Hollywood-stjernene Jessica Chastain gjenoppliver en rolle tidligere spilt av Liv Ullmann, noe hun setter stor pris på.

Hollywood-stjernene Jessica Chastain (44) og Oscar Isaac (42) har lenge vært nære venner, men under arbeidet med TV-serien «Scenes from a Marriage» ble vennskapet satt på prøve.

– Jeg visste ikke om vi ville fortsette å være venner etter innspillingen ettersom opptakene og det vi spilte inn var så intenst, forteller Chastain til Nettavisen.

Se traileren til TV-serien i videovinduet øverst.

Chastain er kjent fra filmer som «Interstellar», «The Martian» og «It Chapter Two», mens Isaac har vært å se i blant annet de nye «Star Wars»-filmene. Sammen spiller de hovedrollene i «Scenes from a Marriage». Serien er basert på Ingmar Bergmanns kjente ekteskapsdrama fra 1973 og gir et nært innblikk i et ekteskap preget av flere utfordringer.

Den nye serien ble spilt inn under pandemien, noe som gjorde innspillingen ekstra krevende.

– Handlingen i serien er i seg selv krevende. Pandemien på toppen av det hele var en ekstra belastning, sier hun og fortsetter:

– Men selv om dagene var lange og at så stor del av handlingen foregår på én lokasjon – i huset til karakterene våre, var arbeidet veldig givende og jeg er utrolig stolt over sluttresultatet. Jeg er også veldig glad for samarbeidet med Oscar.

Det var tider under innspillingen jeg frykter for vennskapet vårt ettersom scenene var så intense og fordi rollene er så krevende, men vi klarte heldigvis å opprettholde en god kjemi på settet. Vi gjorde hverandre gode.

Besatt av norsk skuespiller

Chastain forteller til Nettavisen at hun er full av beundring for Norges filmdronning Liv Ullmann (82), som spilte den kvinnelige hovedrollen i Bergmanns opprinnelige serie. Chastain hadde selv hovedrollen i Ullmanns filmatisering av «Frøken Julie» i 2014.

– Det å jobbe med Liv er en av mine største høydepunkter i karrieren min. Jeg er besatt av henne. Jeg har lest alle bøkene hennes og sett alle filmene hun har regissert. Liv er en av mine store helter. Jeg ser veldig opp til henne. Hun er en ekstraordinær person og skuespiller.

Hun sier hun har lært mye av den norske regissøren og skuespilleren.

– Det viktigste jeg har lært av henne er å tørre å være nysgjerrig og følsom. Hun føler alt rundt seg. Jeg blir nesten emosjonell av å snakke om Liv, sier Chastain som sliter med å holde tårene tilbake før hun henter seg inn igjen og fortsetter:

– Liv har et åpent sinn. Hun er ikke redd for å vise sårbarhet. Jeg ble inspirert av dette, og ønsket å spille rollen min med samme grad av åpenhet. Det jeg liker veldig godt med vår nye serie er at ingen spiller Livs karakter fra den opprinnelige serien. Vår serie har helt nye karakterer.

Chastain sier til Nettavisen at hun har lært mye om seg selv etter arbeidet på serien.

– Jeg synes vi nå er i en veldig spennende tid hvor kvinnen er den som forsørger familien. Det er ikke som i gamledager. Noen ganger tror jeg man som kvinne kan føle på en skam. Jeg tror mange kvinner ønsker at mannen skal føle seg som kongen i huset. Om man må dra hjem og føle seg liten, så er det ikke et sunt forhold.

– Jeg skammer meg ikke over suksessen min og er stolt over det jeg har oppnådd. Det å ha en slik styrke, tror jeg hjelper på forholdet.

Hvordan definerer du selv et godt ekteskap?

– Det er viktig å få lov til å pleie sine egne interesser og ha sin egen karriere. Samtidig tror jeg det er viktig at man utvikler seg sammen. Så lenge forholdet utvikler seg, at det er en form for evolusjon, ser jeg det som et godt ekteskap.

Både Chastain og Isaac har vært med i storfilmer. Chastain forteller at hun foretrekker å gjøre mindre produksjoner som «Scenes from a Marriage».

– Det å gjøre denne serien har nesten vært som å være på teaterscenen, noe jeg liker veldig godt. Som skuespiller fikk virkelig kommet under huden på rollefiguren min. Jeg satte også veldig pris på at jeg fikk muligheten til å improvisere på settet. Karakteren min kom skikkelig til live. Det var som at karakteren min snakket, ikke jeg.

Oscar Isaac sier på sin side at han liker å veksle mellom å spille i storfilmer og mindre produksjoner.

– Det ene utelukker ikke det andre. Begge typer produksjoner har sine fordeler, smiler han.

Isaac innrømmer at «Scenes from a Marriage» er en litt tung serie, men mener likevel at den er vel verdt å bruke tid på.

– Serien er som å høre på en trist sang. Det kan være god terapi og en følelsesmessig frigjøring. Jeg tror mange kan kjenne seg igjen i rollefigurene, sier han.