Gå til sidens hovedinnhold

Skuespiller Helen McCrory (53) er død

McCrory er blant annet kjent fra rollen som Narcissa Malfang i de tre siste Harry Potter-filmene, samt en av hovedrollene i «Peaky Blinders».

Flere britiske medier melder fredag ettermiddag om at den britiske skuespilleren Helen McCrory er død etter en lang kamp mot kreft, 53 år gammel. Hennes ektemann Damian Lewis bekrefter dødsfallet på sin Twitter-konto:

– Det er med knust hjerte jeg annonserer at etter en heroisk kamp mot kreft, har den vakre og mektige kvinnen Helen McCrory fredfullt sovnet inn hjemme, omringet av en bølge av kjærlighet fra venner og familie. Gud vi elsker henne og vet hvor heldige vi er som har hatt henne i vårt liv. Hun brant så klart. Gå nå, Lille Deg, inn i luften, og takk.

Ektemannen er også skuespiller, og er blant annet kjent for sin rolle som Nicholas Brody i serien «Homeland».

Utmerket seg tidlig

Helen McCrory spilte også Clair Dowar i James Bond filmen «Skyfall»(2012). Hun portretterte Cherie Blair, Tony Blair sin ektefelle, i filmen «The Queen» (2006) og i «The Special Relationship» (2010). Hun har gjort stor suksess som skuespiller, og er internasjonalt kjent.

McCrory har vunnet mange priser for sitt virke, i løpet av en karriere på scenen og skjermen, som spenner seg over nesten 30 år.

Les også: Jennifer Lopez og Alex Rodriguez bryter forlovelsen: – Vi har det bedre som venner

Hun begynte sin karriere på scenen i Storbritannia. Hun begynte karrieren på scenen i Storbritannia. Hun vant Manchester Evening News' beste skuespillerpris for sin opptreden i National Theatre's «Blood Wedding» og Ian Charleson-prisen for klassisk skuespill for å ha spilt «Rose Trelawney» i «Trelawney of the Wells», i følge nettstedet Internet Movie Database.

Les også: Jennifer Aniston avkrefter adopsjonsrykter

Etterlater seg to barn

McCrory og Lewis giftet seg i 2007, og paret fikk to barn - datteren Manon, født i 2006, og sønnen Gulliver, født i 2007, ifølge Sky News.

Flere kjente personer har hyllet McCrory i sosiale medier. Skuespiller Jim Howick, som jobbet med både McCrory og ektemannen hennes Lewis på komedien «Bill» (2015), uttaler at paret var veldig morsomme i filmen, og legger til at det er et stort talent som har gått bort.

– Dette er så sjokkerende og trist. Helen og Damian var begge veldig morsomme på Bill. Hun var så sjenerøs med tiden sin og opptredenen. Jeg oppfordrer alle til å lytte til «Desert Island Disks». For et talent vi har mistet, skriver

«The Wizarding World» sin Twitter-konto, hjemmet til Harry Potter-serien på Twitter, skriver:

– Vi er veldig lei oss over å høre om bortgangen til vår elskede Helen McCrory, som spilte Narcissa Malfoy med så stor dybde og glans i Harry Potter-filmserien.

Les også: Jakob Schøyen mister pusten under øvelse: – Glad for at jeg overlevde

Reklame

Meningsmålinger: - I enkelte tilfeller er det ren manipulering