– Ja, hva skal man si. Jeg trodde vel at det skulle bli en stor slager, men så hører jeg at det er ganske mange seere som er misfornøyde. De synes det er kjedelig, sier Ronja Bysveen (22) til Nettavisen.

Les også: Andreas «Tix» Haukeland taper millioner på «Paradise»-rollen

Snart er den første sesongen av «Paradise», det nye realitykonseptet etter «Paradise Hotel», ved veis ende, og ifølge flere av deltakerne som Nettavisen har snakket med har ikke det nye konseptet slått helt an hos den trofaste «Paradise Hotel»-fansen som de hadde håpet på.

– De som er misfornøyd er nok de som har sett «Paradise Hotel» tidligere. De som likte den gamle versjonen. Det er vanskelig å si hva det er med det nye konseptet som de ikke liker, men jeg tror nok at det handler om at vi er helt vanlige folk. Det er mindre fokus på utseende og sex, og da tror jeg automatisk at folk forbinder oss med kjedelige, sier Bysveen.

Ingen kjendisstatus

Ifølge flere av deltakerne har tilbakemeldingene og responsen fra seerne vært på langt nær slik de hadde forventet.

I tidligere sesonger har deltakerne blitt kjendiser over natten ved å delta i slike konsepter. Flere har fått store følgerskarer i sosiale medier, og har i senere tid opparbeidet seg nok følgere til å kunne leve av det.

Influensere som Martine Lunde (26) og Isabel Raad (28), som i dag er blitt en av Norges største influensere, ble begge for alvor kjent da de deltok i realitykonseptet.

I dag har Lunde i underkant av 300.000 følgere i sosiale medier, mens Raad på sin side har i underkant av 350.000 følgere.

For mange er det oppmerksomheten etter en realitydeltakelsen som er motivasjonen til deltakelsen. I den første sesongen av det nye «Paradise»-konseptet er det ingen som har kjent noe særlig på kjendisstatusen av dem Nettavisen har snakket med.

– Denne sesongen tror jeg har vært den som har generert færrest følgere for deltakerne. Det er ingen fra sesongen vår som har fått vanvittig mye følgere. Men for min del meldte jeg meg aldri på for å bli influenser, jeg ville spille spillet. Så den har ikke vært så viktig den delen der for meg. Men jeg har fått litt, ikke det samme som de fra sesong ni som fikk 70.000 følgere, sier Philip Eskildsen (21) til Nettavisen.

– Jeg har sett at jeg har fått litt fler følgere på Instagram og at det går litt fortere å få seere på TikTok, men jeg trodde egentlig at jeg skulle få mer. Jeg forventet vel egentlig litt mer trøkk, sier Bysveen.

Erfarer mindre interesse

Eskildsen har i skrivende stund 2.600 følgere på Instagram, mens Bysveen på sin side har i overkant av 9000 følgere.

Deltaker Kimberly Dahle (23) har derimot merket mer til responsen fra TV-seerne enn de andre deltakerne. Ifølge henne selv ble hun i starten av sesongen kjent igjen på gata, noe hun ikke tror er så tilfeldig.

– Det har kanskje noe med at jeg var med i startcasten og ble hypet av kanalen ganske tidlig. Jeg var på plakater overalt i Oslo, og jeg merker at folk kjenner meg igjen på gata når jeg er i Oslo, men det er nok ikke like mye som det kanskje har vært før, sier Dahle.

I skrivende stund har Dahle 3000 følgere på Instagram, noe ikke har endret seg noe drastisk etter deltakelsen.

– Jeg har ikke fått så mange følgere etter at jeg deltok og ikke så mange som jeg trodde at jeg skulle få, sier Dahle.

Nettavisen har også erfart at det er mindre interesse for årets sesong av «Paradise» enn det har vært for tidligere sesonger av «Paradise Hotel».

Om det stemmer at det er færre som følger med på det nye konseptet, ønsker ikke kanalen å svare på.

Nekter å dele seertall

Av konkurransehensyn ønsker ikke Viaplay, kanalen som sender «Paradise», å offentliggjøre seertallene overfor Nettavisen.

– Det er viktig å nevne at det også er andre ting enn bare seertall som er et suksessmål i bransjen. Det nye «Paradise»-konseptet passer godt inn på Viaplays plattform og matcher de ambisjoner vi har for vårt serietilbud, sier programsjef i Viaplay Group, Christian Meinseth.

Les også: Saba (36) løy på alderen da hun sjekket inn på «Paradise»: – Ikke helt typisk

Ifølge Meinseth er kanalen stolte av det nye «Paradise»-konseptet som ble lansert i vår, og synes det er blitt en spennende og underholdende sesong med deltakere som de mener speiler mangfoldet i samfunnet.

– I tillegg synes vi Andreas Haukeland (TIX) har gjort en meget god jobb som programleder. Vi som jobber med TV, vet at seertall kan svinge av mange ulike årsaker. Men i sum er vi godt fornøyde med både premieren og utviklingen utover i sesongen – spesielt tatt i betraktning at det tar tid før et nytt konsept setter seg, sier Meinseth.

Ifølge programsjefen har kanalen mottatt gode tilbakemeldinger fra publikum rundt det nye «Paradise»-konseptet.

– Vi kommer selvsagt til å evaluere den første sesongen grundig etter finalen for å se om det er ting vi kan gjøre bedre og endre på, sier han.