I slutten av april ble det kjent at den svenske versjonen av realityprogrammet «Paradise Hotel» ble satt på pause etter at en mannlig deltaker ble anklaget for overgrep fra flere av de kvinnelige deltakerne.

Da anklagene først ble kjent reagerte produksjonen ved å kaste vedkommende ut av hotellet. I ettertid satte de produksjonen og på pause, men nå er det besluttet at Nordic Entertainment Group (Nent), som har bestilt programmet fra produksjonsselskapet Mastiff, ikke ønsker å sende sesongen.

Les også: Ble kastet ut etter overgrepsanklager. Nå setter de produksjonen på pause

Ifølge Expressen har Nent også politianmeldt saken, sammen med de fornærmede kvinnene, etter en lengre internt etterforskning.

– Om dette stemmer, noe jeg går ut ifra at det gjør, så er det naturligvis helt uakseptabelt. Vi kan ikke fortsette med den her type produksjoner under disse premissene. Vi kommer ikke til å sende denne sesongen, bekrefter Nent-sjefen Anders Jensen til Nyhetsmorgon, gjengitt av Expressen.

Forbanna på produksjonen

Tidligere denne måneden gikk to av de fornærmede kvinnene ut mot produksjonsselskapet Mastiff og anklaget dem for å dysse ned hendelsene under etterforskningen.

Ifølge Expressen er Nent-sjefen forbanna på produksjonsselskapet for måten de har håndtert anklagene på, og oppfordrer alle som har opplevd liknende hendelser om å anmelde.

– Jeg er forbanna på produksjonsselskapet og på oss selv som bestillere. Som bestillere er vi ytterst ansvarlig for våre underleverandører, sier han til Nyhetsmorgon, gjengitt av den svenske avisen.

Til P3 Nyheter i Sverige avviste imidlertid Mastiff anklagene om å dysse ned varslene fra kvinnene.

Ser alvorlig på kritikken

I en e-post til P3 Nyheter skrev Matilda Snöwall, direktør i Mastiff Sverige, at overgrep ikke får finne sted i programmet og at de har tydelige retningslinjer for hvordan deltakerne skal oppføre seg mot hverandre.

Ifølge Snöwall jobbes det internt i Mastiff med disse spørsmålene, og uttaler overfor Expressen at de ser alvorlig på kritikken som har kommet.

– Vi ser alvorlig på kritikken som har kommet frem da det selvsagt ikke skal forekomme opptøy mellom deltakerne, eller en følelse av å ikke bli hørt. Vi har fullt fokus på dette akkurat nå, og har siden en tid tilbake hatt en pågående intern etterforskning. Sammen med politiet går vi gjennom rutiner og spørsmål som nå blir silt rundt produksjonen slik at vi kan bli bedre for fremtiden, skriver Snöwall til Expressen.

Om «Paradise Hotel Sverige» noensinne vil returnere på skjermene, eller om programmet skal legges ned, ønsker ikke Nent-Sjef Anders Jensen å svare på. Han tror imidlertid ikke at programmet som konsept er grobunn for overgrep og seksuell trakassering.