Skuespiller Alyssa Milano ber om «sexstreik» som en protest mot abortlover

BER KVINNER SLUTTE Å HA SEX: Skuespiller Alyssa Milano ber kvinner om å gå ut i sexstreik som en protest mot strenge abortlover.

BER KVINNER SLUTTE Å HA SEX: Skuespiller Alyssa Milano ber kvinner om å gå ut i sexstreik som en protest mot strenge abortlover. Foto: Matt Sayles / AP (NTB scanpix)

Skuespilleren ber kvinner stoppe å ha sex, helt til de får tilbake sin «frie vilje» over egen kropp.

12.05.19 16:41

Skuespilleren, som blant annet er kjent for norske TV-seere fra TV-seriene «Melrose Place» og «Charmed», kom med denne sjokkerende Twitter-meldingen fredag kveld:

- Våre reproduktive rettigheter blir visket vekk. Helt til kvinner har juridisk kontroll over vår egen kropp, kan vi bare ikke risikere graviditet. Følg meg ved å ikke ha sex, helt til vi får tilbake vår frie vilje over vår egen kropp. Jeg ber derfor om en sexstreik. Del beskjeden videre.

Meldingen kommer i kjølvannet av strenge abortlover som har blitt vedtatt av republianske lovgivere, skriver NBC News.

Gjort abort ulovlig etter et tidlig stadie

Milano engasjerte seg umiddelbart etter at staten Georgia tidligere i uken, ble den fjerde staten i USA til å gjøre abort ulovlig etter at fosteret har sitt første hjerteslag. Dette skjer som regel seks uker etter kvinnens siste menstruasjonsperiode, og ofte før kvinnen i det hele tatt vet at hun er gravid.

- Vi må forstå hvor alvorlig situasjonen har blitt i hele landet. Dette minner folk om at vi har kontroll over vår egen kropp og hvordan vi skal bruke den, sa Milano til AP på lørdag, ifølge NBC News.

Fått mye støtte

46-åringen nevner videre at det ikke er første gang kvinner har avstått fra sex for å protestere mot politiske reformer. Og etter at Milano la ut twitter-meldingen sin har hun fått mye støtte. Hennes skuespillerkollega Bette Midler var raskt ute med denne meldingen:

- Jeg håper at kvinnene i Georgia stopper å ha sex med menn, helt til disse skammelige vedtakene blir omgjort.

Selv om skuespilleren har fått mye støtte, så har det også vært kritiske røster på banen. Flere liberalister var kjapt ute og sa at dette fremhever en falsk virkelighet, hvor kvinnen kun har sex for å tilfredsstille menn.

Milano selv har sagt at hun ikke bryr seg om kritikken, men at det viktigste med twitter-meldingen var å få folk til å snakke om «krigen mot kvinner», skriver NBC News.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.