk i august, og har allerede havnet på førsteplass over bestselgere på forhåndssalget til Amazon.

Britiske Omid Schobie har fulgt hertugparet helt fra starten av deres forhold, og er blant de få journalistene som har kommet ekstra nært på. Basert på hva han sier om arbeidet med boken, kan mye tyde på at enkelte av ryktene om paret kan stemme.

Schobie forteller blant annet at hertugparet har hatt det tøft, noe de selv også har uttalt ved tidligere anledninger.

– Så mye har skjedd siden vi gikk løs på dette prosjektet for to år siden. Det har skjedd ting jeg ikke tror noen forventet, ikke engang Harry og Meghan – som har slitt med realiteten sin, forteller han til Harper's Bazaar.

Saksøkte storavis

Som nevnt har Harry og kona nå i flere år måttet tåle å prege utallige forsider verden over. Mye har vært basert på rykter fra angivelige «innsidekilder», og det er dermed usikkert hva som er sant og ikke.

Men det er også enkelte svært personlige ting som har havnet i pressen. Blant annet publiserte den britiske tabloidavisen Mail On Sunday et personlig brev Meghan hadde skrevet og sendt til faren, Thomas Markle (75).

Meghan og faren har hatt et noe anstrengt forhold de siste årene, og Thomas Markle har blant annet uttalt at han føler seg utstøtt av datteren.

Meghan, Harry og den britiske kongefamilien har på sin side holdt seg helt tause hva gjelder førstnevntes familie og angivelige konflikter – men da Mail On Sunday publiserte brevet, ble det for mye.

Meghan saksøkte avisen, og 1. mai ble den første rettssaken gjennomført. Her strøk en høyesterettsdommer tre av punktene, noe som førte til tap for hertuginnen.

Viser frem sønnen Archie på ettårsdagen

Mai måned fikk dermed en noe negativ start for hertugparet, men det skulle derimot ikke vare lenge. Onsdag 6. mai fylte nemlig duoens sønn, Archie, ett år. Dette er altså sønnens første bursdag, en dag som ble feiret i deres nye hjem i USA.

I anledning ettårsdagen valgte Meghan og Harry å feire sønnen ved å samtidig vise sin støtte til en veldedig organisasjon. På YouTube-kanalen til organisasjonen «Save The Children», ble det onsdag delt en video av Meghan og bursdagsbarnet.

I videoen leser Meghan boken «Duck! Rabbit» for sønnen, som ivrig følger med fra mammas fang. Det er Harry som har filmet videoen.

Les også: Siste kongelige opptreden for Harry og Meghan