Forrige tirsdag fikk hele 406.000 mennesker med seg premieren på den attende sesongen av «Farmen», ifølge tall fra TV 2 gitt til Nettavisen.

Til tross for en forrykende start, dalte imidlertid seertallene inn mot helgen. Søndag kveld halverte seertallene seg. Ifølge tallene fra kanalen var det 290.000 som fikk med seg helgens episode, noe som er langt unna hva seertallene til «Farmen» vanligvis pleier å være, og langt unna TV 2s to andre satsinger, «Skal vi danse» og «Forræder».

Les også: Dramatiske scener på «Farmen»-gården: – Ubehagelig

«Farmen» har gjennom en årrekke vært et av TV 2s aller mest populære programmer, men nå ser det ut til at realityprogrammet får en real konkurranse av andre, nye konsepter.

Mer enn 100.000 seere

Ifølge TV 2s opplysninger til Nettavisen høstet «Forræder» hele 423.000 seere på premieren forrige fredag. «Skal vi danse: All stars» samlet på sin side 437.000 mennesker foran TV-skjermen.

Disse tallene viser at de nye konseptene gruser søndagens episode av «Farmen», med over 100.000 flere seere.

Les også: Gjorde narr av erkefienden fra scenen

I tillegg er årets «Farmen»-sesong den første uten Mads Hansen (38) som programleder, etter at han tok valget om å gi slipp på programmet. Dette for å heller lede «Forræder».

Til tross for «Farmen»-nedgangen er ikke programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, bekymret. Overfor Nettavisen sier Haldorsen at det er vanlig at «Farmen» har færre seere i starten, men at programmet pleier å vokse utover i sesongen.

– Vi tror at «Farmen» kommer til å vokse, og at det handler om at folk må bli kjent med deltakerne. Jeg er helt sikker på at jo lenger vi kommer i sesongen, så har «Farmen» vokst seg enda større, sier hun og legger til at det fremdeles er gode tall hittil.

Videre sier Haldorsen at ettersom «Farmen» sendes flere ganger i uken, måler kanalen seertallene litt annerledes enn hva de gjør med for eksempel «Forræder», som kun sendes én gang i uka.

– Vi tenker at folk følger med annerledes når det er flere episoder i uka. Vi ser gjerne på «Farmen» i bolker, ikke sant, så jeg tror at tallene vil øke etter hvert, sier programredaktøren.

Ifølge TV 2s pressesjef, Jan-Petter Dahl, hadde premieren på «Farmen» i fjor 372.000 seere, mens finalen ble sett av 461.000 seere.

Les også: Avslører ukjente detaljer: Ektemannen gikk helt i kjelleren etter dette

Haldorsen legger til at selv om «Farmen» blir slått av de to andre programmene, er det gøy at nye konsepter slår så hardt gjennom som de gjør.

Flere store endringer

I kjølvannet av «Farmen»-premieren opplyste TV 2 at de gjør flere endringer i årets sesong av programmet.

En av endringene produksjonen har gjort er at førstekjempen ikke lenger vil få vite hvilken gren andrekjempen har valgt før begge står på tinget, like før tvekampen. Frem til årets sesong har førstekjempen alltid fått vite denne informasjonen på forhånd.

I tillegg har både første- og andrekjempe tidligere blitt bedt om å skrive et avskjedsbrev med valg av storbonde til den påfølgende uken før de går ut i tvekamp.

Nå endrer TV 2 til at det kun er den som ryker ut av tvekampen som skal skrive avskjedsbrevet.

– Vi prøver hele tiden å fornye og videreutvikle programmene våre. Dette gjelder både for seernes del, men også for å gi deltakerne noen «twister» som kan overraske litt i et ellers kjent format, sier Haldorsen til Nettavisen.

Les også: Drømte om «Farmen»-seier: Ble førstemann ut

Ny tvekampgren

I tillegg til de vanlige grenene saging, øksekast, kunnskap og melkespann, blir også TV-seerne servert en helt ny tvekampgren i årets «Farmen», opplyste TV2 forrige uke.

Sekken skal erstatte tautrekking, som lenge har vært med i programmet.

I den ferske øvelsen skal deltakerne holde i hver sin ende av en sekk, hvor målet er å dra konkurrenten så langt over på sin side at de klarer å hente en hestesko, samt legge den i en boks.

Ifølge produksjonen skal sekken være mer brutal enn øvelsen den erstatter.

Les også: «Farmen»-Benjamin meldte seg på «Farmen» etter klar beskjed fra ektemannen: – Ikke kom hjem før du passer i bunaden