Denne uken var temaet lagånd tilbake i «Mesternes mester», og deltakere måtte konkurrere parvis i alle øvelsene.

De seks gjenværende deltakerne måtte gjennom tre svært varierte øvelser, der både styrken og utholdenheten ble pushet til det ytterste. Først ved å dytte en tung ball gjennom en løype med både oppover- og nedoverbakker, før de siden måtte gjennom både en tung situps-øvelse og 5000-meter.

Les også: «Mesternes Mester»-Nadya ble sendt på akutten etter stygg skade

Og etter tre runder med bunnresultat i samtlige øvelser, var det til slutt danseren Nadya Khamitskaya Andersen (39) som havnet nederst på resultatlisten og da måtte ut i nattest.

Med seg tok hun den som lå nest nederst, roeren Nils Jakob Hoff (36), i det som ble en svært jevn kamp.

– Intenst og absurd

For mens Hoff sikret seg det første poenget i nattesten, tok Khamitskaya Andersen revansje og knabbet til seg det andre lysrøret som falt fra taket. Det tredje lysrøret klarte de begge å ta tak i – men Hoff var millisekunder før motstanderen sin.

Dermed ble Khamitskaya Andersen den fjerde deltakeren til å forlate den populære NRK-konkurransen.

For den tidligere «Skal vi danse»-proffdanseren var det imidlertid alt annet enn kjipt å havne i sin andre nattest. 39-åringen vant forrige uke nattesten over skøyteløper Ida Njåtun (30), men denne gangen gikk det derimot ikke veien.

– Noe av det morsomste i hele «Mesternes mester» har vært nattestene, sier proffdanseren til Nettavisen.

– For det er så intenst og absurd. Det er bare lek, men så er det så viktig, for ingen av oss vil forlate gjengen. Så det føltes som vi lekte selv om det også var så mye alvor, legger hun til.

Føltes riktig å ryke

Men selv om Khamitskaya Andersen trivdes med selve nattesten, likte hun ikke ansvaret som fulgte med det å bli sendt i nattest. Da måtte hun nemlig velge en motstander:

– Nils Jakob og jeg var på lag den dagen og løp sammen. Og det var en skikkelig fin opplevelse å være på lag med ham. Så det å ta ham med i nattest, var skikkelig vondt. Jeg slet veldig med å gjøre det. Men det var helt klart for meg at jeg måtte velge den som var nest nederst, og det var Nils Jakob.

Også i episoden kunne man se at Khamitskaya Andersen tok valget hardt, og tok til tårene da hun snakket om det.

– Og det å gi alt i en nattest mot en som jeg unner å gå videre, føltes veldig feil. Men jeg vet at han ikke hadde respektert det hvis ikke jeg ga alt – så jeg ga alt. Også vant han, og jeg tenkte at min reise i «Mesternes mester» er ferdig i dag, og den har vært helt perfekt, legger danseren til.

Les også: «Mesternes mester»-villaens elleville historie

Videre forteller hun at det føltes riktig å ryke mot ham.

– Det føltes så riktig at det var Nils Jakob som hadde marginene på sin side. Det var en veldig, veldig jevn kamp, og det var så intenst. Vi var sammen om det, og da han fikk det siste poenget føltes det veldig riktig. Jeg ville selvfølgelig videre jeg og, men jeg har hatt så mange opplevelser som har overgått det jeg forventet. Og jeg kom mye lenger enn jeg trodde jeg skulle, sier den utslåtte deltakeren til Nettavisen.

Overrasket sønnen med deltakelsen

«Mesternes mester» har vist seg å være en stor suksess for NRK, og programmet er nå inne i sin 13. sesong.

Programmet har seere i alle aldersgrupper, og Nadya Khamitskaya Andersens ni år gamle sønn, Leon, er blant dem som har satt seg foran tv-en for å se på de siste årene.

Så da mamma skulle være med i konkurransen, var hun spent på hvordan sønnen ville reagere. Dette resulterte i at Khamitskaya Andersen filmet øyeblikket da hun fortalte nyheten til sønnen, et klipp som siden ble delt i sosiale medier der det gikk sin seiersgang og fikk mange reaksjoner.

Les også: Bjørn Einar Romøren hylles for deltakelsen

Danserens sønn trodde nemlig ikke på moren.

– Han har sett masse på «Mesternes mester». (...) At jeg skulle være med var helt utenkelig for han, fortalte 39-åringen til Nettavisen om niåringens reaksjon tidligere i år.

Se Leons reaksjon i Instagram-innlegget over!

Videre la Khamitskaya Andersen til at sønnen var veldig stolt, og avslørte også at de trente sammen før innspilling:

– Vi har lekt masse «Mesternes mester» og øvd på de ulike øvelsene. Vi øvde blant annet på reaksjonsøvelsen, og da ble han veldig stolt over at han hadde lært meg opp til den. Vi øvde også på «Jerngrep» – men den gikk ikke så bra, lo hun.