Gå til sidens hovedinnhold

Skuespilleren Sven Wollter er død, 86 år gammel, melder svenske medier

Den koronasmittede svenske skuespilleren Sven Wollter døde tirsdag. Han ble 86 år gammel.

Ifølge Expressen ble Wollter smittet av koronaviruset kort tid før sin død.

Den avdøde 86-åringen ble først kjent gjennom TV-serien «Raskens» på 1970-tallet.

I en uttalelse på Instagram retter hans datter Stina Wollter en stor takkt til «personalet som brydde seg om ham på intensivavdelingen i Luleå».

– Det er med grenseløs sorg Sven Wollters familie herved meddeler at han i dag, 10. november, fløy rett inn i lyset som følge av covid og en velbrukt kropp med lunger med kols og emfysem, som ikke orket å holde ut denne siste prøvelsen. Han fikk en avslutning uten smerte, omgitt av alle sine nærmeste. Sven ble 86 år, heter det videre i innlegget.

Han skal ha dødd i hjembyen Luleå, og Stina Wollter vil takke personalet på intensivavdelingen i byen, skriver Aftonbladet.

Wollter ble født i 1934 i Gøteborg. Han har spilt i en lang rekke filmer og fjernsynsserier, fra nevnte «Raskens» i 1976 til «Änglagård» i 1992 og «Van Veeteren»-filmene, vist på NRK. Han har også utgitt to plater, hatt eget radioprogram og skrevet tre romaner. Han var gift tre ganger og hadde til sammen fem barn.

Wollter skal ha blitt smittet på besøk hos sin sønn i Stockholm i oktober. Han har vært på turné med bandet Nynningen i høst, men de to siste konsertene ble utsatt på ubestemt tid da koronasmitten ble kjent.

– Jeg er 86 år gammel, vet du, så jeg har grunn til å være litt urolig, kommenterte Wollter.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken