Flere kilder med tilknytning til Saget opplyser til nettstedet TMZ at han ble funnet død på Ritz-Carlton-hotellet i Orlando i Florida søndag ettermiddag.

Dette har også blitt bekreftet av sheriffkontoret i fylket Orange County.

– Tidligere i dag rykket betjentene våre ut til Ritz-Carlton etter melding om en livløs mann på et hotellrom. Mannen ble identifisert som Robert Saget og erklært død på stedet. Etterforskerne har ikke funnet tegn til noe kriminelt eller bruk av stoffer i denne saken, heter det i en Twitter-melding.

Les også: Gallagher-brødrenes årelange feide er langt fra over: – Din miserable dritt

Var på turné

Saget har vært på turné i det siste og opptrådte i Jacksonville i delstaten så sent som lørdag.

– Jeg er tilbake som komiker, som da jeg var 26. Jeg finner den nye stemmen min, og jeg elsker hvert eneste øyeblikk, skrev han på Instagram etterpå.

I tillegg til stand up-karrieren, har Saget også gjort stor karriere som skuespiller og programleder.

I Norge er Saget mest kjent for rollen som familiefaren Danny Tanner i «Under samme tak», på engelsk «Full House». De seneste årene har han vært å se som gjesteskuespiller i «spin-off»-serien «Fuller House» på Netflix.

Han er også en av flere som har ledet «America's Funniest Home Videos». I tillegg har skuespilleren hatt roller i blant annet «Entourage» og «How I Met Your Mother».

Les også: Hylles for engasjement: Får afrikansk tre oppkalt etter seg

Familie og kolleger i sorg

Saget etterlater seg kona Kelly Rizzo og tre døtre fra et tidligere ekteskap. I en uttalelse sier familien at de er «helt ute av seg» etter at «vår kjære Bob gikk bort i dag».

– Selv om vi ber om ro i dag, inviterer vi dere til å bli med oss i å minnes kjærligheten og latteren som Bob ga til verden, heter det videre.

Hyllestene fra kolleger har flommet inn på sosiale medier.

En av de som uttrykker stor sorg er Sagets mangeårige skuespillerkollega og venn John Stamos. De spilte mot hverandre i «Under samme tak», der Stamos spilte broren Jesse.

– Jeg er knust. Jeg er nedbrutt. Jeg er helt i sjokk. Jeg kommer aldri til å ha en annen venn som ham. Jeg er så utrolig glad i deg, Bobby, skriver han på Twitter.

Les også: Bjørn Einar Romøren hylles for deltakelsen: – Handler ikke om at man skal gjøre alt alene